Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ στηρίζει την Μαρίνα Φιλιππίδου

Την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ από 18-11-14 έστειλε στα ΜΜΕ της Καβάλας και Δράμας η Μαρίνα Φιλιππίδου, όπου γίνεται αναλυτική περιγραφή της σημερινής κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί, αλλά και την απεριόριστη στήριξη στο πρόσωπό της, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς με τους επικριτές της, απειλώντας ακόμα και με προσφυγή στην δικαιοσύνη, αναφέροντας επί λέξη… 

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ., η οποία λήφθηκε με πλειοψηφία 6 εκ των 7 μελών του (μειοψηφούντος του εκπροσώπου της Δράμας), στην 20η Συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 18.11.2014

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο συστήθηκε και λειτουργεί νόμιμα δυνάμει της υπ’αρίθμ. πρωτ. οικ/Δ30/31972/959/1−10−2013 (ΦΕΚ 481/ΥΟΔΔ/7.10.2013) Υπουργικής Απόφασης, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και σαφή τρόπο την οποιανδήποτε προσπάθεια διείσδυσης εξωγενών παραγόντων στην ομαλή λειτουργία των πέντε αποκεντρωμένων υπηρεσιών του.  Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Νόμου 4109/2013 (ΦΕΚ 16/Α/2013), οι πέντε αυτόνομες Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συγχωνεύονται σε ένα Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο φέρει ως Παραρτήματά του το Χρονίων Παθήσεων Καβάλας, το Χρονίων Παθήσεων Δράμας, το Προστασίας του Παιδιού Δράμας, το Προστασίας του Παιδιού Καβάλας και το Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής, και τελεί υπό την Εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Πέρα από την συγκεκριμένη Αρχή η Διοίκηση του Φορέα δεν εποπτεύεται και δεν ελέγχεται από καμία άλλη τοπική ή περιφερειακή ή εθνική οντότητα.

Ως νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο προσπαθούμε εδώ και ένα περίπου χρόνο εντελώς εθελοντικά, καθώς όλα τα μέλη του Δ.Σ. είναι άμισθα, να συμβάλουμε στην εύρυθμη λειτουργία και των πέντε παραρτημάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ.. Από την αρχή της λειτουργίας του Φορέα αναλογιστήκαμε το δύσκολο έργο που κλιθήκαμε να υπηρετήσουμε, καθώς εποπτεύουμε πέντε ιστορικές περιφερειακές μονάδες σε μία μεγάλη γεωγραφική έκταση. Μάλιστα από 01/01/2015 εντάσσεται στις δομές του Φορέα μας και το πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης και πιθανά και οι 4 Μονάδες των ΚΕΦΥΑ, γεγονός που καθιστά την Διοίκηση του Νομικού Προσώπου ακόμα πιο απαιτητική.  Ωστόσο από τον Οκτώβριο του 2013 εργαστήκαμε ανιδιοτελώς και με ιδιαίτερο ζήλο για τη σωστή λειτουργία όλων των αποκεντρωμένων μονάδων μας. Σκοπός μας ήταν και είναι η ισότιμη μεταχείριση όλων των κοινωνικών δομών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Η κοινωνική πρόνοια δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται πεδίο οποιασδήποτε αντιπαράθεσης, ούτε πεδίο άσκησης μικροπολιτικών επιδιώξεων.

Πεποίθησή μας είναι ότι μέχρι σήμερα τα καταφέραμε πολύ καλά, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν σε όλο το δημόσιο τομέα με τις τεράστιες ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό και σε προσωπικό φροντίδας. Έτσι σήμερα οι Μονάδες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. λειτουργούν σε αρκετά υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών, προς όλους τους περιθαλπόμενους του Φορέα μας. Δυστυχώς ο Νόμος 4109/2013 δεν καθόρισε συγκεκριμένες αρμοδιότητες για κανένα απο τα μέλη του Δ.Σ., ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε παραπάνω από αυτό που πιστεύουμε για μία εκσυγχρονισμένη και ισχυρή Πρόνοια.

Στην προσπάθειά μας αυτή βρέθηκαν πολλά εμπόδια. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τοπικιστικές αντιλήψεις, με απαρχαιωμένες νοοτροπίες, με συνεχή συκοφαντική δυσφήμηση του έργου μας από πρώην Διοικούντες που μέχρι σήμερα αισθάνονται πικραμένοι για τη μη συμμετοχή τους στο νέο Διοικητικό Σχήμα, με προσπάθειες τοπικών αρχόντων και Βουλευτών να διεισδύσουν παρεμβατικά στις υπηρεσίες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, με μικροπολιτικά συμφέροντα, αλλά και με επίορκους δημοσίους υπαλλήλους. Τους τελευταίους επί των ημερών μας τους αποκαλύψαμε και τους οδηγήσαμε στη δικαιοσύνη και στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ για χρόνια δρούσαν ανενόχλητοι. Η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποδώσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει και όχι άλλοι αυτόκλητοι δημόσιοι εισαγγελείς που διατυμπανίζουν και διαβάλλουν πρόσωπα και γεγονότα, χωρίς να γνωρίζουν τα βασικά για την ουσία των συγκεκριμένων υποθέσεων. Επίσης, η Διοίκησή μας ήταν αυτή που διέταξε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας, όχι από εμπάθεια όπως ψευδώς διασπείρουν κάποιες φωνές του παρελθόντος για να αποσιωπήσουν τα λάθη και τις παραλείψεις τους, αλλά γιατί εκεί σημειώθηκαν και τα δύο σοβαρά κρούσματα υπεξαιρέσεων μεγάλων χρηματικών ποσών. Σύντομα το πόρισμα των ανεξάρτητων οικονομικών επιθεωρητών θα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη ο οποίος επιθυμεί να πληροφορηθεί την πραγματική αλήθεια των γεγονότων και όχι ότι του σερβίρουν ορισμένοι «πολιτικοί ταγοί».

