ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι λένε στην ΕΕΤΤ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών

Με βάση την παρούσα τεχνολογία, μετά το 2020 όταν και θα παραχωρηθεί μέρος του ψηφιακού φάσματος στην κινητή τηλεφωνία για το 5G, χωράνε 5 με 6 κανάλια υψηλής ευκρίνειας, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Δημήτρης Τσαμάκης, καθηγητής στον Τομέα Ηλεκτρομαγνητικών Εφαρμογών Ηλεκτροοπτικής και Ηλεκτρονικών Υλικών, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάκη, το υπάρχον φάσμα επέτρεπε 8-10 κανάλια, αλλά μετά το 2020, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η υποχρεωτική μείωση του φάσματος, λόγω του μερίσματος 2, το οποίο θα φύγει από την ψηφιακή εκπομπή, θα πάει στους κινητούς, θα το δημοπρατήσουν σε περίπου 3 χρόνια.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Νίκος Παπαουλάκης προχώρησε σε διαφορετική εκτίμηση. Όπως ανέφερε μέχρι το τέλος του 2017 μπορεί να ενσωματωθεί η τεχνολογία «Τ2» που μπορεί να επιτρέψει την λειτουργία από 9 έως 18 καναλιών.

Κοινός τόπος τόσο του προέδρου όσο και του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ αποτέλεσε η άποψη ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν πρέπει να διεξαχθεί πριν ολοκληρωθεί η διαβούλευση για το λεγόμενο «Μέρισμα 2», δηλαδή πριν τις αρχές του 2018, καθώς τότε θα είναι ξεκάθαρο το τοπίο ως προς τις πραγματικές τεχνολογικές δυνατότητες.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version