Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελευταία εξέλιξη | Το ΣΑΟΣ ΙΙ στις 8.30 φτάνει Λήμνο | Το τροποποιημένο πρόγραμμα του πλοίου

Καρπούς φαίνεται πως απέδωσαν οι επαφές και οι συναντήσεις του ιδιοκτήτη της Ναυτιλιακής Εταιρείας στην οποία ανήκει το ΣΑΟΣ ΙΙ, με το Υπουργείο Ναυτιλίας, αφού όπως ενημερωνόμαστε από το κεντρικό πρακτορείο στη Λήμνο «Petrides Travel» το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του για Λήμνο.

Όπως από το πρωί σας είχαμε ενημερώσει, το πλοίο αν και ξεκίνησε κανονικά το ταξίδι του από Αλεξανδρούπολη, υπήρξε μια εμπλοκή καθώς ο αριθμός του πληρώματός του δεν επαρκούσε με βάση τους κανονισμούς, προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι του από τη Σαμοθράκη προς Λήμνο και Λαύριο.

Συγκεκριμένα και με βάση τα όσα υποστήριξε η εταιρεία στον FM 100 , η εμπλοκή εντοπίζεται στον αριθμό του πληρώματος του πλοίου, καθώς η εταιρεία γνώριζε πως θα πρέπει να υπάρχει 18μελές πλήρωμα, ενώ το Υπουργείο εχθές ενημέρωσε για 34 άτομα.

Τελικά, μετά τις επαφές δόθηκε η έγκριση από το υπουργείο, το πλοίο μόνο για αυτό το ταξίδι να πραγματοποιήσει το δρομολόγια με 26 μέλη πληρώματος και μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις από το λιμεναρχείο Σαμοθράκης, το πλοίο αναχώρησε στις 17.30 με προορισμό τη Λήμνο.

Με βάση την ανακοίνωση του «Petrides Travel», το ΣΑΟΣ ΙΙ αναμένεται στη Λήμνο στις 20.40 το βράδυ και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το λιμάνι του Λαυρίου μαζί με το «Εξπρές Πήγασος», το οποίο αναμένεται να φτάσει στις 20.30.

Πηγή : www.limnosfm100.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kοινωνικός Τουρισμός 2024: Ξεκινούν οι αιτήσεις | Δείτε τα κριτήρια μοριοδότηση

Σχεδόν έτοιμη είναι η δημοσίευση της ΚΥΑ στο νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ για την περίοδο 2024 – 2025 και λίγο πριν ανοίξει για αιτήσεις η πλατφόρμα καθορίστηκαν νέα κριτήρια.

Όπως έγραψε το workenter.gr, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης αναμένεται να ενεργοποιήσει την πλατφόρμα για το πρόγραμμα δωρεάν διακοπών στα τέλη Μαΐου ή το αργότερο στις αρχές Ιουνίου. Φέτος, μάλιστα, θα δοθούν επιπλέον κίνητρα για συμμετοχή στο πρόγραμμα σε όσους διαμένουν στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει νωρίτερα και φέτος από την 1η Ιουλίου 2024 ως 30.6.2025 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές (voucher).

Πότε οι αιτήσεις για το άγνωστο επίδομα έως 600 ευρώ

Τα κριτήρια μοριοδότησης στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2024 – 2025

Δείτε τα νέα κριτήρια που καθορίστηκαν στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2024 – 2025 από τη ΔΥΠΑ και θα αναφέρονται στη σχετική υπουργική απόφαση (ΚΥΑ):

  • Ιδιότητα ΑμεΑ σε ποσοστό 50% και άνω: 50 μόρια
  • Ιδιότητα μονογονέα: 10 μόρια
  • Αριθμός ανηλίκων τέκνων (ηλικίας έως 18 ετών): 15 μόρια για κάθε τέκνο

Κρίσιμος χρόνος συνδρομής των κριτηρίων α’ έως γ’ είναι ο χρόνος λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη Δημόσια Πρόσκληση.

