Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΠΘ | Ξεκινάει η διαδικασία επιλογής των φοιτητών της 17ης χρονιάς λειτουργίας του Προγράμματος

Τον Οκτώβριο του 2006 το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ δέχτηκε τους πρώτους μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master in Business Administration).

Σε μερικές ημέρες ξεκινάει η διαδικασία επιλογής των φοιτητών της 17 ης χρονιάς λειτουργίας του Προγράμματος.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 θα υπάρξουν δύο περίοδοι υποβολής αιτήσεων συμμετοχής. Η πρώτη θα ξεκινήσει στις 2 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουνίου. Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι 35 θέσεις του Προγράμματος θα υπάρξει και δεύτερη περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής τον Σεπτέμβριο. Όλες οι πληροφορίες υπάρχουν στη διεύθυνση του προγράμματος https://mba.econ.duth.gr/

Από την περσινή χρονιά προχωρήσαμε σε δύο σημαντικές καινοτομίες:

  1. Τα μαθήματα διδάσκονται με την μορφή modules. Δηλαδή ολοκληρώνεται πλήρως ένα μάθημα σε δύο εβδομάδες διδασκαλίας και έπειτα συνεχίζει ο φοιτητής στο επόμενο. Κατά το μέτρο του δυνατού, οι φοιτητές κάθε δεκαπενθήμερο ασχολούνται αποκλειστικά με ένα μάθημα του προγράμματος.
  2. Τα μαθήματα διδάσκονται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί. Με την δυνατότητα που μας δίνει το παρόν νομικό πλαίσιο, το 35% της διδασκαλίας γίνεται εξ’ αποστάσεως σε τηλεδιάσκεψη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι φοιτητές καλούνται σε δια ζώσης μάθημα στο Πανεπιστήμιο μία φορά κάθε δεκαπέντε ημέρες. Ενδεικτικά το πρόγραμμα του εαρινού εξαμήνου είχε ως εξής:

a. 18-19 Φεβρουαρίου, Διαχείριση Χαρτοφυλακίου, Δια ζώσης διδασκαλία. 26 Φεβρουαρίου, Διαχείριση Χαρτοφυλακίου, Εξ’ αποστάσεως
διδασκαλία.

b. 11-12 Μαρτίου, Επιστημονικό Management, Δια ζώσης διδασκαλία. 19 Μαρτίου, Επιστημονικό Management, Εξ’ αποστάσεως διδασκαλία.

c. 1-2 Απριλίου, Πολυεθνικές Επιχειρήσεις, Δια ζώσης διδασκαλία. 9 Απριλίου, Πολυεθνικές Επιχειρήσεις, Εξ’ αποστάσεως διδασκαλία.

d. 6-7 Μαΐου, Λογιστική, Δια ζώσης διδασκαλία. 12 Μαΐου, Λογιστική, Εξ’ αποστάσεως διδασκαλία.

e. 20-21 Μαΐου, Επιχειρηματική Οικονομική, Δια ζώσης διδασκαλία. 28 Μαΐου, Επιχειρηματική Οικονομική, Εξ’ αποστάσεως διδασκαλία.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να εξυπηρετεί τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους που δεν μένουν στην περιφέρεια Α. Μακεδονίας και
Θράκης. Πρόκειται για διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα με κόστος 2500€ το έτος. Το πρόγραμμα έχει τρία εξάμηνα μαθημάτων και ένα εξάμηνο για την συγγραφή της διπλωματικής εργασίας. Στα δύο πρώτα εξάμηνα υπάρχει ένα κοινό πρόγραμμα κορμού, ενώ στο τρίτο εξάμηνο οι φοιτητές καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στις κατευθύνσεις: Διοικητικής Επιστήμης, Χρηματοοικονομικών και Μεταφορών.

Παράλληλα με τα κλασικά μαθήματα που έχει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μαθήματα όπως είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Μηχανική Μάθηση, η Ασφαλιστική, η Ηγεσία μέσα στην Επιχείρηση. Τα μαθήματα διδάσκονται αποκλειστικά από καθηγητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ, με εμπειρία σε διεθνή πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, κλπ, με πολύχρονη διδακτική εμπειρία, με σημαντική καριέρα στον κόσμο των επιχειρήσεων, με διεθνώς αναγνωρισμένη έρευνα, και βαθιά γνώση της
εξειδίκευσης τους, όπου θεωρούνται διεθνώς experts. Η σχέση καθηγητών – φοιτητών ξεκινάει με την διδασκαλία γνώσεων και την εκμάθηση δεξιοτήτων αλλά παγιώνεται στα πλαίσια της συστηματικής συμβουλευτικής σε θέμα επαγγελματικής αποκατάστασης.

Το θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει στο πρόγραμμα να δεχτεί 30% των φοιτητών κάθε έτους χωρίς δίδακτρα. Επιπλέον οι δυο καλύτεροι απόφοιτοι κάθε χρονιάς παίρνουν τιμητική υποτροφία 2000€ και 1000€ ευρώ αντίστοιχα από το πρόγραμμα. Παράλληλα διάφορες επιχειρήσεις συμβάλλουν με δικές τους.
Οι επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τα δίδακτρα των στελεχών τους για να εκπαιδευτούν στο ΜΒΑ του ΔΠΘ και να κερδίσουν από τις γνώσεις και την προστιθέμενη αξία που θα φέρουν τα στελέχη αυτά στην επιχείρηση.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en