Quantcast
Connect with us

LIFESTYLE

Τα 21 σημάδια ότι έχετε απαίσιο αφεντικό

Ένα κακό αφεντικό δεν επηρεάζει μόνο την απόδοσή σου στη δουλειά, αλλά και ολόκληρη τη ζωή σου. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, περνάμε ένα τεράστιο διάστημα περίπου 19,5 ωρών κάθε εργάσιμη εβδομάδα να σκεφτόμαστε και να συζητάμε τι λέει και τι κάνει το αφεντικό μας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα σημάδια πριν να είναι αργά, ακόμα κι από την πρώτη συνέντευξη και να αποφασίσουμε αν μπορούμε να διαχειριστούμε μια τέτοια κατάσταση ή αν πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε νέα δουλειά. Ακολουθεί μια λίστα από στοιχεία που θα πρέπει να μας υποψιάσουν ότι το αφεντικό μας μάλλον θα μας κάνει τη ζωή δύσκολη.

1.Το αφεντικό δεν κάνει ποτέ, μα ποτέ, λάθος.

Το να παραδέχεσαι το λάθος σου είναι βασικός παράγοντας μιας αγαστής συνεργασίας, αλλά το αφεντικό σου δε φαίνεται πρόθυμο να βγει από τη βολή του για χάρη σου. Το να κάνεις εσύ την αρχή μπορεί να στείλει ένα μήνυμα στο αφεντικό σου ότι το περιβάλλον προσφέρεται για έξυπνα ρίσκα

2. Υπόσχεται πάρα πολλά.

Ένα τέτοιο αφεντικό είναι αναξιόπιστο. Υπόσχεται αυξήσεις, προαγωγές, αλλά τελικά το μόνο που παίρνεις είναι η σιωπή του. Αν οι κατ’ ιδίαν συζητήσεις δε σε βγάζουν πουθενά, προσπάθησε να ανακαλύψεις την αλήθεια στέλνοντας κάποιο email.

3. Θέλει να του μοιάσεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συμπαθούν όσους τους μοιάζουν. Όμως, ένα καλό αφεντικό ξέρει πως η διαφορετικότητα των μελών μιας ομάδας μπορεί να την κάνει να προοδεύσει. Δέξου κάποιες συμβουλές, αλλά μείνε πιστός στις αντιλήψεις και τις αρχές σου και δείξε στο αφεντικό σου τι πραγματικά αξίζεις.

4. Έχει την ενοχλητική συνήθεια να σε παίρνει τηλέφωνο στο ρεπό σου.

Έπειτα από ατέλειωτες ώρες δουλειάς, έχεις το ελεύθερο να περάσεις ήσυχος ένα σαββατοκύριακο, αλλά το αφεντικό σου δε διστάζει να σε ενοχλήσει στο ρεπό σου. Για να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο τύπο αφεντικού, πρέπει να βάλεις όρια από νωρίς και να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου.

5.Είναι πολύ αυταρχικός.

Το αφεντικό σου είναι πιεστικό και αυταρχικό και θέλει να ελέγχει και την παραμικρή σου κίνηση; Αυτό το πρόβλημα μπορεί να συνεχιστεί για πάντα, οπότε προετοιμάσου γι’ αυτό από νωρίς. Με το να επικοινωνείς συχνά με το αφεντικό σου, μπορείς να μειώσεις την επιθυμία του για διαρκή έλεγχο και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του.

6.Αδιαφορεί για τη γνώμη σου.

Τα ξεροκέφαλα αφεντικά αντιλαμβάνονται την υποστήριξη της γνώμης σου σαν ανυπακοή. Απόφυγε τις συγκρούσεις, προσπάθησε να προχωρήσεις σε συμβιβασμό ή στήριξε με αποδείξεις τη θέση σου αν είσαι τόσο παθιασμένος. Πάντως, πρόσεξε να μην κερδίσεις μια μάχη και χάσεις τον πόλεμο.

7.Έχει συγκεκριμένες συμπάθειες στο γραφείο.

