Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη διαχείριση του ΕΝΦΙΑ απο τους δήμους πρότεινε ο Κ. Μητσοτάκης

Στους δήμους ο ΕΝΦΙΑ μέχρι το 2021 με ταυτόχρονη περικοπή κεντρικών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε ερώτηση για όσα ανέφερε από το Βελλίδειο για μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τη μεταφορά είσπραξης στους δήμους, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «είναι μια πρωτοβουλία που ενισχύει την τοπική αυτοδιοίκηση». «Έως το 2021 η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ και πόσο χαμηλός ή υψηλός είναι θα καθορίζεται από τους δήμους, με ταυτόχρονη περικοπή κεντρικών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν ένας δήμαρχος θέλει να αυξήσει τον τοπικό φόρο θα μπορεί να το κάνει, αλλά θα λογοδοτεί στους πολίτες και για τον φόρο που επιβάλλει αλλά και για τις παροχές που θα προσφέρει στους πολίτες».

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θεσσαλονίκη | 50χρονη παρήγγειλε 113 κροτίδες από την Πολωνία και συνελήφθη – Οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν τους ταχυμεταφορείς

Στη σύλληψη μίας 50χρονης γυναίκας για παραλαβή απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών προέβη το Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα είχε παραγγείλει ενόψει του Πάσχα συνολικά 113 κροτίδες από την Πολωνία και το σχετικό δέμα έφτασε σε κατάστημα ταχυμεταφορών. Υπήρξε καταγγελία για ύποπτο δέμα και οργανώθηκε ειδική επιχείρηση από αστυνομικούς, οι οποίοι και προσποιήθηκαν τους ταχυμεταφορείς. Συνέλαβαν τη γυναίκα κατά την παραλαβή του δέματος.

Σε βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

«Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι»

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. εντατικοποιεί τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης παράνομων κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων, βεγγαλικών και άλλων ειδών πυροτεχνίας κατά την περίοδο του Πάσχα και μέσω ανακοίνωσης υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η καύση βεγγαλικών, όπως επίσης η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων, συσκευών εκτόξευσης κροτίδων και κάθε είδος πυροτεχνίας χωρίς άδεια.

«Τα βεγγαλικά και πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ απευθύνεται έκκληση στους γονείς ανηλίκων να αποτρέψουν τα παιδιά τους από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους και να τους ενημερώσουν για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ , naftemporiki.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διακίνηση ναρκωτικών από σπείρα σε σχολεία της Πάτρας

Μετά τον πανελλήνιο σάλο που προκάλεσε η είδηση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας με «ντίλερς» ακόμα και ανήλικους μαθητές, παρενέβη η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με τη «Γνώμη» εισαγγελικός λειτουργός της Πάτρας με έγγραφη παραγγελία του ζητά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και κυρίως να διαπιστώσει εάν προκύπτουν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως οι διευθυντές των τριών συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων αλλά και του σχολικού φύλακα.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας και τα όσα έχουν το δει το φως της δημοσιότητας, η διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών με ορμητήριο το σχολείο γινόταν επί μακρό χρονικό διάστημα και μάλιστα –όπως φαίνεται- κάτω από την… μύτη των εκπαιδευτικών, όπως αναφέρει το tempo24news.

Είναι δε απορίας άξιο πως οι καθηγητές δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό όταν υπήρχαν στοιχεία ακόμα και σε κοινή θέα.

Είναι χαρακτηριστικά η αναγραφή του «τιμοκαταλόγου» πώλησης των ναρκωτικών ουσιών σε τοίχο του σχολικού συγκροτήματος (φωτό), όπως επίσης ότι μία από τις καβάτζες που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκε εντός του σχολικού συγκροτήματος!

Τα παραπάνω στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία κοινοποιώντας τις σχετικές φωτογραφίες, αλλά και το γεγονός ότι μέσα σε δύο μήνες είχαν γίνει 67 αγοραπωλησίες, προκάλεσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πατρών, ο οποίος με παραγγελία του προς την Ασφάλεια ζητά να ριχτεί «φως» στην υπόθεση.

Ο νέος κύκλος των προανακριτικών ερευνών θα στοχεύσει στην εκπαιδευτική κοινότητα, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις και θα διερευνηθεί εάν οι αρμόδιοι είχαν πράξει όλα όσα προβλέπονται για την «θωράκιση» του συγκροτήματος.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στη Λάρισα | Νεκρός 62χρονος, έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη στη Λάρισα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr ένας 62χρονος άνδρας φέρεται να έκανε «βουτιά» θανάτου από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Παπαζαχαρίου, κοντά στην 1η Στρατιά.

Ο άνδρας βρέθηκε στο κενό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγω για αυτοκτονία.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία για να διερευνήσει τα αίτια του τραγικού συμβάντος, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο εφημερεύον χθες Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πηγή: protothema.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en