Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τηλεφώνημα Μπάιντεν – Ερντογάν στην σκιά της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ηπερίπτωση αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915 από πλευράς Τζο Μπάιντεν αναμένεται να προκαλέσει νέα ένταση στις ήδη αρκετά προβληματικές και βεβαρημένες σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας. τις τελευταίες ώρες υπήρξε και το… άδειασμα της Άγκυρας από το πρόγραμμα για τα F-35.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ΑΝΚΑ και όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη γειτονική χώρα, πριν την ομιλία του που θα γίνει αύριο, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται σήμερα να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πιθανολογείται μάλιστα ότι η επικοινωνία θα αφορά και στο θέμα της γενοκτονίας.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, δεν δέχεται τον όρο «γενοκτονία». Παραδέχεται τον εκτοπισμό, όμως αρνείται ότι ήταν γενοκτονία. Ο Ερντογάν δήλωσε περί αυτού: «Απέναντι στο ψέμα της “γενοκτονίας” των Αρμενίων και σε όσους, με πολιτική σκοπιμότητα, υποστηρίζουν αυτή την συκοφαντία, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την αλήθεια».

Παράλληλα, ο τουρκικός Τύπος συνεχίζει να ασχολείται με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκ,η και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Η Hurriyet αναφέρει ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης ομολόγησε πως έδωσε εντολή στον Δένδια», σχετικά με τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργό στη συνάντηση στην Τουρκία.

Η YENI SAFAK γράφει «Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης: Με τον πρόεδρο Ερντογάν θα  συναντηθούμε διότι πρέπει να συνομιλήσουμε.»

Το TRT κάνει λόγο για «προσχεδιασμένη προβοκάτσια από την Αθήνα. Την εντολή την έδωσε ο Μητσοτάκης».

Όσο για το Anadolu, αναφέρεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαινεί την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα κατά την οποία εκτόξευσε “κατηγορίες” εναντίον της Τουρκίας».

 

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσία Φραγκογιάννη-Τοψίδη η Ημερίδα Εξωστρέφειας στην Καβάλα

Παρουσία το Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα η πρώτη Ημερίδα Εξωστρέφειας από την Περιφέρεια Αμ-Θ.

Δειτε φωτογραφιες :

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ Καβάλας : «Δύο ολόκληρα χρόνια μετά, δεν υπάρχει το παραμικρό αποτέλεσμα για τις αποζημιώσεις»

Στις 17/07/2022 κατέπεσε στο αγρόκτημα Αντιφιλίππων του Δήμου Παγγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ένα (1) αεροπλάνο τύπου ADONOV, με αποτέλεσμα να δεσμευτεί από τον ελληνικό στρατό μία περιοχή περίπου 500 στρεμμάτων.

Στη συγκεκριμένη περιοχή καταστράφηκε ολοσχερώς το δίκτυο άρδευσης του αγροκτήματος, ενώ λόγω της φύλαξής του από τον ελληνικό στρατό και την ελληνική αστυνομία δεν κατέστη δυνατή η αποκατάσταση της ζημίας.

Η παραπάνω περιοχή λόγω της μη άρδευσης υπέστη απώλεια παραγωγής της τάξεως του 70%. Σε ένα μέρος της περιοχής αυτής (33 στρέμματα) προκλήθηκε ολική καταστροφή και στο σημείο εκείνο απαγορεύτηκε η συγκομιδή της παραγωγής.

Παρά τις μέχρι σήμερα υποσχέσεις των Βουλευτών της ΝΔ και των λοιπών κομματικών κυβερνητικών παραγόντων προς τους αγρότες της περιοχής και παρά το γεγονός ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις ζημιών σε άλλες περιοχές της χώρας παρατηρείται σχετικά άμεση καταβολή αποζημιώσεων, στην περίπτωση του αγροκτήματος Αντιφιλίππων δεν υπάρχει το παραμικρό αποτέλεσμα, μολονότι μεσολάβησαν δύο (2) ολόκληρα χρόνια.

Οι αγρότες του αγροκτήματος Αντιφιλίππων ζητούν όλο αυτό το διάστημα, όπως δικαιούνται, να αποζημιωθούν σε τιμές πώλησης του έτους 2022 και βάσει της μέσης παραγωγής. Οι αγρότες ζητούν στήριξη και αξιοπρέπεια και εισπράττουν κοροϊδία και εμπαιγμό. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την προσπάθειά τους και θα φέρει άμεσα το θέμα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Δελτίο τύπου

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κασσελάκης: Σενάριο για ταξίδι αστραπή στα Παλαιστινιακά Εδάφη

Το ενδεχόμενο να μεταβεί στα Παλαιστινιακά Εδάφη το αμέσως επόμενο διάστημα μελετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Χρήστος Τσιγουρής, ο κ. Κασσελάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να βρεθεί στη Δυτική Όχθη και συγκεκριμένα στη Ραμάλα, για να συναντήσει την Παλαιστινιακή Αρχή. Οριστικές αποφάσεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα.

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en