ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Αμφίπολη επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου (video)

Την Αμφίπολη επισκέφθηκε σήμερα η υπουργός πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ανταποκρινόμενη στο συνεχιζόμενο αίτημα των παραγόντων της περιφέρειας. Κλιμάκιο του υπουργείου με επικεφαλής την  κα Κονιόρδου έφτασε στον Τύμβο Καστά όπου την υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης , Ο Δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος και άλλοι παράγοντες του τόπου.

Έκπληξη προκάλεσε η δήλωση της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη που έβγαλε στην επιφάνεια τον τύμβο Καστά η οποία  δήλωσε ότι σε τηλεφωνική της επικοινωνία με την αναπληρώτρια εφορίας αρχαιοτήτων Σερρών κα Μάλαμα δήλωσε την πρόθεσή της να ξεναγήσει η ίδια την υπουργό στον Τύμβο και η απάντηση που πήρε ήταν μάλλον αρνητική.

Η υπουργός έφτασε με καθυστέρηση στον Τύμβο Καστά και για πρώτη φορά μετά από πίεση των δημοσιογράφων επέτρεψε να εισέλθουν τα τηλεοπτικά συνεργεία στον χώρο μέχρι την είσοδο του μνημείου. Να υπενθυμίσουμε πως μόνο η κρατική τηλεόραση έλαβε άδεια από το υπουργείο προκειμένου να κάνει λήψεις τόσο στον περιβάλλοντα χώρο όσο και στο εσωτερικό του μνημείου.

Στη συνέχεια η υπουργός και το κλιμάκιο που την συνόδευε ξεναγήθηκαν από την κα Περιστέρη και άκουσαν με προσοχή τα συμπεράσματα της αρχαιολόγου αλλά και το ιστορικό της πορείας των ανασκαφών.

Η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε την πρόθεση του υπουργείου να συνεχίσει τις εργασίες με τα χρήματα που εξασφάλισε η ΠΚΜ, χωρίς όμως ακόμη να είναι σε θέση να δώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα. Αναγνώρισε το μνημείο ως Μακεδονικό και δήλωσε εντυπωσιασμένη από τα ευρήματα.

Ικανοποιημένος από την επίσκεψη της υπουργούκαι τις δεσμέυσεις για συνέχιση των εργασιών δήλωσε και ο περιφερειάρχης ΚΜ Απόστολος Τζιτζικωστας, ο οποίος τόνισε για μια ακόμη φορά την σημασία ανάδειξης του μνημείου.

Η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη δήλωσε ικανοποιημένη από την παρουσία της υπουργού και τόνισε για μια ακόμη φορά την σημαντική προσπάθεια και στήριξη της ΠΚΜ.

Ικανοποιημένος δηλώνει και ο Δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος για την εξέλιξη στον Τύμβο Καστά και τις δεσμέυσεις της υπουργού.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version