Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Το Επιμελητήριο προετοιμάζεται για τις εκλογές

Σε φάση προεκλογικής προετοιμασίας εισέρχεται πλέον το Επιμελητήριο Καβάλας με τη διεξαγωγή των εκλογών να τοποθετείται χρονικά το Δεκέμβριο. Σε συνεδρίασή της, η διοίκηση όρισε τα πέντε τμήματα υπηρεσιών – τουρισμού – εξαγωγικό – εμπορικό – μεταποίησης. Ίδιες παρέμειναν και οι 21 έδρες στο διοικητικό συμβούλιο του φορέα, όπως ακριβώς ίσχυε και στις προηγούμενες εκλογές. Ορίστηκαν επίσης οι υπάλληλοι που θα αποτελέσουν την εκλογική επιτροπή.

Ο πρόεδρος Άγγελος Τσατσούλης ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την εκλογική διαδικασία και την τροπολογία. «Νέα επιμελητηριακή νομοθεσία πάντως δεν καταρτίσθηκε από τους φωστήρες του υπουργείου κι έτσι προχώρησαν σε μία μόνο τροπολογία ενόψει εκλογών. Επειδή η Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας επέμενε για τη διεξαγωγή των εκλογών, αποφασίστηκε να παραμεριστούν τα διαδικαστικά αφού ο νόμος μπορεί να ψηφιστεί και αργότερα. Για το 2017 δεν προβλέπονταν η συγχώνευση των Επιμελητηρίων και η λειτουργία ενός ενιαίου ανά περιφέρεια. Προς το παρόν όμως προβλέπεται η δημιουργία άτυπων περιφερειακών συμβουλίων που θα οδηγήσουν στην ένωση των φορέων το 2021», επεσήμανε ο κ. Τσατσούλης.

Οι μόνες διαφορές των επικείμενων εκλογών εστιάζονται στην κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου για έκαστο συνδυασμό ωστόσο τα μέλη θα μπορούν να ψηφίζουν σε όποιο τμήμα επιθυμούν. Κοντολογίς, ένας έμπορος θα μπορεί να ψηφίζει τα μέλη στο τμήμα της μεταποίησης ή στο τμήμα των εξαγωγών. Εκείνο που επίσης διαφοροποιείται είναι η σύνθεση της διοικητική επιτροπής που θα προκύψει και θα είναι 7μελης αντί να είναι 5μελης. Προβλέπεται θέση Γ’ αντιπροέδρου υπό την προϋπόθεση ότι θα συγκεντρώσει το 25% των ψήφων.

Η πρόταση της διοίκησης θα προβλέπει τη διεξαγωγής μίας ημέρας εκλογών στο νησί της Θάσου και δύο ημέρες στην πόλη της Καβάλας. Τέλος, οι εκλογές θα διεξαχθούν με την παρουσία δικηγόρου και όχι δικαστικού υπαλλήλου. Ο Δικηγορικός Σύλλογος απέστειλε ήδη τα ονόματα του τακτικού και του αναπληρωματικού νομικού που θα εκτελέσουν βάσει νομοθεσίας τα προβλεπόμενα καθήκοντα.

Στη διάρκεια της συνεδριάσεως που πραγματοποίησε η διοίκηση του Επιμελητηρίου ασχολήθηκε και με τη φετινή διοργάνωση KAVALA EXPO 2017. Προσπάθειες καταβάλλονται με τη στήριξη του τουριστικού τμήματος για την τουριστική αναβάθμιση της διοργάνωσης. Αρκετό είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από ντόπιους επιχειρηματίες αλλά και από επιχειρηματίες του εξωτερικού.

Στα τελευταία στάδια της προετοιμασίας βρίσκεται η έκθεση, ενώ δόθηκε 15μερη παράταση προκειμένου όσοι παλιοί εκθέτες ενδιαφέρονται να μισθώσουν τα καθιερωμένα περίπτερα. Τα εγκαίνια της εκθέσεως θα πραγματοποιηθούν Παρασκευή 6 Οκτωβρίου. Η ημερομηνία επιλέχθηκε προκειμένου η διοργάνωση να συμπέσει και φέτος με το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ.

Από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ρωτήθηκε ο Άγγελος Τσατσούλης εάν υπάρχει κάποια νεότερη εξέλιξη σχετικά με το Βιοτεχνικό Πάρκο. Όπως σημείωσε: «Είχε αρχίσει μια διαδικασία με τον περιφερειάρχη, που όμως σταμάτησε ενόψει των εκλογών διότι δεν επιθυμώ να δεσμεύσω την επόμενη διοίκηση. Το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει, εφόσον θεωρήσει ότι το ΒΙΟΠΑ θα είναι χρήσιμο για τους επιχειρηματίες της περιοχής, μπορεί να προχωρήσει κι εγώ θα σταθώ αρωγός σε ανάλογη προσπάθεια χρησιμοποιώντας κάποιες από τις γνωριμίες μου σε τραπεζικό επίπεδο».

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Κόμαρα Τριγωνου | Στολισμός Επιταφίου από τον Σύλλογο Γυναικών Κομάρων

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μητρόπολη Σερρών | H Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου ( ΒΙΝΤΕΟ)

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στολισμός επιταφίου στους Ιερούς Ναούς της Καβάλας

Από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαϊου στολίζονται οι επιτάφιοι σε όλους του Ιερούς Ναούς της Καβάλας.

Δείτε φωτογραφίες με τον στολισμό σε κάθε ναό :

Αγία Βαρβάρα

Τίμιος Σταυρός

Άγιος Παύλος

Προφήτης Ηλίας

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en