Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τι περιμένουμε από τη σημερινή παρουσίαση της Apple

Ο ενθουσιασμός στην κοινότητα των φαν της Apple κορυφώνεται σήμερα, καθώς όλα είναι πλέον έτοιμα για την παρουσίαση της Τετάρτης, που θα γίνει στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) και η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει τις νέες συσκευές iPhone.

Συγκεκριμένα, αναμένουμε από την εταιρεία με σήμα το δαγκωμένο μήλο να μας δείξει το νέο iPhone 6S καθώς και το δίδυμο «αδελφάκι» του με μεγαλύτερη οθόνη και το διακριτικό «Plus».

iPhone

Η καινοτομία που πιστεύεται πως θα κομίζουν τα νέα smartphones είναι η τεχνολογία Force Touch που είδαμε στο «έξυπνο» ρολόι Apple Watch. Η τεχνολογία αυτή, πρακτικά, επιτρέπει στην οθόνη να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται σε διαφορετικούς βαθμούς πίεσης με το δάχτυλο.

apple9

Επιπλέον, τα νέα smartphones αναμένεται να διατεθούν και σε νέα χρωματική απόχρωση, την «rose gold», η οποία θα συνοδεύει την τρέχουσα γκάμα που αποτελείται από γκρι (space gray), ασημί και χρυσή.

apple6

Από την άλλη, φήμες που όμως ελέγχονται, θέλουν την Apple, να διαφοροποιεί την οθόνη των συσκευών, το υλικό του σασί της συσκευής, καθώς και το μέγεθος προκειμένου να εξοπλίζεται με μεγαλύτερη μπαταρία.

apple4

Παράλληλα, τα νέα iPhones δεν αποκλείεται να διαθέτουν καλύτερη οπίσθια κάμερα στα 12 megapixel, βελτιωμένη εμπρόσθια FaceTime κάμερα και ταχύτερο A9 επεξεργαστή με 2GB LPDDR4 RAM.

apple3

iPad

Αν και η Apple συνήθιζε να παρουσιάζει τα τελευταία iPad σε εκδήλωση τον Οκτώβρη, δεν αποκλείεται η φετινή χρονιά να αποτελέσει εξαίρεση. Ουκ ολίγοι αναλυτές προβλέπουν πως η εταιρεία από το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια θα μας δείξει τα νέα της tablets στην αποψινή εκδήλωση.

Μεταξύ αυτών, δεν αποκλείεται να δούμε το πολυαναμενόμενο iPad Pro με οθόνη 12,9 ιντσών, τεχνολογίας Retina και τεχνολογία Force Touch. Η συσκευή πιστεύεται πως θα δίνει βάρος στη βελτίωση της ηχητικής απόδοσης, με επιπλέον ηχεία. Παράλληλα, θα έρχεται με καλύτερης ποιότητας σασί από το σημερινό iPad Air 2. Πληροφορίες υπάρχουν για Apple A9και αρκετές παραμετροποιήσεις στο software προκειμένου να γίνεται καλύτερη αξιοποίηση της μεγαλύτερης οθόνης.

Τέλος, φήμες θέλουν την εταιρεία να ετοιμάζει και ένα Force Touch-sensitive stylus καικάλυμμα με πληκτρολόγιο, που όμως θα πωλούνται ξεχωριστά και στόχο θα έχουν τους επαγγελματίες χρήστες.

apple1

iOS 9

Η παρουσίαση νέων συσκευών iPhone, παραδοσιακά σημαίνει την επίσημη παρουσίαση της τελευταίας έκδοσης του λογισμικού, που στην περίπτωσή μας είναι το iOS 9. Η έκδοση beta του λειτουργικού παρουσιάστηκε το καλοκαίρι, όποτε πάνω-κάτω ξέρουμε τι περιμένουμε. Το iOS 9, λοιπόν, δεν κομίζει σπουδαίες καινοτομίες, ούτε και κάποιο ριζικό ανασχεδιασμό. Ωστόσο, ένα από τα σημεία που δίνεται έμφαση είναι η αναβάθμιση του «φωνητικού βοηθού», της γνωστής σε όλους Siri.

