ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΙ-ΑΜΘ | Σε 8 σημεία πάσχει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα διόδια (video)

H 4μελης επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του ΤΕΙ ΑΜΘ Αναστάσιο Μητρόπουλο, τους καθηγητές Αχιλλέα Χριστοφίδη Δημήτρη Εμμανολούδη και τον νομικό σύμβουλο του ΤΕΙ Κωστή Σιμιτσή παρουσίασαν το πρωί της Τρίτης την Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση σταθμού διοδίων στην Καβάλα. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν η μελέτη πάσχει σε 8 σημεία.

Επίσης αναφέρθηκε από τους ομιλητές, ότι η πόλη της Καβάλας είναι ήδη επιβαρυμένη κυκλοφοριακά και η δημιουργία των διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο θα είναι καταστροφικό για το περιβάλλον λόγο των καυσαερίων αλλά και λόγο ηχορύπανσης.

Τέλος η επιτροπή και εκείνη με την σειρά της δήλωσε ότι θα αξιοποιήσει το πόρισμα των επιστημόνων, για να ενισχύσει τη δουλειά που γίνεται από το «νομικό επιτελείο» του Δήμου Καβάλας.

Επίσης τις επόμενες ημέρες η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αναμένεται να καταθέσει προσφυγή για τους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία οδό.

Ακολουθεί αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΤΕΙ ΑΜΘ

Η Επιτροπή για την εγκατάσταση Σταθμού Διοδίων στην Καβάλα, που όρισε το ΤΕΙ ΑΜΘ, αφού εξέτασε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, κατέληξε ότι πάσχει σε 8 σημεία:

1 Δεν έγινε διαβούλευση με το ενδιαφερόμενο κοινό.

2 Η έκταση της περιοχής της μελέτης είναι ανεπαρκής.

3 εν υπάρχουν δεδομένα για τον ατμοσφαιρικό αέρα.

4 Δεν υπάρχουν δεδομένα για τον θόρυβο.

5 Η θέση του Σταθμού Διοδίων είναι σε επικίνδυνο σημείο.

6 Δεν προβλέπονται εναλλακτικές λύσεις.

7 Είναι σε αναντιστοιχία με το νομικό πλαίσιο.

8 Η μελέτη για την Παράκαμψη είναι άσχετη με τον Σταθμό Διοδίων.

Η Γνωμοδότηση της Επιτροπής μαζί με τα συνημμένα έγγραφα και τα νομικά κείμενα θα παραδοθεί στη Δήμαρχο Καβάλας για ενέργειες. Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ δεν εξέτασε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει η εκτροπή μέρους των οχημάτων που διέρχονται από τον αυτοκινητόδρομο στην πόλη της Καβάλας, προς αποφυγή των διοδίων, παρότι η Παράκαμψη συνιστά για ένα μεγάλο αριθμό οχημάτων (και κατοίκων της Καβάλας) περιφερειακή οδό.

Το ΤΕΙ-ΑΜΘ προσκαλεί την ΕΟΑΕ με την υπευθυνότητα που την διακρίνει να συμβάλλει στην προσπάθεια των πολιτών της Καβάλας για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής και να επανεξετάσει το προτεινόμενο έργο.

ΤΕΙ ΑΜΘ

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version