ΕΒΡΟΣ

Την Πέμπτη παραδίδεται και επίσημα το κομμάτι Μάνδρα – Ψαθάδες στην παράκαμψη Λαβάρων (video)

Αυτοψία στο υπό παράδοση τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες, του υπό κατασκευή κάθετου οδικού άξονα Αρδανίου – Ορμενίου, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτριος Πέτροβιτς, συνοδευόμενος από στελέχη της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», της εταιρείας δηλαδή που φέρει την ευθύνη ολοκλήρωσης του έργου. Το υπό παράδοση τμήμα μήκους 14 χλμ., που δόθηκε δοκιμαστικά στην κυκλοφορία, περιλαμβάνει την παράκαμψη Λαβάρων, με δυο κόμβους, Λαβάρων – Κισσαρίου και Αμορίου.

Τα στελέχη της Εγνατία Οδός Α.Ε. διαβεβαίωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη πως οι εργασίες θα συνεχιστούν για την ασφάλεια και ασφαλτόστρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου. Ο Δημήτρης Πέτροβιτς επεσήμανε ότι το έργο σχεδιάστηκε όχι μόνο για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων, αλλά και για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών, ένα όρο που όμως ακόμη δεν πληροί.

“Έχουμε απευθυνθεί στο Υπουργείο, και έχουμε ζητήσει, από το 2014, να κατασκευαστούν “πόρτες” στην περιοχή των Λαβάρων, για την καλλίτερη αντιπλημμυρική θωράκιση, να γίνει ένα επιπλέον ανάχωμα αλλά και να υπάρξουν δύο αντλίες, για τα όμβρια ύδατα, τα οποία θα κατευθύνονται προς το ποτάμι. Κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα γίνει, ωστόσο βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο, και εκτιμούμε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις” τόνισε.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version