Αυτό θολώνει την κρίση του, και η αξιολόγησή του απέναντί σας γίνεται άδικη, χωρίς να το συνειδητοποιεί. Προσπαθήστε να διατηρείτε μια θετική στάση απέναντι στους συναδέλφους σας και να επαινείτε όσους το αξίζουν, δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι αυτό για σας

8. Οι συμβουλές και η κριτική του δεν είναι συναφείς με το αντικείμενό σου.

Αν νιώθετε ότι κάθε παρέμβαση και συμβουλή του αφεντικού σας είναι ασαφής και αόριστη, αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε γιατί το αφεντικό σας δεν γνωρίζει τι να σας πει, είτε γιατί δε θέλει να σας πει κάτι χρήσιμο. Ενδεχομένως να κρύβει πληροφορίες, για να τις χρησιμοποιήσει προς όφελός του. Ένα τέτοιο άτομο δεν κάνει για ομαδική δουλειά.

9. Σε αγνοεί ή σε μαχαιρώνει πισώπλατα.

Ένα από τα πιο εκνευριστικά χαρακτηριστικά ενός απαίσιου αφεντικού είναι να μην ασχολείται με την πρόοδό σου, ούτε να σου δίνει κατευθυντήριες γραμμές. Η αδιαφορία του επηρεάζει και την απόδοσή σου στη δουλειά. Προσπάθησε να παρατηρήσεις πώς άλλοι καταφέρνουν να κερδίσουν την προσοχή του αφεντικού τους.

10. Βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Χρησιμοποιεί συνέχεια το «εγώ» ως συνώνυμο της επιτυχίας; Δε σας καλεί να παρουσιάσετε τη δουλειά σας; Ίσως σας κρατάει επίτηδες στο περιθώριο για να βρίσκεται πάντα εκείνος στο προσκήνιο. Υπάρχει ακόμα κι ο κίνδυνος να οικειοποιηθεί δική σας δουλειά. Θα πρέπει να εντοπίσετε την πραγματική αιτία αυτής της συμπεριφοράς.  

11. Κουτσομπολεύει.

Διασπείρει φήμες και λειτουργεί αντιεπαγγελματικά; Μπορεί να προσπαθήσει να μπλέξει ξι εσάς, αλλά προσπαθήστε διπλωματικά να μείνετε έξω απ’ όλο το σκηνικό, πριν βρεθείτε τσακωμένοι με κανένα συνάδελφό σας.

12.Είναι τελείως αναποφάσιστος.

Άλλα σας λέει το πρωί κι άλλα το απόγευμα; Διαλέξτε την καλύτερη – κατά τη γνώμη σας – πρόταση και ακολουθήστε την. Μάθετε εξ’ αρχής να είστε ανεξάρτητοι απ’ αυτόν και απλώς ενημερώστε τον για τις προθέσεις σας

13.Σπεύδει να σε κατηγορήσει για λάθη, αλλά σπάνια σε επαινεί.

Σας βάζει τις φωνές μπροστά σε άλλους; Αν το επιτρέψετε μια φορά θα συμβεί ξανά και ξανά. Τα σωστά αφεντικά γνωρίζουν ότι τέτοιες συζητήσεις γίνονται κατ’ ιδίαν. Είναι εκπληκτικά τα αποτελέσματα που μπορείτε να πετύχετε αν του απολογηθείτε όταν βρεθείτε οι δυο σας, αναγνωρίζοντας, για παράδειγμα, ότι κάποιο λάθος σας ευθύνεται για την προηγούμενη συμπεριφορά του (παρόλο που και κάτι τέτοιο δεν ισχύει) 

14. Δε σου δίνει καμία προοπτική επαγγελματικής ανέλιξης.

Νιώθεις ότι τα αιτήματά σου για ανάληψη μιας πιο υπεύθυνης θέσης δεν εισακούονται και παραμένεις στάσιμος για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ίδια ρουτίνα; Προσπάθησε να αναδείξεις τις ικανότητές σου, συμμετέχοντας σε κάποιο project, και να προτείνεις στο αφεντικό σου να τις αξιοποιήσει με κάποιο δημιουργικό τρόπο.  