Πέρα από αυτήν, το νέο iOS θα έχει λειτουργία «Low Power mode» που είναι σχεδιασμένη ώστε να δίνει μια επιπλέον ώρα αυτονομία, απενεργοποιώντας διάφορες μη απαραίτητες διεργασίες. Επιπλέον, αναβαθμισμένες θα είναι οι εφαρμογές των Ειδήσεων και των Χαρτών, ενώ καλύτερη υποστήριξη θα υπάρχει για την τεχνολογία Apple Pay. Τέλος, βελτιώσεις θα υπάρχουν και στον τομέα της ασφάλειας, με τον κωδικό εισόδου στη συσκευή να είναι6ψηφιος.

apple2

Siri

Διόλου τυχαία, η Apple, επέλεξε να δώσει έμφαση στο «φωνητικό βοηθό», τη Siri, βάζοντας την στην πρόσκληση για το αποψινό event. Συγκεκριμένα, στην πρόσκληση διαβάζουμε το σλόγκαν «Hey, Siri, give us hint» (Γεια σου Siri, δώσε μας ένα στοιχείο), που δίνει μια ιδέα για τις αλλαγές που αναμένεται να δούμε σε αυτήν.

apple10

Ο εικονικός προσωπικός βοηθός της Αpple αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά, καθιστώντας την Siri πολύ πιο «έξυπνη». Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές του AppleInsider, οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να λειτουργούν τη συσκευή τους ώστε να επικοινωνούν με τη Siri, καθώς ο βοηθός θα ανταποκρίνεται άμεσα με το σύνθημα «Hey Siri».

Apple TV

Τρία ολόκληρα χρόνια, το κοινό της Apple αναμένει μια αναβαθμισμένη συσκευή οικιακής ψυχαγωγίας και φαίνεται πλέον πως η ώρα έφτασε, καθώς όλα δείχνουν πως η εταιρεία θα παρουσιάσει μια νέα έκδοση του Apple TV.

apple5

Σύμφωνα με πληροφορίες του 9to5mac, το νέο streaming video box θα συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο με αισθητήρες όπως της παιχνιδομηχανής Wii και κουμπιά με αισθητήρα αναγνώριση πίεσης, καθώς η εταιρεία επιθυμεί να δώσει ένα προσανατολισμό που θα φέρνει τη συσκευή πιο κοντά στους gamers. Τέλος, η αναβαθμισμένη Siri, θα δίνει το «παρών» και στο Apple TV.

apple8

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη παρουσίαση

Αυτά είναι όσα αναμένουμε να δούμε στην αποψινή παρουσίαση της εταιρείας, που θα λάβει χώρα στο Bill Graham Civic Auditorium, στο Σαν Φρανσίσκο.

newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Eurovision 2024: Μη χάσετε τον Μεγάλο Τελικό με την Ελλάδα και τη Μαρίνα Σάττι

Τον Μεγάλο Τελικό της 68ης Eurovision θα παρακολουθήσετε, σε απευθείας σύνδεση με τη σκηνή του Malmö Arena, από την ΕΡΤ1 και το Δεύτερο Πρόγραμμα με ελληνικό σχολιασμό καθώς και από το Eurovision Channel, στο ERTFLIX, στην πρωτότυπη μετάδοση, το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, στις 22:00.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Μετά την επιτυχημένη εμφάνισή της στον Β’ Ημιτελικό, η Μαρίνα Σάττι κέρδισε για την Ελλάδα το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Τελικό με το τραγούδι «ZARI».

Τη μουσική του τραγουδιού «ZARI» συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα σχολιάσουν οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα ανακοινώσει η Έλενα Παπαρίζου, η μοναδική που κατέκτησε την πρώτη θέση για την Ελλάδα στη Eurovision του 2005, με το τραγούδι «My number one».

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία) και η διοργανώτρια χώρα, Σουηδία.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Τελικό έχει ως εξής: Σουηδία, Ουκρανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ισραήλ, Λιθουανία, Ισπανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λετονία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ιταλία, Σερβία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Αρμενία, Κύπρος, Ελβετία, Σλοβενία, Κροατία, Γεωργία, Γαλλία, Αυστρία

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en