Τελειώνοντας το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. στηρίζει δυναμικά την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία εργάζεται αόκνως και με αυταπάρνηση για την ορθή λειτουργία όλων των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.. Η κα Φιλιππίδου και επιστημονική κατάρτιση διαθέτει και διοικητικές ικανότητες. Καθημερινά θυσιάζει τον προσωπικό και εργασιακό της χρόνο μεταβαίνοντας από Μονάδα σε Μονάδα για την επίλυση δυσεπίλυτων καθημερινών προβλημάτων του κάθε ιδρύματος. Και όλα αυτά με προσωπικές της δαπάνες, καθώς όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. είναι άμισθη, δίχως καν αποζημίωσης των καθημερινών μετακινήσεών της. Το Δ.Σ. καταδικάζει κάθε ενέργεια συκοφαντικής δυσφήμησης και σπίλωσης του έργου και της προσωπικότητάς της και φυσικά επιφυλάσσεται για άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος προς κάθε αρμόδια διοικητική και δικαστική αρχή για την προστασία του κύρους και της αξιοπρέπειας της Νομίμου Εκπροσώπου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου”

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Επίσκεψη της Βουλευτή Καβάλας κας. Αγγελικής Δεληκάρη στον Δήμαρχο Θάσου

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο και τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, η Βουλευτής Καβάλας κα. Αγγελική Δεληκάρη.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου, παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Γεωργίου, ο Δήμαρχος Θάσου ενημέρωσε αναλυτικά την κα. Αγγελική Δεληκάρη τόσο για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Θάσου όσο και το Νησί Θάσου, ενώ ζητήθηκε η παρέμβαση και συνδρομή της για την επίλυση τους.

Επίσης, ο Δήμαρχος Θάσου υπογράμμισε την άριστη και αγαστή συνεργασία με την κα. Βουλευτή από την ανάληψη των καθηκόντων της και την ευχαρίστησε θερμά για το συνεχές ενδιαφέρον της για την Θάσο και τις παρεμβάσεις της προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά από τον κ. Ελευθέριο Κυριακίδη στην κα. Αγγελική Δεληκάρη ενός αντίγραφου αρχαίου νομίσματος της Θάσου σε ανάμνηση της επισκέψεώς της.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Mαρτυρία στο ENA Channel : Πως βίωσε μία μητέρα το μπούλινγκ στην κόρη της από μαθητές στο σχολείο

Μία μητέρα, η κυρία Ζ. ένιωθε την καρδιά της να σφίγγεται κάθε φορά που έβλεπε τη μικρή της κόρη να επιστρέφει από το σχολείο με κατεβασμένο το κεφάλι και δάκρυα στα μάτια.

Εδώ και μήνες, η μικρή ήταν ήταν θύμα μπούλινγκ από τους συμμαθητές της, και η μητέρα προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει έναν τρόπο να τη βοηθήσει..

Μετά από πολλές συζητήσεις και άπειρες ώρες δίπλα στην κόρη της, η μητέρα κατάφερε να την κάνει να ανοιχτεί. Η κόρη της εξομολογήθηκε πως κάθε μέρα στο σχολείο ήταν ένας εφιάλτης: κοροϊδίες, απομόνωση και συνεχείς προσβολές την έκαναν να αισθάνεται αβοήθητη και μόνη..

Η συγκεκριμένη ιστορία είναι πέρα και για πέρα αληθινή και την περιέγραψε στο ENA Channel και στην εκπομπή Αναλυτής η κυρία Ζ. η οποία μετέφερε τον “εφιάλτη” που έζησε η ίδια και η οικογένεια της.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ζέττα Μακρή στο ENA Channel : “Πάνω από 200 οι καταγγελίες για μπούλινγκ στο stop-bullying.gov.gr”

Σε δηλώσεις της στο ENA Channel, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί περισσότερες από 200 καταγγελίες για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού σε σχολεία της χώρας μετά από την έναρξη της πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr. Οι καταγγελίες αυτές φωτίζουν ένα ανησυχητικό φαινόμενο που πλήττει μαθητές και μαθήτριες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η κ. Μακρή τόνισε ότι η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη και την καταπολέμησή του. Μεταξύ αυτών των μέτρων είναι η εφαρμογή προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και η ενίσχυση των μηχανισμών αναφοράς και διαχείρισης τέτοιων περιστατικών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en