15. Το πρωινό σου ξύπνημα γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

Αν το στομάχι σου γίνεται κόμπος κάθε φορά που πρέπει να αντιμετωπίσεις το αφεντικό σου, ή αν χρειάζεσαι το διπλάσιο χρόνο απ’ ό,τι κανονικά για να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι, μπορεί να σημαίνει ότι έχεις κακό αφεντικό. Το χειρότερο είναι να παραμείνεις αδρανής. Κρίνε αν πρόκειται για μια σχέση που αξίζει τον κόπο και αναλόγως πράξε. Πάντα με διπλωματικό τρόπο.  

16. Δε συζητάει ποτέ το μέλλον σου μαζί σου.

Δεν κάνει καμία αναφορά στις προοπτικές εξέλιξής σου στην εταιρία, παρά μόνο κατά την περίοδο αξιολόγησης. Τα σωστά αφεντικά κάνουν τακτικά τέτοιες συζητήσεις με τους υπαλλήλους τους. Δεν περιμένουν μια έκτακτη ανάγκη για να το κάνουν (όπως η προσφορά άλλης θέσης εργασίας).

17. Έχει συχνές εκρήξεις οργής.

Κανείς δε θα μπορούσε να ανεχτεί ένα αφεντικό εκτός ελέγχου. Αν, τα ξεσπάσματα του αφεντικού σου είναι περιστασιακά, ίσως να μπορέσεις να διαχειριστείς την κατάσταση.

18.Η δουλειά σου δεν είναι ποτέ αρκετή.

Θα μπορούσες να δουλεύεις κάθε μέρα, όλη μέρα και πάλι το αφεντικό σου να είναι ανικανοποίητο; Πρέπει να καταλάβει ότι ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και ότι δεν μπορείς να κάνεις 100 πράγματα ταυτόχρονα και καλά. Αν δεν υψώσεις τη φωνή σου, θα συνεχίσει να σε πιέζει.

19. Λειτουργεί με παράλογες φοβίες.
Αντιδρά σαν να έχει έρθει το τέλος του κόσμου και σπέρνει τον πανικό σ’ όλο το γραφείο; Γίνε η φωνή της λογικής και προσπάθησε να του προτείνεις λύσεις ή να τονίσεις τη θετική πλευρά κάθε δυσάρεστου συμβάντος.

20. Λέει ψέματα.

Ένα αφεντικό που λέει ψέματα είναι αναξιόπιστο και αντιπαραγωγικό για την ομαδική δουλειά. Κάποιοι είναι τόσο συνηθισμένοι στα ψέματά τους, που καταλήγουν, πολλές φορές, να πιστεύουν ότι είναι αλήθεια. Άλλοι, χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία για τα δικά τους ψέματα τα ψέματα των άλλων. Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε συζήτηση ή διαφωνία, φρόντισε να έχεις τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία. 

21. Τα project σου ξαφνικά αναβάλλονται.

Τη μια μέρα σου αναθέτει το project της χρονιάς και την επόμενη το αναλαμβάνει κάποιος άλλος. Μην αφήσεις τα συναισθήματα να σε επηρεάσουν και, με ψυχραιμία, ζήτησε να αναλάβεις κάποιο νέο project. Αλλά πριν κάνεις την επόμενή σου κίνηση, φρόντισε να βολιδοσκοπήσεις την κατάσταση.     

Click to comment

Απάντηση

EVENTS

Eurovision exit poll | Στην 4η θέση η Ελλάδα και η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι»

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τη φετινή ελληνική συμμετοχή στη Eurovision, που θα γίνει τον Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που είναι σε εξέλιξη στο eurovisionworld.com, η Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» βρίσκονται στην 4η θέση, κάτω από το φαβορί Κροατία, την Ιταλία και την Ολλανδία. 

Η Ελλάδα συγκεντρώνει μέχρι αυτή τη στιγμή το 6% των ψήφων, μαζί με την Ελβετία και τη Γαλλία. 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη δημοσκόπηση για την Eurovision, με τις προβλέψεις της συνήθως να επαληθεύονται.

Πέρσι , η ιστοσελίδα προέβλεψε τη νίκη της Σουηδίας, με την Λορίν, στον διαγωνισμό.

