Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την ήττα με 68-50 γνώρισε στο «Nick Galis Hall» η Καβάλα

Έχοντας ως βάση την άμυνά του, ο Αρης επικράτησε της Καβάλας στο ντεμπούτο του Στηβ Γιατζόγλου με 68-50 στο Nick Galis Hall στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Τον αγώνα παρακολούθησε από τα επίσημα του γηπέδου ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, κ. Γιώργος Χαλβατζάκης.

Τα πολλά λάθη ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της πρώτης περιόδου. Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ότι η Καβάλα εκμεταλλεύτηκε τα οκτώ λάθη του Αρη και πήρε εννιά εύκολους πόντους. Ως εκ τούτου, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν έως και με 6-12 (4’). Εκεί ο Αρης πίεσε περισσότερο στην άμυνα, προσπάθησε να κλέψει μπάλες ώστε να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και μετά τη συμπλήρωση οκτώ λεπτών αγώνα ισοφάρισε σε 14-14. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 17-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Αρης βασίστηκε στην άμυνά του αλλά ήταν αναποτελεσματικός στα ελεύθερα σουτ που είχε έξω από τα 6,75 έχοντας 3/15 προσπάθειες. Μοναδικός παίκτης που ήταν συνεπής από αυτή την απόσταση ήταν ο Ντόμινικ Ουότερς. Ο Αμερικανός ηγήθηκε του επιμέρους σκορ 14-1 που έκανε ο Αρης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 33-23 περίπου δύο λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Τελικώς, ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Ράσελ Ρόμπινσον διαμόρφωσε το 33-26 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Ο Αρης ανέβασε ακόμη περισσότερο την πίεση στην άμυνά του στο τρίτο δεκάλεπτο κι έχοντας αποτελεσματικότητα έξω από τα 6,75 ξέφυγε με διαφορά 17 πόντων (50-33, 27’). Δεν είχε όμως την ίδια συνέπεια στον χρόνο που απέμενε για το τέλος της περιόδου. Από την άλλη πλευρά, η Καβάλα έκανε πολύ εύκολα το λάθος και στο τέλος του δεκαλέπτου το σκορ ήταν 50-37.

Ίδια εικόνα παρουσίασε και η τελευταία πράξη της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη, με συνέπεια να πέσει ακόμη περισσότερο ο ρυθμός του αγώνα. Πέντε διαδοχικοί πόντοι από τον Τζόουνς μείωσαν τη διαφορά στα επίπεδα των δέκα πόντων (52-42, 33’), αλλά ο ΜακΝιλ έπραξε ομοίως σε διάστημα μικρότερο του ενός λεπτού και επανάφερε τη διαφορά στο +15(57-42). Έφτασε μάλιστα και στα επίπεδα των 20 πόντων (68-48), περίπου 90 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Δεκάλεπτα: 17-17, 33-26, 50-37, 68-50.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Στηβ Γιατζόγλου (προπονητής Καβάλας): «Μπαίνεις σε ένα μαγαζί για να αγοράσεις μια τηλεόραση, το πρώτο πράγμα που σε ρωτάει ο πωλητής είναι αν θέλεις να έχει μικρή ή μεγάλη οθόνη. Στη μικρή οθόνη εμείς παίξαμε χωρίς τον Κοστόφ. Μπορούσαμε να του πούμε να κάνει ένεση, αλλά όταν μίλησα με τον ιατρό μου είπε ότι υπάρχει κίνδυνος υποτροπής και απουσίας δύο μηνών. Η μεγάλη εικόνα για μας ήταν αυτό που δείξαμε. Έχουμε μπροστά μας 15 ημέρες για να βελτιωθούμε, μεσολαβεί βέβαια ο αγώνας με τον Ολυμπιακό αλλά δεν είναι από τα παιχνίδια που μπορούμε να κερδίσουμε.

Στο σημερινό παιχνίδι είχαμε βάλει στόχο να κρατήσουμε τον Αρη κάτω από τους 70 πόντους ,σε αυτό πετύχαμε. Αναγκάσαμε τον Αρη να κάνει 22 λάθη, πήραμε 11 κλεψίματα δηλαδή στην άμυνα κάναμε μια υπέρβαση. Από εκεί και πέρα ο Αρης δεν είναι τυχαία ομάδα, φάνηκε η διαφορά κλάσης των παικτών σε πολλές στιγμές του αγώνα. Εμείς δεν μπορούσαμε να βάλουμε… γκολ. Δεν ξέρω το επίπεδο της γυναικείας ομάδας του Αρη αλλά με 50 πόντους δεν μπορείς να κερδίσεις την ανδρική. Βλέπω τις αδυναμίες, θα κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε να ενισχυθούμε. Ζητάμε πολλά από τον Ρόμπινσον. Σε γενικές γραμμές είχαμε θετική παρουσία. Δεν θα πω ότι μας αδικούν οι 18 πόντοι της διαφοράς. Δεν έχουμε ώρα να κλάψουμε ή να γελάσουμε».

Ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενίσχυσης: «Μόλις τον βρω τον άσο (γέλια). Μόλις καταλήξουμε σε μια λύση που να μπορεί να ανταποκριθεί αγωνιστικά κι εμείς οικονομικά. Υπάρχει πρόβλημα εκεί. Ακόμη και ο τυφλός το βλέπει».

Για την αποθέωση που είχε από τον κόσμο του Αρη: «Πάντα νιώθω ευχαριστημένος όταν γυρίζω στον Αρη. Δεν έπεσα να κλάψω ούτε  συγκινήθηκα αλλά το περιβάλλον είναι γνώριμο για μένα. Ο Αρης είναι μια ιστορική ομάδα που έχει γράψει ίσως τη μεγαλύτερη ιστορία στο μπάσκετ. Είναι το διαμάντι της πόλης, οι πιο νέοι δεν ξέρουν ότι ο Αρης έβαλε τη Θεσσαλονίκη στον χάρτη. Ολοι έμαθαν τη Θεσσαλονίκη από τον Αρη».

Για τη χαμηλή επιθετική παραγωγικότητα: «Εσύ τι νομίζεις; Υπάρχει ένα όριο σε αυτά που μπορεί να εφαρμόσει ένας προπονητής, μετράει η ικανότητα του κάθε παίκτη να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Δεν είμαι στην Ακαδημία Καβάλας για να βελτιωθούν οι παίκτες. Η προπόνηση γίνεται για να έρθει το αποτέλεσμα. Θέλω να τονίσω επίσης ότι ο Πρίφτης έχει κάνει τις καλύτερες επιλογές ξένων είναι φανταστικοί σε σχέση με μπάτζετ που είχε η ομάδα».

Για το αν θα φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή: «Το ζήτημα είναι και τι κάνουν και οι άλλοι. Ο Αρκαδικός κέρδισε μέσα στην Πάτρα. Παίζεται η παρτίδα αλλά εμείς έχουμε τρεις μαχαιριές στην πλάτη μας. Είναι άσχημες οι εντός έδρας ήττες που γνωρίσαμε. Θα προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε πέρα από τη στιγμή που δεν έχουμε λειτουργικά προβλήματα. Ο πρόεδρος είπε πως θα ματώσει για να φέρουμε ενίσχυση στην πίσω γραμμή, Ότι είναι βουνό για τον άλλον είναι πεδιάδα για μένα».

Ράσελ Ρόμπινσον (μπασκετμπολίστας Καβάλας): «Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, είχαμε ένα συμπαγές σύνολο, με τις οδηγίες του νέου προπονητή δυσκολέψαμε τον Αρη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλός μας έδειξε την εμπειρία του. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Δημήτρης Πρίφτης (προπονητής Άρη): «Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη. Η Καβάλα μας προβλημάτισε στο μεγαλύτερο διάστημα, κυρίως αμυντικά. Νομίζω ότι είχαμε τουλάχιστον καλή αμυντική παρουσία κάνοντας καλό αμυντικό 3ο δεκάλεπτο. Για μας αυτό το παιχνίδι τελείωσε, αύριο έχουμε πάλι προπόνηση και η ζωή συνεχίζεται με διαδοχικά παιχνίδια. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στην Καβάλα. Είναι μια πόλη και μια ομάδα με την οποία έχω συναισθηματικό δέσιμο».

Για τα 22 λάθη της ομάδας του: «Είναι και θέμα συγκέντρωσης. Ημασταν επιπόλαιοι στο ανοιχτό γήπεδο, θα μπορούσαμε να είχαμε τουλάχιστον 15 περισσότερους πόντους. Κάναμε ανεπίτρεπτα λάθη. Εξίσου σημαντικό ήταν ότι είχαμε 8/28 τρίποντα στην έδρα μας. Χάσαμε 20 ελεύθερα τρίποντα. Αυτό μπορεί να συμβεί βέβαια, το θετικό ήταν ότι κρατήσαμε την άμυνά μας».

Για το αν η ομάδα έχει το μυαλό της στον αγώνα με την ΑΕΚ και όχι σε αυτό με την Μπουντούτσνοστ: «Δεν το πιστεύω. Εχουμε μεγάλο κίονητρο για το ματς με την Μπουντούτσνοστ, ξέρουμε θα είναι δύσκολο, ενώ ο αντίπαλος ίσως παίζει το τελευταίο τους χαρτί για την πρόκριση. Ξέρουμε ότι είναι σκληρή έδρα, δε σκεφτόμαστε την ΑΕΚ σε καμία περίπτωση. Δεν είμαστε αυτό το είδος της ομάδας».

Για το γεγονός ότι στο Παλέ είναι τουλάχιστον 4.000 φίλαθλοι σε κάθε αγώνα: «Ο Αρης είναι ιδιαίτερη ομάδα, η ομάδα πάντα απευθύνεται στον κόσμο. Είναι σημαντικό που ανταποκρίνεται ο κόσμος, που έρχεται και μας βοηθάει, το ίδιο έκανε και πέρυσι. Είναι σημείο αναφοράς στην προσπάθειά μας. Φανταστείτε να παίζεις σε άδειο γήπεδο. Για μένα ο κόσμος είναι ο 6ος παίκτης κι ένας πολύ καλός συμπαίκτης».

