Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετραπληγική στην Κρήτη πέθανε αφού της έκοψαν το ρεύμα

image_print

Τι απαντά η ΔΕΗ

Σάλο προκαλεί ο θάνατος τετραπληγικής γυναίκας, της 56χρονης Χανιώτισσας Ευτυχίας Ποποδάκη, που έφυγε από τη ζωή, λίγο μετά την διακοπή ρεύματος στην κατοικία της στη Νέα Χώρα Χανίων. Να σημειωθεί ότι εκτός από την ασθένειά της, η γυναίκα είχε να αντιμετωπίσει και το «τέρας» της ελληνικής γραφειοκρατίας, το οποίο τελικά της αποστέρησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο τη σύνταξη αναπηρίας του ΟΓΑ.

Οι συγγενείς της το απόγευμα της Τετάρτης προχώρησαν σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο της γυναίκας, επιρρίπτοντας ευθύνες στο ΔΕΔΔΗΕ.

«Υποβάλαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και του ΔΕΔΔΗΕ και του υπαλλήλου ακόμα που έκοψε το ρεύμα. Δεν είναι δυνατόν να κόβουν το ρεύμα σε μια γυναίκα που ζούσε χάρις στην υποστήριξη μηχανήματος. Χωρίς τεχνική υποστήριξη η μητέρα μου είχε μια ώρα ζωής καθώς τόσο διαρκούσε η μπαταρία», δήλωσε ο γιος της θανούσας Ανδρέας Ποποδάκης, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι οφειλές για το ρεύμα είχαν πληρωθεί στο ακέραιο και μόνο ο τελευταίος μήνας δεν είχε εξοφληθεί, όπως επίσης και το «χαράτσι». Το συνολικό κόστος του τελευταίου λογαριασμού και του «χαρατσιού» δεν ξεπερνούσε τα 800 ευρώ.«Το μεσημέρι μας ειδοποίησε η γυναίκα που προσέχει τη μητέρα μου ότι αφού έλειψε για μια ώρα από το σπίτι για σοβαρό λόγο και επέστρεψε σε αυτό βρήκε τη μητέρα μου νεκρή.

Την παρέλαβε ασθενοφόρο και την πήγε στο Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Όταν πήγαμε σπίτι εμείς είδαμε ότι το ρολόι της ΔΕΗ είχε ανοιχθεί, είχε γίνει διακοπή και είχε μπει ένα ενημερωτικό αυτοκόλλητο της ΔΕΗ. Το ρεύμα έκλεισε μια ώρα περίπου πριν τον θάνατο της μητέρας μου» τόνισε ο κ Ποποδάκης. Σημειώνεται ότι η γυναίκα είναι τετραπληγική εδώ και μια 15ετία.

Η ΔΕΗ νωρίς το πρωί της Πέμπτης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δεν είχε δηλωθεί η νεκρή στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών.


(φωτογραφία από zarpa.gr)

Σε σχετική ανακοίνωση η ΔΕΗ αναφέρει:

Ύστερα από σχετικό έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή που είναι καταχωρημένα στο μηχανογραφικό μας σύστημα, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ενταγμένος στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η Επιχείρηση, δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας.

Ως εκ τούτου, η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλώτης ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Υπενθυμίζουμε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευπαθών καταναλωτών, για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών απαιτείται μια απλή αίτηση, η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Ανάμεικτα τα μηνύματα για τον τουρισμό – Στόχος η επιμήκυνση της σεζόν

image_print

Με ανάμεικτα συναισθήματα εξελίσσεται η φετινή τουριστική περίοδος στη Χαλκιδική, καθώς, παρά τη σταθερή παρουσία επισκεπτών, οι επαγγελματίες του κλάδου καταγράφουν μειωμένη προσέλευση σε σχέση με τις προσδοκίες αλλά και με προηγούμενες χρονιές.

Η τουριστική κίνηση εμφανίζεται συγκρατημένη, με αρκετές επιχειρήσεις να κάνουν λόγο για χαμηλότερες πληρότητες και πιο περιορισμένη καταναλωτική δαπάνη από τους επισκέπτες. Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, η οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη, το αυξημένο κόστος των διακοπών και ο έντονος ανταγωνισμός από άλλους μεσογειακούς προορισμούς έχουν επηρεάσει τη φετινή εικόνα.

Παράλληλα, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής συνεχίζουν να κυριαρχούν, γεγονός που δυσκολεύει τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων και δημιουργεί αβεβαιότητα για την πορεία της σεζόν.

Την ίδια ώρα, οι φορείς του τουρισμού εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η εικόνα μπορεί να βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον στρατηγικό στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Στόχος είναι η προσέλκυση επισκεπτών και μετά τον Αύγουστο, με δράσεις που αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της Χαλκιδικής, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι η επιμήκυνση της σεζόν αποτελεί μονόδρομο για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, καθώς μπορεί να αυξήσει τα έσοδα των επιχειρήσεων, να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και να περιορίσει την εξάρτηση του τουρισμού από τους δύο μήνες αιχμής του καλοκαιριού.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φουντώνουν οι υποψίες για κυκλώματα παράνομου εμπορίου ζώων στην Ελλάδα

image_print

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό που αποκαλύφθηκε στην Πάτρα, καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις εντείνονται οι υποψίες για τη δράση οργανωμένων κυκλωμάτων παράνομου εμπορίου ζώων με διασυνδέσεις στο εξωτερικό.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις αρμόδιες αρχές και στις φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες επισημαίνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί περιστατικά που εγείρουν ερωτήματα για τη διακίνηση ζώων από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να τηρούνται πάντα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οι έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το συγκεκριμένο περιστατικό συνδέεται με ευρύτερο δίκτυο παράνομης διακίνησης ζώων ή αν πρόκειται για μεμονωμένη υπόθεση. Παράλληλα, εξετάζονται όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και οι πιθανές διασυνδέσεις με πρόσωπα ή οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Οι αρχές τονίζουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα συμπεράσματα για την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Ωστόσο, η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη δημόσια συζήτηση γύρω από την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στις μετακινήσεις ζώων και την αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της ευζωίας τους.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο… «μετακομίζει» στα Κήπια Καβάλας – Νέο κέρινο ομοίωμα στο μουσείο

image_print

Μία ακόμη σπουδαία προσωπικότητα του παγκόσμιου αθλητισμού προστέθηκε στη συλλογή του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κήπια Καβάλας. Ο λόγος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, το κέρινο ομοίωμα του οποίου εκτίθεται πλέον στον χώρο, εμπλουτίζοντας τη μοναδική συλλογή του μουσείου.

Το νέο έκθεμα αποτυπώνει με εντυπωσιακή λεπτομέρεια τον Πορτογάλο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να φωτογραφηθούν δίπλα σε έναν από τους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών.

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κήπια συνεχίζει να εμπλουτίζει τη συλλογή του με μορφές διεθνούς εμβέλειας από τον χώρο του αθλητισμού, της τέχνης και της πολιτικής, αποτελώντας έναν ξεχωριστό προορισμό για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en