Πηγή: skai.gr

Continue Reading

LIFESTYLE

Τα 4 ζώδια που θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει το 2024

Στις αρχές του 2024, ο Δίας, ένας τυχερός πλανήτης, σταματά την ανάδρομη πορεία του. Κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο αισιόδοξοι και θετικοί για το μέλλον.

Τα 5 ζώδια που θα βρουν την ευτυχία το 2024

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του 2023, είναι μια καλή στιγμή για να σκεφτείτε τις αποφάσεις και τους στόχους σας για το 2024. Τα άστρα υποδηλώνουν ότι ορισμένα ζώδια μπορεί να έχουν μια πραγματικά υπέροχη χρονιά μπροστά. Το 2024 φέρνει ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα μετά τα σκαμπανεβάσματα του 2023. Είναι η στιγμή για μεγάλες αλλαγές και νέα ξεκινήματα, όχι μόνο για εσάς αλλά για όλους.

Αυτά τα 4 ζώδια θα δουν αλλαγές και νέα ξεκινήματα το 2024

  • Κριός
  • Ταύρος
  • Δίδυμος
  • Αιγόκερως

Κριός

Το 2024 μπορεί να είναι η χρονιά σου. Μπορείς να αλλάξεις ριζικά τον εαυτό σου. Ο Πλούτωνας μετακομίζει στον 11ο οίκο σας, φέρνοντας την ευκαιρία να μεταμορφώσετε τα μελλοντικά σας σχέδια και το πώς ταιριάζετε στο περιβάλλον σας. Είναι πιθανό να καταφέρετε πολλά το 2024. Όταν ο Άρης συναντήσει τον Πλούτωνα στον Υδροχόο στις 14 Φεβρουαρίου, ο αντίκτυπός σας στην κοινότητά σας θα είναι ισχυρός. Γνωρίζοντας καλά τους στόχους σας θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν την ισχυρή ενέργεια.

Τα 5 ζώδια που θα δουν την καριέρα τους να απογειώνεται το 2024

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, οι εκλείψεις στη σχέση σας και το ζώδιό σας σηματοδοτούν μια νέα αρχή. Είναι ένα πράσινο φως από το σύμπαν για να αφήσετε πράγματα που σας κρατούν πίσω και να αγκαλιάσετε ένα νέο κεφάλαιο. Θα αποβάλλεται τις αρνητικές επιρροές και θα απελευθερωθείτε. Ο Απρίλιος φέρνει μια συνάντηση Δία-Ουρανού που οδηγεί σε πιθανώς απροσδόκητα οικονομικά οφέλη. Η τύχη μπορεί να είναι με το μέρος σας, ειδικά σε οικονομικά θέματα, καθώς η Αφροδίτη ενώνεται με τον Δία στον τομέα του πλούτου σας.

Ταύρος

Το 2024, Ταύρε, οι φιλοδοξίες σου θα είναι δυνατές και θα εστιάσεις στη δουλειά σου και στο πώς σε βλέπουν οι άλλοι. Η επιστροφή του Πλούτωνα στον τομέα της καριέρας τον Ιανουάριο αναδεικνύει τη δουλειά, τη φήμη σας και το πώς σας βλέπουν οι άνθρωποι. Είναι μια ευκαιρία να αφοσιωθείτε στους επαγγελματικούς στόχους σας και να δημιουργήσετε μεγάλο αντίκτυπο. Γύρω από την έκλειψη της Σελήνης τον Μάρτιο, μπορεί να ξανασκεφτείτε την καθημερινότητά σας για να ενισχύσετε την ενέργεια και την αποτελεσματικότητά σας, με στόχο να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.

Τα 4 ζώδια που μπορούν να καταστρέψουν τη ζωή σας άθελά τους

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για εσάς. Τον Απρίλιο, ο Δίας και ο Ουρανός συναντιούνται στη ζώνη αυτοέκφρασής σας, ενθαρρύνοντάς σας να δείξετε στον κόσμο ποιοι είστε. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να ξεκινήσετε μια νέα διαδικτυακή επιχείρηση ή να επιχειρήσετε κάτι νέο. Ο Μάιος φέρνει μια ισχυρή ευθυγράμμιση μεταξύ της Αφροδίτης και του Δία στο ζώδιό σας, ενισχύοντας ενδεχομένως την οικονομική σας κατάσταση και επιτρέποντάς σας να επαναπροσδιορίσετε τον εαυτό σας. Είναι μια πολύ τυχερή στιγμή για εσάς!

