ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τι συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης καθορίζουμε τα επόμενα βήματα του κυβερνητικού έργου στοχεύοντας στη διεύρυνση της κοινωνικής προστασίας ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης.

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού,  Δραγασάκης, Τσιρώνης, Αποστόλου, Φίλης, Φωτίου,  Αντωνοπούλου, Πολάκης, Παππάς και Γεροβασίλη τοποθετήθηκαν για τα ζητήματα που άπτονται των υπουργείων τους και στη συνέχεια το λόγο πήρε ξανά ο πρωθυπουργός, οποίος αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα καθώς και στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «προς το παρόν κρατάει».

Στο υπουργικό συμβούλιο στα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν και η λειτουργία των υπουργείων. Αρκετοί υπουργοί μίλησαν για ανάγκη αλλαγής σε οργανογράμματα, τόνισαν τα προβλήματα διοίκησης και τόνισαν την ανάγκη για εξοικονόμηση δαπανών χωρίς απολύσεις.

Στη συνέχεια, στο συμβούλιο τονίστηκε και η «αλλαγή συμπεριφοράς υπηρεσιακών παραγόντων στα υπουργεία που πίστευαν ότι η κυβέρνηση θα πέσει»

Στόχος για τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να περάσουν αρκετά νομοσχέδιο,  με βάση το κοινωνικό και αναπτυξιακό κριτήριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την είσοδο του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη στο υπουργικό συμβούλιο, κάποιοι συνάδελφοί του τον αποκάλεσαν «πρίγκηπα», λόγω του σάλου που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τον «Παιδαγωγικό Κώδικα Δημοκρατικού Ανθρωπισμού», σύμφωνα με τον οποίο οι γονείς θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν και να προσφωνούν τα παιδιά τους ως «πριγκίπισσες» ή «βασιλόπουλα».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version