ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τελεσίγραφο από Σαμαρά σε Βενιζέλο για τον ανασχηματισμό

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν οι κ. Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος, θα ληφθούν ορισμένες από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις αναφορικά με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι διατεθειμένος επ” ουδενί να κάνει υποχωρήσει στο παραμικρό απ” όσα έχει αποφασίσει αναφορικά με τα βασικά υπουργεία της ανασχηματισμένης κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με δική του λίστα.

Πηγές από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι στις προθέσεις του πρωθυπουργικού γραφείου είναι να ξεκαθαρίσει μια και καλή ότι «το πάνω χέρι στις αποφάσεις θα εξακολουθήσει να το έχει ο κ. Σαμαράς», παρά τις περί του αντιθέτου προθέσεις του κ. Βενιζέλου. Μάλιστα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι αν αυτή η γραμμή δεν τηρηθεί, τότε η κυβέρνηση διαλύεται, με τον καθένα να αναλαμβάνει το κόστος αυτής της απόφασης.

Κοινή είναι η εκτίμηση στους κόλπους του Μεγάρου Μαξίμου ότι παρά την όποια θωράκιση πρόσφερε στον κ. Βενιζέλο το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα, δεν τον …εξασφάλισε κιόλας δια βίου. Γι αυτό, όπως λένε οι ίδιες πηγές, θα πρέπει να κατεβάσει τον πήχη των απαιτήσεων του, για το καλό όλων.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version