Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι προβλέπει ο νέος ΚΟΚ – Όλες οι αλλαγές

Κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).  Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει, οι παραβάτες θα τιμωρούνται πιο αυστηρά απ’ ό,τι μέχρι σήμερα, ωστόσο θα υπάρξει και μείωση 40% σε όλα τα πρόστιμα. 

Ειδικότερα, τo νομοσχέδιο, δεν προβλέπει συγκεκριμένα πρόστιμα για κάθε παράβαση του ΚΟΚ. Ουσιαστικά, όλες οι ποινές και οι κυρώσεις θα κατανεμηθούν σε τρεις κατηγορίες:

1. Στην πρώτη κατηγορία κατάσσονται οι παραβάσεις χαμηλής επικινδυνότητας οι οποίες θα τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 100 ευρώ

2. Στην δεύτερη κατηγορία θα είναι οι ποινές μεσαίας επικινδυνότητας οι οποίες θα τιμωρούνται από 101 έως 300 ευρώ και

3. Στην 3η κατηγορία θα είναι οι ποινές υψηλής επικινδυνότητας όπου το πρόστιμο θα είναι από 301 έως και 600 ευρώ.

Θα υπάρχουν και ποινές «πολύ υψηλής συχνότητας πρόκλησης ατυχημάτων» και «αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς» οι οποίες θα τιμωρούνται με διοικητικές κυρώσεις (αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος) και όχι με πρόστιμα. Η κατανομή θα γίνεται με απόφαση του υπουργού Μεταφορών.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι θα μπορούν να θεσπιστούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια με βάση τα οποία τα πρόστιμα που προαναφέρθηκαν θα μπορούν ακόμη και να τριπλασιάζονται . Έτσι, οι ποινές θα φτάνουν ακόμη και στα 1800 ευρώ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μια μεταβατική περίοδο. Μέχρι να εκδοθεί η απόφαση στην οποία αναφέρεται το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, θα ισχύουν τα σημερινά πρόστιμα με έκπτωση 40%. Η έκπτωση δεν θα ισχύει για σοβαρές παραβάσεις όπως η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, η τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, η παράνομη προσπέραση οχήματος, η κατανάλωση αλκοολ κλπ.

Για τις πολύ σοβαρές παραβάσεις (κατανάλωση αλκοολ, παραβίαση STOP και ερυθρού σηματοδότη, παραβάσεις που συνδέονται με την επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμού, ανταγωνισμού ή την τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων καθώς και των παραβάσεων των διατάξεων με τις οποίες ορίζεται ο τρόπος προσπέρασης, θα προβλέπεται ακόμη και αφαίρεση του διπλώματος δια βίου. Αυτό θα γίνεται να καταγράφεται η ίδια παράβαση για τρεις φορές μέσα σε πέντε χρόνια.

sofokleousin.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δείτε τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στο ENA Channel

Το ENA Channel μεταδίδει ζωντανά μέσα από την τηλεοπτική του συχνότητα όλες τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας από Ιερούς Ναούς της Καβάλας μετά από αγαστή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Δείτε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη στις 19:00 την Ακολουθία των Παθών από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ένωση Κυριωών Δράμας βοηθάει και φέτος το Πάσχα οικογένειες που έχουν ανάγκη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ένωση Κυριών Δράμας, προσφέρει αγάπη και αλληλεγγύη σε άπορες οικογένειες προσέφεροντας τους τρόφιμα και εδέσματα για το Πασχλινό του τραπέζι, μια ενέργεια που κάνουν αρκετά χρόνια.

Εκτος απο την συγκεκριμένη όμως βοήθεια, η ένωση Κυριών Δράμας, δεν σταματά εκεί καθώς προσπαθεί καθημερίνα και μέσα απο προγράμματα να βοηθάει γυναίκες, παιδιά και γενικότερα οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γαύδος | Διασωθήκαν 38 μετανάστες από το Λιμενικό – Μεταφέρθηκαν στα Χανιά

Διάσωση 38 μεταναστών και προσφύγων πραγματοποιήθηκε τις πρωινές της Μ. Πέμπτης νότια της Γαύδου.

Άνδρες όλοι οι επιβαίνοντες 

Οι μετανάστεςόλοι άνδρες, διασώθηκαν από το πλήρωμα φορτηγού πλοίου σημαίας Λιβερίας σε απόσταση 17,5 ναυτικών μιλίων νότια της Γαύδου και, στη συνέχεια, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων.

Αυτή την ώρα μεταφέρονται στην πόλη των Χανίων για να οδηγηθούν, στις κατασκηνώσεις Καλαθά Ακρωτηρίου.

πηγή: ethnos.gr/

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en