  • Νέος δικαιούχος ή δικαιούχος που συμμετείχε αλλά δεν επελέγη λόγω μοριοδότησης σε κάθε πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός περιόδων 2022 – 2023 και 2023 – 2024 της ΔΥΠΑ: 20 μόρια

Ετήσιο εισόδημα

Ύψος ετήσιου συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικού και τεκμαρτού, του προηγούμενου του έτους υλοποίησης του προγράμματος φορολογικού έτους – ή του αμέσως προηγούμενου αυτού φορολογικού έτους στην περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί ακόμη η σχετική φορολογική δήλωση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από την ΑΑΔΕ προθεσμίες -, ως εξής:

  • έως 10.000,99€: 30 μόρια,
  • από 10.001,00 έως 20.000,99€: 20 μόρια,
  • από 20.001,00 έως 30.000,00€: 10 μόρια.

Οι πληροφορίες για τα κριτήρια μοριοδότησης στο πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τους αρμόδιους φορείς. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η αυτεπάγγελτη αναζήτηση, οι πληροφορίες αναζητούνται από σχετικά δικαιολογητικά, όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει.

Επιλεγόμενοι από τη διαδικασία μοριοδότησης είναι εκείνοι οι δικαιούχοι που συγκεντρώνουν τη μέγιστη βαθμολογία, μέχρι της πληρώσεως αθροιστικά με τους ωφελουμένους τους του προβλεπόμενου αριθμού.

Κοινωνικός Τουρισμός: Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων

Μετά τη μοριοδότηση οι δικαιούχοι κατατάσσονται σε προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων στο πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός, στο οποίο αναγράφονται:

α. ο Κωδικός Αριθμός της αίτησης συμμετοχής τους, τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους (ΑΦΜ) και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ),

β. τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) των ωφελούμενων μελών ανά δικαιούχο,

γ. τα μόρια που αντιστοιχούν σε καθένα από τα κριτήρια μοριοδότησης της παρ. 2 του παρόντος, ο συνολικός αριθμός μορίων, η σειρά κατάταξης των δικαιούχων με βάση τη συνολική μοριοδότηση των κριτηρίων. Ο αριθμός κατάταξης των ωφελουμένων είναι ίδιος με τον αριθμό κατάταξης των δικαιούχων,

δ. ένδειξη για την έκδοση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού για τους επιλεγόμενους δικαιούχους και τους ωφελούμενους αυτών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 2 της παρούσας.

6. Για τους υποψήφιους που δεν πληρούν ή που δεν αποδεικνύεται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 2, όπως αυτές εξειδικεύονται από τη Δημόσια Πρόσκληση, συντάσσεται προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων, με αναφορά του λόγου αποκλεισμού τους.

7. Μέλη που δηλώθηκαν ως ωφελούμενα στην αίτηση, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 2 της παρούσας, δεν θα ληφθούν υπόψη κατά την κατάρτιση του προσωρινού Μητρώου Δικαιούχων-Ωφελουμένων, αλλά θα συμπεριληφθούν σε ξεχωριστό Μητρώο αποκλειομένων μελών.

8. Το προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων-Ωφελουμένων στο πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός και οι προσωρινοί Πίνακες Αποκλειομένων αιτούντων και μελών των παρ. 5, 6 και 7 αναρτώνται στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ (www.dypa.gov.gr).

9. Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής προς τη ΔΥΠΑ μίας και μόνο ηλεκτρονικής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων του προσωρινού Μητρώου Δικαιούχων-Ωφελουμένων και του προσωρινού Πίνακα Αποκλειομένων εντός της αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) ημερών από την επομένη ημέρα της δημοσιεύσεώς τους στον ιστότοπο της ΔΥΠ,Α όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει. Κατόπιν εξέτασης των ενστάσεων από το Δ.Σ. της ΔΥΠΑ, καταρτίζεται:

α) το Οριστικό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων στο πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός και

β) οι οριστικοί Πίνακες Αποκλειομένων. Το οριστικό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων και οι οριστικοί Πίνακες Αποκλειομένων αναρτώνται στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ (www.dypa.gov.gr).

