Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Τετραήμερο εκδηλώσεων μνήμης για την ” Νίκη της Σαμοθράκης”

image_print

Η ΠΑΜΘ – περιφερειακή Ενότητα Έβρου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Δράσεων για τη Νίκη της Σαμοθράκης και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΙΘ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνει τετραήμερο εκδηλώσεων στο οποίο περιλαμβάνονται:

ü  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ στη διάρκεια της με την επιστημονική ευθύνη του Αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα και εισηγητές σημαντικούς επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ü  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα τη ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ως πηγή έμπνευσης στην τέχνη (γλυπτική, λογοτεχνία, ζωγραφική, ποίηση κλπ). Ελληνες δημιουργοί και επιστήμονες θα προσεγγίσουν τη ΝΙΚΗ της Σαμοθράκης από την πλευρά της τέχνης και θα αναφερθούν στις επιρροές της διαχρονικά στη δημιουργία και τη ζωή.

ü  ΠΡΟΒΟΛΗ Μαθητικού Ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε από ομάδα μαθητών του Γ’ Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

ü  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, στη διάρκεια των οποίων μαθητές Σχολείων στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη θα συνομιλήσουν με τους αρχαιολόγους και θα διατυπώσουν προς αυτούς τα ερωτήματά τους.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν συνέχεια των δράσεων για τη ΝΙΚΗ της Σαμοθράκης που ξεκίνησαν με αφορμή τα 150 χρόνια από την ανακάλυψη του αγάλματος, το καλοκαίρι του 2013 στο νησί της Σαμοθράκης, συνεχίστηκαν με την παραγωγή της Μουσειοσκευής της Νίκης και το πρόγραμμα «Η ΝΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ» που εφαρμόζεται σε Σχολεία του νομού και τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για Σχολεία που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν με τις εκδηλώσεις στην Αθήνα υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Βουλής, οι οποίες προγραμματίζονται για το τέλος του 2014.

Οι εκδηλώσεις του τετραημέρου θα πραγματοποιηθούν στις  28, 29, 30 & 31 Μαρτίου 2014 στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη (Παραλιακή Λεωφόρος – Βασιλέως Αλεξάνδρου) και στο Λύκειο Σαμοθράκης και τον αρχαιολογικό χώρο  Σαμοθράκης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εμφάνιση ΑΦΙΣΑ ΤΕΛΙΚΗ Α3.jpg

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη Γερμανών δημάρχων ενόψει αδελφοποίησης

Αλεξανδρούπολη-επίσκεψη Γερμανών δημάρχων ενόψει αδελφοποίησης με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης
image_print

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθούν από τις 10 έως τις 13 Ιουλίου 2026 οι δήμαρχοι των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim, Patrick Burghardt, David Rendel και Manfred Ockel, συνοδευόμενοι από συνεργάτες τους.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών για την επικείμενη αδελφοποίηση των τριών γερμανικών δήμων με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για ανταποδοτική επίσκεψη, μετά την πρόσφατη παρουσία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και αντιδημάρχων στις τρεις γερμανικές πόλεις, από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου 2026.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι Γερμανοί δήμαρχοι θα γνωρίσουν έργα, υποδομές, πολιτιστικές, αθλητικές και τουριστικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις στο Δέλτα του Έβρου, στον ιστορικό ναό της Παναγίας Κοσμοσώτηρας στις Φέρες και στην παραθαλάσσια ζώνη Μάκρης-Δικέλλων.

Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι θα παρακολουθήσουν εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας, ενώ έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις εργασίας με τη δημοτική αρχή και υπηρεσιακά στελέχη.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθούν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η διερεύνηση προοπτικών συνεργασίας και η προετοιμασία της διαδικασίας αδελφοποίησης.

Η επικείμενη αδελφοποίηση αναμένεται να ανοίξει νέους δρόμους συνεργασίας στους τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του τουρισμού, του αθλητισμού και της επιχειρηματικότητας.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Το ΠΠ «Γαλάνης» ανοικτό για το κοινό στη Ναυτική Εβδομάδα

Το ΠΠ Γαλάνης του Πολεμικού Ναυτικού στη Ναυτική Εβδομάδα Αλεξανδρούπολης
image_print

Με το παράκτιο περιπολικό ΠΠ «Γαλάνης» (P-198) συμμετέχει το Πολεμικό Ναυτικό στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας που διοργανώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Το πλοίο θα βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα είναι επισκέψιμο από το κοινό από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Ιουλίου 2026, καθημερινά από τις 18:00 έως τις 20:00.

Το ΠΠ «Γαλάνης» είναι παράκτιο περιπολικό τύπου Island, μήκους 34 μέτρων, με μέγιστη ταχύτητα που ξεπερνά τους 30 κόμβους.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει πυροβόλο Leonardo LIONFISH διαμετρήματος 20 χιλιοστών, καθώς και πολυβόλα.

Το πλοίο εντάχθηκε επισήμως στον Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού τον Σεπτέμβριο του 2024 και επιχειρεί στο Ανατολικό Αιγαίο, συμβάλλοντας στην επιτήρηση και την ασφάλεια των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων.

Η παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη δίνει την ευκαιρία στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης να γνωρίσουν από κοντά ένα σύγχρονο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σαμοθράκη : Εντοπίστηκαν 24 μετανάστες μετά από επιχείρηση του Λιμενικού

image_print

Σε επιχείρηση εντοπισμού και μεταφοράς 24 μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό Σώμα στη Σαμοθράκη, έπειτα από πληροφορία για την παρουσία φουσκωτής λέμβου στη θαλάσσια περιοχή του Αγκίστρου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν πλωτό και χερσαίο μέσο του Λιμενικού, με τις αρχές να εντοπίζουν τους αλλοδαπούς σε ημιορεινή περιοχή, κοντά στην παραλία Λαγκαδιώτη. Σύμφωνα με το Λιμενικό, πρόκειται για 24 άτομα, εκ των οποίων έξι άνδρες, επτά γυναίκες και έντεκα ανήλικοι.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει αναλάβει τη διενέργεια της προανάκρισης για την υπόθεση και τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έφτασαν στο νησί.

 

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en