ΤΑΞΙΔΙ

Τα 14 πλήρως ανακαινισμένα περιφερειακά αεροδρόμια σηματοδοτούν την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σηματοδοτείται η επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού για το 2021 καθώς μόλις πριν από λίγες ώρες εγκαινιάστηκαν σε μια λαμπρή τελετή, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τα 14 πλήρως αναμορφωμένα κομβικά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Οι πύλες εισόδου της χώρας μας είναι πλέον έτοιμες να υποδεχτούν εκατομμύρια τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο, αφού η διαχειρίστρια εταιρεία Fraport Greece, που αποτελεί μια σύμπραξη της Fraport Γερμανίας με τον Όμιλο Κοπελούζου, κατάφερε να ολοκληρώσει το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 440 εκατομμυρίων ευρώ, αρκετά νωρίτερα από την προκαθορισμένη συμβατική υποχρέωση, εφαρμόζοντας μάλιστα κατά γράμμα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού.

Για το λόγο αυτό άλλωστε ο Διεθνής Οργανισμός Αεροδρομίων χορήγησε προ ημερών σε όλους τους νέους αερολιμένες (Άκτιου, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Κω, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Ζακύνθου) τη σχετική πιστοποίηση.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Πρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport Dr. Στέφαν Σούλτε, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fraport GreeceΑλεξάντερ Ζίνελ,και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Κοπελούζου, Χρήστο Κοπελούζο, πραγματαποίησαν τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Δημήτρης Φραγκάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), Γρηγόρης ΔΔημητριάδης, οι βουλευτές της ΝΔ, Κωνσταντίνος ΓκιουλέκαςΈλενα ΡάπτηΣτράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Δημήτριος Κούβελας, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτριος Βαρτζόπουλος και η διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

«Τα αεροδρόμιά μας αποτελούν τη γέφυρα για μια πιο αποδοτική τουριστική περίοδο» επεσήμανε ο πρωθυπουργός δίνοντας το παρών στην τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, που απέκτησε έναν υπερσύγχρονο τερματικό σταθμό. «Μπορούμε να το πούμε και καινούργιο αεροδρόμιο, αφού διπλασιάστηκε σε έκταση και τα πάντα εδώ έχουν νέα μορφή» τόνισε με ικανοποίηση ο ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «βαδίζοντας προς την έξοδο από την κρίση του κορονοϊού, τα αεροδρόμιά μας γίνονται οι γέφυρες για ένα πιο αποδοτικό καλοκαίρι».

Παράλληλα συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου, λέγοντας πως «η οδηγία από τον Πύργο Ελέγχου της κυβέρνησης είναι σαφής: Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα, χωρίς να πετάμε στα σύννεφα. Η επένδυση στα 14 αεροδρόμια, αλλάζει πλήρως τα δεδομένα σε έντεκα νησιά και σε τρεις ηπειρωτικούς προορισμούς, προσθέτοντας έσοδα στα δημόσια ταμεία και πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους επισκέπτες και ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, μεγεθύνοντας την τουριστική φήμη της Ελλάδας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fraport Στέφαν Σούλτε μίλησε για ένα τεράστιο εγχείρημα που ολοκληρώθηκε τρεις μήνες νωρίτερα, υπογραμμίζοντας ότι τα νέα αεροδρόμια θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού». Υπογράμμισε επίσης ότι η μεγάλη αυτή επένδυση, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους όσοι θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Όμιλο Κοπελούζου «για τη σημαντική συμβολή του. Είναι ο βασικός μέτοχος και έχει υπάρξει συνεργάτης μας για πάρα πολλά χρόνια».

Ο CEO της Fraport Greece Αλεξάντερ Ζίνελ, δήλωσε πως «η πανδημία δεν μας εμπόδισε να ολοκληρώσουμε την επένδυση», ενημερώνοντας τους παριστάμενους ότι πάνω από 200 αεροπορικοί φορείς χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή τα αεροδρόμιά μας «και ελπίζουμε ότι σύντομα θα αυξηθούν». Παράλληλα ευχαρίστησε τον όμιλο Κοπελούζου για τη συνεργασία του, τους εργαζόμενους στη Fraport Greece, καθώς επίσης και τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα για την έμπρακτη υποστήριξη στο έργο.

 

Η σχετική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια εντυπωσιακή απογείωση αεροσκάφους της Aegean, του πρώτου μετά τα εγκαίνια, σε πολύ κοντινή απόσταση από τον χώρο στον οποίο βρίσκονταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

 

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version