ΘΑΣΟΣ

Το Εργατικό Κέντρο Καβάλας για εργατικό δυστύχημα στην Θάσο

Ακολουθεί η ανακοίνωση :

Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί στον κόσμο της εργασίας το νέο εργατικό ατύχημα που συνέβη στη Θάσο προχθές 4/4/2022 και είχε ως αποτέλεσμα να πέσει στον γκρεμό όπου εργαζόταν σε λατομείο και να πεθάνει ένας άνθρωπος 50 χρονών.

Ένα ακόμη ατύχημα που συνέβη κατά την διάρκεια της εκτέλεσης της εργασίας. Τα εργατικά ατυχήματα συνήθως είναι συνέπεια της επίδρασης εξωτερικών παραγόντων που δεν έχουν σχέση με την οργανική κατάσταση των εργαζομένων.

Οι εξαιρετικές και ασυνήθιστες συνθήκες που συμβαίνουν στην εξόρυξη μας οδήγησαν πολλές φορές σε μοιραία αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της εργασίας εργαζομένων.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και κάθε άλλου φορέα που έχει υποχρέωση ελέγχου να εντείνει τους ελέγχους για να διαπιστώσει σε όλες τις επιχειρήσεις κατά πόσο τα μέτρα που τηρούνται μπορούν να εξαλείψουν παρόμοιους κινδύνους. Να προταθούν συμπληρωματικά μέτρα αν χρειάζονται για την προστασία των εργαζομένων και της ζωής τους. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας έχει αναδείξει στο παρελθόν τις αιτίες εργατικών ατυχημάτων.

Θα εξακολουθήσει να το κάνει με την ελπίδα πως οι επιχειρήσεις θα βάζουν πάνω από όλα την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και όχι το κέρδος.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version