Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ

image_print
Σε νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι, θα συνεχιστεί ο πόλεμος ευθυνών για την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια επανεκκίνησης της διαδικασίας.

Μέχρι στιγμής πάντως παραμένει άγνωστη η στάση που θα τηρήσει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και επικεφαλής της ΚΕΦΕ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, την παραίτηση του οποίου έχουν ζητήσει και οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί του κόμματος.

Το απόγευμα της Κυριακής πληροφορίες έκαναν λόγο και για επικείμενη παραίτηση του διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τσιμάρα.

Στελέχη της ΝΔ επεσήμαναν πως θα πρέπει άμεσα να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να κλείσει το ρήγμα που παρουσιάστηκε και να επανέλθει η ηρεμία στην παράταξη, ενώ στη Λεωφόρο Συγγρού τίθενται επί τάπητος και όλα τα πιθανά σενάρια της επόμενης ημέρας, ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν το πολιτικό κόστος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι υποψήφιοι αρχηγοί αντάλλαξαν πυρά με τους Αδωνι Γεωργιάδη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Απόστολο Τζιτζικώστα να στρέφονται τόσο κατά Ανδρέα Παπαμιμίκου όσο και κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος πάντως δεν απάντησε, άμεσα τουλάχιστον, στα πυρά.

Φιάσκο για το οποίο υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο, κατήγγειλε πρώτος ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως «η σημερινή εικόνα δεν τιμά τη Νέα Δημοκρατία». «Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μαύρη σελίδα στην ιστορία του κόμματος» και ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου. Παράλληλα, πρότεινε να αναλάβει προσωρινή πρόεδρος της ΝΔ η Μαριέττα Γιαννάκου.

Τις παραιτήσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Ανδρέα Παπαμιμίκου ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, κάνοντας λόγο για «αδιανόητα πράγματα που προσβάλουν τον κόσμο της παράταξης».

Την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής «ακόμα και σήμερα» ζήτησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης. «Παρότι γνωρίζουμε τους υπεύθυνους δεν είναι ώρα καταλογισμού ευθυνών. Προτείνω την άμεση σύγκληση, ακόμα και απόψε, του αρμόδιου οργάνου», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Αμεση σύγκληση της ΚΟ ζήτησαν 16 ευρωβουλευτές και βουλευτές της ΝΔ με επιστολή τους. Την εν λόγω επιστολή υπογράφουν οι: Λευτέρης Αυγενάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αθανάσιος Δαβάκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μαρία Αντωνίου, Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Βλάσσης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Στέργιος Γιαννάκης, Γιώργος Γεωργαντάς,Ελίζα Βόζενμπεργκ, Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κασαπίδης και Χρήστος Κέλλας.

Αμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας έχουν ζητήσει επίσης ο Νίκος Δένδιας, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Παρέμβαση Ιωάννη Βαρβιτσιώτη
Την ανάγκη η διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό, επισημαίνει σε δήλωσή του το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Ιωάννης Βαρβιτσιώτης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει πως αυτό αποτελεί ζήτημα πολιτικής αξιοπρέπειας και ευθύνης, και επισημαίνει πως η ΝΔ πρέπει να μείνει ενωμένη και να βαδίσει γρήγορα μπροστά, καθώς αυτό είναι ζήτημα προοπτικής για τη χώρα σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο για το λαό και τον τόπο.

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα πλήγωσαν βαθιά τους Νεοδημοκράτες. Όλους εμάς που αφιερώσαμε τη ζωή μας και παλέψαμε για τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης» δηλώνει ο κ. Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας μάλιστα πως υπάρχουν ευθύνες οι οποίες και πρέπει να αναληφθούν άμεσα, καθώς όπως λέει «βασική αξία της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι η πολιτική υπευθυνότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, «η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μείνει ενωμένη και να βαδίσει γρήγορα μπροστά. Η διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό. Είναι ζήτημα πολιτικής αξιοπρέπειας. Είναι ζήτημα ευθύνης» επισημαίνει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του.

 

Newsroom ΔΟΛ

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

113 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης

image_print

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια Νέστου, με αφορμή τη συμπλήρωση 113 χρόνων από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης, τιμώντας μια από τις σημαντικότερες στιγμές της τοπικής ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με αναφορές στον αγώνα για την ελευθερία της περιοχής και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθους πολιτών.

Η επέτειος αποτελεί κάθε χρόνο μια ευκαιρία να αποδοθεί φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου και να αναδειχθεί η ιστορική διαδρομή του Δήμου Νέστου.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Λήμνος : Ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού

image_print

Ένα από τα σημαντικότερα έργα αστικής αναβάθμισης για τη Μύρινα μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης, καθώς ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού, μιας περιοχής με ιδιαίτερη ιστορική και τουριστική αξία για τη Λήμνο.

Το έργο φιλοδοξεί να αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά το παραλιακό μέτωπο, δημιουργώντας έναν σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες δημόσιο χώρο. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν ανακατασκευή πεζοδρομίων, βελτίωση του φωτισμού, ανανέωση του αστικού εξοπλισμού, ενίσχυση της προσβασιμότητας και αισθητικές παρεμβάσεις που θα αναδείξουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής.

Η δήμαρχος Λήμνου, Ελεονώρα Γέωργα, χαρακτήρισε την έναρξη των εργασιών ως μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το νησί, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

«Η ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού δεν είναι απλώς ένα τεχνικό έργο. Είναι μια ουσιαστική επένδυση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και στην εικόνα της Λήμνου. Δημιουργούμε έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο, αντάξιο της ιστορίας και της ομορφιάς του τόπου μας», ανέφερε η δήμαρχος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει με συνέπεια τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που ενισχύουν τις υποδομές του νησιού και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Σκανάρουν” από αέρα τα χωράφια για την εικόνα των καλλιεργειών που επλήγησαν από περονόσπορο

image_print

Μια σημαντική ιδιωτική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο την αποτύπωση της πραγματικής έκτασης των ζημιών που προκάλεσε ο περονόσπορος στις καλλιέργειες. Ο γεωργικός σύμβουλος Γιάννης Μητρούσης, αξιοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, προχωρά σε εναέριες καταγραφές των πληγεισών εκτάσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης.

Με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), πραγματοποιούνται πτήσεις πάνω από αγροτικές περιοχές που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την ασθένεια. Οι εναέριες λήψεις επιτρέπουν την ακριβή χαρτογράφηση των καλλιεργειών, καταγράφοντας την ένταση και την έκταση των προσβολών με τρόπο που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί μόνο μέσω επιτόπιων ελέγχων.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρωθούν αξιόπιστα στοιχεία που θα αποτυπώνουν με σαφήνεια την πραγματική εικόνα των ζημιών, προσφέροντας ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο στους παραγωγούς όσο και σε κάθε αρμόδιο φορέα που καλείται να αξιολογήσει τις επιπτώσεις του περονόσπορου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en