11. Το προσωρινό και οριστικό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων και οι προσωρινοί και οριστικοί Πίνακες Αποκλειομένων καταρτίζονται από τον Διοικητή της ΔΥΠΑ.

Επιλεγόμενοι από τη διαδικασία μοριοδότησης είναι εκείνοι οι δικαιούχοι που συγκεντρώνουν τη μέγιστη βαθμολογία μέχρι πληρώσεως αθροιστικά με τους ωφελούμενους του προβλεπόμενου αριθμού.

ΠΗΓΗ: workenter.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη γυναίκα της χώρας | Ποια ήταν

Στις αρχές του έτους είχε γίνει γνωστή καθώς είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο και είπε επιστρέψει σπίτι της «περδίκι».
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 119 ετών η Ειρήνη Μπαρουλάκη, η γηραιότερη γυναίκα της χώρας, που ζούσε στο Παϊδοχώρι του Δήμου Αποκορώνου στα Χανιά.Η κ. Μπαρουλάκη πέθανε το βράδυ της Τρίτης και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αποκορώνου, «ο τρόπος ζωής της και οι αρετές της αποτελούν πρότυπα για μας και παράδειγμα προς μίμηση».

Παράδειγμα προς μίμηση

«Με σεβασμό αποχαιρετούμε τον γηραιότερο άνθρωπο της χώρας μας, την Ειρήνη Μπαρουλάκη, η οποία έφυγε από την επίγεια ζωή σε ηλικία 119 χρόνων. Η αποθανούσα γεννήθηκε ,δημιούργησε οικογένεια και έζησε καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής της στον Δήμο μας, στο Παϊδοχώρι Αποκορώνου» αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύει το zarpanews.«Ο τρόπος ζωής της και οι αρετές της αποτελούν πρότυπα για μας και παράδειγμα προς μίμηση.Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της και είθε να είναι ελαφρύ το χώμα της Αποκορωνιώτικης γης που θα την υποδεχτεί».

Η δύσκολη επέμβαση στο ισχίο

Η κυρία Ειρήνη, δεν το «έβαζε κάτω». Στις αρχές του χρόνου είχε γίνει γνωστή, καθώς είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Χανίων. Η εγχείριση είχε πάει αρκετά καλά παρά την ηλικία της και η ίδια είχε επιστρέψει στο σπίτι της, στα παιδιά και τα εγγόνια της.

Η κ. Ειρήνη «δεν το έβαζε κάτω»

«Ήτανε στο χωριό σε ένα καροτσάκι, την είχε ο αδελφός μου. Είχανε πάει σε ένα χώρο δίπλα και όπως την τραβούσε για να μπει σε ένα δωμάτιο, έχει ένα ψηλό σκαλοπατάκι 5 πόντους, έφυγε από το καρότσι το σώμα της και έπεσε με το πίσω μέρος της και έγινε ζημιά στο γοφό, στο ισχίο, διατροχαντήριο κάταγμα», είχε πει ο γιος της στο MEGA λίγες ημέρες μετά το εξιτήριο.Οι γιατροί του νοσοκομείου Χανίων δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ ξανά περιστατικό ασθενή σε τέτοια ηλικία. Το ρίσκο μπαίνοντας στο χειρουργείο ήταν μεγάλο.Παρά την αναστάτωση της οικογένειάς της, αλλά και των γιατρών που πήραν την απόφαση να την χειρουργήσουν, η κυρία Ειρήνη κόντρα σε όλους και όλα είχε γυρίσει πίσω σε παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα.

Continue Reading

AUTOMOTO

Τέλος το χάρτινο δίπλωμα οδήγησης | Πότε θα εξαφανιστεί, τι πρέπει να γνωρίζουμε

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας θα περάσει το χάρτινο δίπλωμα οδήγησης, στο οποίο απομένουν μόνο λίγα χρόνια ζωής.