Για τη χαμηλή παραγωγικότητα στην επίθεση και τα λάθη: «Πστεύω ότι υπήρξαν στιγμές που είχαμε καλή μεταφορά μπάλας σήμερα, αλλά ήμασταν επιπόλαιοι. Συν τοις άλλοις, όταν δεν μπαίνει το ελεύθερο σουτ, δεν φαίνεται η αξία της πάσας. Αν τα βάζαμε θα αναδεικνυόταν – στο μυαλό του θεατή – και η πάσα. Δουλεύουμε προς πάσα κατεύθυνση, είναι σημαντικό να έχουμε σταθερότητα. Σήμερα είχαμε τουλάχιστον οκτώ ανεπίτρεπτα λάθη, θα έπρεπε να είχαμε το πολύ 14 λάθη».

Νίκος Δίπλαρος (μπασκετμπολίστας Άρη): «Πήραμε αυτή τη νίκη, όλη την εβδομάδα προετοιμαστήκαμε γι’ αυτό το παιχνίδι το οποίο χρειαζόμασταν. Κάναμε καλό σκάουτινγκ. Η Καβάλα έδειξε πολύ καλό πρόσωπο. Ακολουθεί τώρα μια δύσκολη εβδομάδα.». 

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α.Σ Τάεκβοντο Καβάλας: Δεύτερη Θέση για την Λαζάρου Σοφία στο 15th Hereya Open Sofia

Δεύτερη Θέση για την Λαζάρου Σοφία στο 15th Hereya Open Sofia
Η εξαιρετική αθλήτρια Λαζάρου Σοφία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στους  Διεθνείς αγώνες Τάεκβοντο 15th Hereya Open, που διεξήχθη στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στην πόλη της Σόφιας.
 Η Σοφία, αντιπροσωπεύοντας την επίλεκτη ομάδα της Ένωσης Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, κατάφερε να ξεχωρίσει μεταξύ 1100 αθλητών από 12 χώρες των Βαλκανίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σοφία δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον τελικό λόγω ενός τραυματισμού που την ταλαιπώρησε καθ’ όλη τη διάρκεια τών αγώνων ωστόσο η αξιοθαύμαστη πορεία της μέχρι τον τελικό μετά από δύο αγώνες αποτελεί  ξεκάθαρη απόδειξη του αθλητικού της πνεύματος και αφοσίωσης στο άθλημα.
Ο προπονητής Χάρης Παλτόγλου, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την επίδοση της Σοφίας και της ομάδας τονίζοντας την αγωνιστικότητα και το μαχητικό πνεύμα που επέδειξαν παρά τις δυσκολίες.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προπονητής κλιμάκιου Ταεκβοντό Β. Ελλάδος ο Χάρης Παλτόγλου στο Διεθνές Πρωτάθλημα στην Σόφια

Το διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia, που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στο Asics Arena της Σόφιας, θα φιλοξενήσει 1100 αθλητές από 12 χώρες. Οι επίλεκτοι αθλητές έχουν επιδείξει  αφοσίωση και εξαιρετικές επιδόσεις στους αγώνες και έχουν καταταγεί στην πρώτη θέση από τα τρία προκριματικά πρωταθλήματα.

Η συμμετοχή των 100 επίλεκτων αθλητών από την Ένωση Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, υπό τον προπονητή Χάρη Παλτογλου, ενισχύει την Ελληνική αποστολή στο διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia. Μία τιμητική θέση που τιμάει την πόλη μας, την Καβάλα, παρέχοντας σημαντική αναγνώριση στον τομέα του Τάεκβοντο.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Στις 16 Απριλίου η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι 2024

Την Τρίτη 16 Απριλίου θα γίνει η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΕ προς ενημέρωση να αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Ολυμπιακή Φλόγα θα γεννηθεί και πάλι στην Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας στις 16 Απριλίου 2024, για να ξεκινήσει το ταξίδι της προς τη γαλλική πρωτεύουσα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Η Τελετή Αφής θα αρχίσει στις 11:30, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα γεννηθεί στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι. Τις ενδυμασίες των συντελεστών του χορού έχει δημιουργήσει η διεθνούς φήμη σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου.

Ο Ολυμπιακός Ύμνος θα ερμηνευτεί από την κορυφαία Mezzo – Soprano Joyce Di Donato και Master of Ceremonies θα είναι ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας.

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα παραλάβει από τα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος για να ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους που θα διαρκέσει 11 ημέρες, έως τις 26 Απριλίου.

Στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Τόμας Μπαχ, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Παρίσι 2024 Tony Estanguet , η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Amélie Oudéa-Castéra, η Ελληνικής καταγωγής Yφυπουργός Eξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και η δήμαρχος Παρισιού Anne Hidalgo τους οποίους θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Υπεύθυνος για τις Τελετής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης και Τελετάρχης ο Γιάννης Παπαδημητρίου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en