ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον Απρίλιο του 2018 η έναρξη κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ (video)

Τον Απρίλιο του 2018 η έναρξη κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Στόχος της νεότευκτης ΔΕΔΑ (Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας) είναι η δυναμική επέκταση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε πολλές περιοχές της χώρας, παρέχοντας την δυνατότητα σύνδεσης σε χιλιάδες καταναλωτές πανελλαδικά.

Η ΔΕΔΑ προγραμματίζει να αναπτύξει τα δίκτυα διανομής και συνεπώς να δημιουργήσει, κατά την περίοδο 2018-2022, νέες αγορές αερίου σε 18 πόλεις: Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Λιβαδειά, Άμφισσα, Καρπενήσι, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Βέροια, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Καβάλα.

Σύμφωνα με το bigbusiness.gr, μετά την πρόσφατη έγκριση του δανείου ύψους 48 εκατ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς την ΔΕΔΑ, υπολογίζεται ότι έως τον Απρίλιο 2018 θα ξεκινήσει η κατασκευή των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Αναμένονται μόνο οι σχετικές εντάξεις στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων -ΠΕΠ (ΕΣΠΑ) των τριών Περιφερειών, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση. Από τις αρχές του 2018, με κάθε χρηματοδότηση που θα εντάσσεται στο πλαίσιο του κάθε ΠΕΠ θα ξεκινάει και η κατασκευή των αντίστοιχων δικτύων.

Για το πρόγραμμα ανάπτυξης οι ενδιαφερόμενες τρεις Περιφέρειες έχουν δώσει ήδη προσκλήσεις για την χρηματοδότηση των έργων μέσω των ΠΕΠ που διαχειρίζονται, συνολικής αξίας 74,4 εκατ ευρώ, ενώ ΔΕΠΑ και ΔΕΔΑ θα συμμετέχουν με ίδια κεφάλαια ύψους 19,5 εκατ ευρώ.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version