Δίδυμος

Το 2024 υπόσχεται να είναι μια χρονιά γεμάτη με πολλές ιδέες και γνώσεις. Ο πανίσχυρος Πλούτωνας επιστρέφει στον Υδροχόο, το συντροφικό σας ζώδιο, γύρω στις 20 Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας μια στιγμή για μεγάλες αλλαγές στην αναζήτησή σας για περιπέτεια, τις πεποιθήσεις σας, θέματα εκπαίδευσης και αυτοανακάλυψης.

Ο Άρης που συναντά τον Πλούτωνα στα μέσα Φεβρουαρίου σας δίνει ενέργεια αλλά σας προτείνει να επιλέξετε προσεκτικά τις κοινωνικές και πνευματικές σας αναζητήσεις. Γύρω στον Μάρτιο και τον Απρίλιο, οι εκλείψεις της Σελήνης και της Ηλίου μπορεί να πυροδοτήσουν ένα νέο έργο που θα αφορά κάτι σημαντικό που σας ενδιαφέρει ή και ένα ρομαντικό ενδιαφέρον. Μπορεί να βρείτε νέους φίλους που μοιράζονται τα ενδιαφέροντά σας, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά. Αισθάνεστε πιο σίγουροι για το να μοιραστείτε τις ιδέες και την πνευματικότητά σας με άλλους.

Αιγόκερως

Αιγόκερε, τα πράγματα αλλάζουν το 2024. Η προκλητική φάση με τον Πλούτωνα, που έκανε άνω κάτω την ζωή σας από το 2007, τελειώνει οριστικά στις 20 Ιανουαρίου. Σε αυτό το διάστημα είχατε αρκετές μεταμορφώσεις.

Τον Μάρτιο, ο τυχερός Δίας και ο Ουρανός ενώνονται στη ζώνη αγάπης, δημιουργικότητας και αυτοέκφρασης. Ετοιμαστείτε για κάτι εντελώς νέο και αντισυμβατικό στη ζωή σας. Μπορεί να βρείτε μία ξαφνική αγάπη ή να ανακαλύψετε ένα νέο δημιουργικό ενδιαφέρον. Τον Μάιο, η Αφροδίτη ενώνεται με τον Δία στον Ταύρο, ένα άλλο ζώδιο της Γης, φέρνοντας ρομαντισμό, αξία και αφθονία. Αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να μετατρέψετε τις δημιουργικές σας ιδέες σε κάτι σταθερό και κερδοφόρο. Επίσης σας οδηγεί σε ευκαιρίες για σταθερότητα, όπως η δημιουργία οικογένειας, αν αυτό επιθυμείτε.

Continue Reading

LIFESTYLE

Η Έλενα Κώνστα καλεσμένη της διαδικτυακής εκπομπής “Μαγειρεύετε;” του Σωτήρη Καραμίντζα

Καλεσμένη της εκπομπής Μαγειρεύετε; και του Σωτήρη Καραμίντζα βρέθηκε η ραδιοφωνικη παραγωγός και dj Ελενα Κώνστα.

Η συνταγή αφορούσε κέικ με μπανάνα αλλά οι θεατές μόνο την συνταγή δεν παρακολουθουσαν με τα οσα γινόντουσαν μέσα στο πλατό!

Η ραδιοφωνικη παραγωγός πέταξε το καρφί της κατά της Ζήνας Κουτσελίνη παίρνοντας ανοιχτά το μέρος της Μαίρης Συνατσάκη στην τηλεοπτική τους κόντρα. Ο Σωτήρης Καραμίντζας και η Έλενα Κώνστα σε τρέλα κέφια ολοκλήρωσαν τον στόχο τους καταστρεφοντας πολλές…μπανάνες!

Ολοκληρο το επεισόδιο βρίσκεται στο κανάλι της εκπομπής στο YouTube με τίτλο “Μαγειρεύετε;”

https://www.youtube.com/shorts/mDmG5fuNZrQ

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en