Για να κάτσει κάποιος πίσω από το τιμόνι οφείλει να είναι κάτοχος διπλώματος οδήγησης, δηλαδή του εγγράφου που πιστοποιεί ότι πληρούνται τα απαραίτητα κτριτήρια για να συνυπάρξει κανείς με τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου, δίχως να διαταράσσει την οδική ασφάλεια.

Στη χώρα μας, σήμερα, οι κάτοχοι αδειών οδήγησης διαθέτουν είτε το παλιό ροζ τρίπτυχο έγγραφο, είτε το νέου τύπου κάρτας, το οποίο έχει σημαντικές δικλείδες ασφαλείας που το προφυλάσσουν από πλαστογραφία.

Επίσης, με δεδομένο ότι τα στοιχεία του κατόχου αναγράφονται με λατινικούς χαρακτήρες, το νέο δίπλωμα ευνοεί τη χρήση του στο εξωτερικό, την ίδια ώρα που δεν φθείρεται όπως το παλιό.

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα του διπλώματος υπό τη μορφή πλαστικοποιημένης κάρτας έναντι του χάρτινου, δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τους νομοθέτες οι οποίοι έχουν θέσει τις βάσεις για την πλήρη κατάργηση του τελευταίου, ορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία ισχύος του τις 19 Ιανουαρίου 2033.

Μέχρι το 2033, βέβαια, τα εναπομείναντα παλιά διπλώματα θα είναι ελάχιστα, δεδομένου ότι η νομοθεσία ορίζει ότι όποιος οδηγός συμπληρώνει το 65ο έτος της ηλικίας του και επομένως πρέπει να το ανανεώσει, αυτομάτως προμηθεύεται το νέο δίπλωμα τύπου πλαστικοποιημένης κάρτας.

Ακόμα και αυτή, όμως, η άδεια οδήγησης -και παρά τo διαφαινόμενο «μονοπώλιό» της- δεν πρόκειται να μακροημερεύσει, εν μέσω μιας πρωτοφανούς διαδικασίας ψηφιοποίησης των πάντων, που συν τω χρόνω αναμένεται να αυξάνει ρυθμούς.

Ήδη από τις 27 Ιουλίου του 2022, οι οδηγοί της χώρας μας μπορούν να «περάσουν» το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό τους τηλέφωνο (στο gov.gr wallet), στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης να διευκολυνθούν οι πολίτες, αλλά αλλά προκειμένου να διενεργείται ευκολότερα και με πιο αποτελεσματικό τρόπο η εξακρίβωση στοιχείων από τις αστυνομικές και ελεγκτικές αρχές.

Το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης (όπως και η ψηφιακή ταυτότητα), άλλωστε, ισοδυναμεί με τα φυσικά, παραδοσιακά διπλώματα (πλαστικοποιημένη κάρτα, τρίπτυχο έγγραφο) και επομένως οι πολίτες δεν χρειάζεται κουβαλούν τα τελευταία συνέχεια μαζί τους.

Έρχεται το ευρωπαϊκό δίπλωμα οδήγησης στο κινητό

Τη μετάβαση σε ένα καθεστώς ψηφιακών διπλωμάτων οδήγησης προωθεί και η ΕΕ, η οποία υποστηρίζει ότι η ψηφιοποίηση των αδειών οδήγησης συνεπάγεται πρωτοφανή ευκολία όσον αφορά την ανανέωση και την αντικατάστασή τους -αμφότερες οι διαδικασίες θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Παράλληλα, ένα ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης με κοινά χαρακτηριστικά σε κοινοτικό επίπεδο θα διευκολύνει την επίτευξη του ξεκάθαρα διατυπωμένου στόχου της ΕΕ για τη δημιουργία ενός συστήματος γρήγορου εντοπισμού και άμεσης επιβολής ποινών σε εκείνους που υποπίπτουν σε τροχαίες παραβάσεις σε χώρα άλλη από αυτή που εξέδωσαν την άδεια οδήγησής του.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en