Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα μηνύματα που έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τις παραιτήσεις και την πολιτική αναταραχή

Από την Κρήτη όπου βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, απέφυγε να ποντάρει στην ακραία πόλωση επί των παραιτήσεων Δημητριάδη και Κοντολέων, αλλά και για το θέμα των παρακολουθήσεων

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρά τα όσα ακούστηκαν ότι θα τραβήξει το σχοινί στα άκρα και θα ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού, αλλά και τη διενέργεια εκλογών, κινήθηκε σε εντελώς διαφορετικό κλίμα, στέλνοντας παράλληλα πολλαπλά μηνύματα.

Επί της ουσίας ο κ. Ανδρουλάκης στάθηκε στην άμεση και σε βάθος διερεύνηση της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του και τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών ζήτησε αργά χθες το απόγευμα από την Κρήτη οπού πραγματοποιεί ολιγοήμερες διακοπές.

«Πριν από 10 ημέρες κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου μου σύμφωνα με τα έγγραφα της αρμόδιας υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όλες αυτές τις μέρες η κυβέρνηση και το Μαξίμου προσπάθησαν συστηματικά να υποβαθμίσουν το θέμα με σωρεία δημοσιευμάτων και ψευδών ειδήσεων ακόμα και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο» σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης για να τονίσει στη συνέχεια τις κυβερνητικές ευθύνες συνδέοντας μάλιστα την απόπειρα παρακολούθησης του με τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες στο κόμμα του.

«Το πέπλο σιωπής και απαξίωσης με το οποίο προσπάθησαν να καλύψουν μία τόσο σοβαρή υπόθεση καταρρέει. Είναι απαράδεκτο, σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία να αποκαλύπτεται πως εκτός της απόπειρας παγίδευσης του κινητού μου τηλεφώνου με το Predator το Σεπτεμβρίου του 2021, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, σήμερα να μαθαίνουμε ότι η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, προχώρησε στην παρακολούθηση μου, κατά τη διάρκεια της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Είναι τυχαία όλα αυτά κύριε Μητσοτάκη; 8 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας. Δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στέλνει παράλληλά μήνυμα προς όλες τις πλευρές –κοιτώντας κυρίως προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ– πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν «να εργαλειοποιήσει αυτό το μείζον ζήτημα που θίγει τον πυρήνα της λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον να προστατεύσουμε τα ανθρωπινά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών. Σήμερα είναι η ώρα της αλήθειας και της Δικαιοσύνης για όσους η αλαζονεία και η αίσθηση ατιμωρησίας, τους κάνει ικανούς για όλα».

Αναλύοντας σε βάθος τη δήλωση του κ. Νίκου Ανσρουλάκη εξάγεται το συμπέρασμα ότι εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στέλνει δύο ακόμα μηνύματα: Ένα προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αφού αναφέρεται στην περίοδο που κατέθεσε την υποψηφιότητά του η οποία προφανώς ενόχλησε κάποιους στη Χαριλάου Τρικούπη και ένα μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ να μην εργαλειοποιήσει την προσωπική του περίπτωση. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν θέλει σε καμία περίπτωση να γίνει ουρά της Κουμουνδούρου, γι΄αυτό απέφυγε και ακραίες δηλώσεις.

Τα τηλεφωνήματα των υπουργών…

Μετά τις παραιτήσεις των Γρ. Δημητριάδη και Π. Κοντολέοντα, στη Χαριλάου Τρικούπη είχε σημάνει συναγερμός προκειμένου να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση αλλά και ληφθούν οι τελικές αποφάσεις του προέδρου. Ωστόσο, αναρτήσεις και off the record τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος έδιναν το κλίμα και το πνεύμα στο οποίο θα κινούνταν οι δηλώσεις Ανδρουλάκη.

«Η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από τη κυβέρνηση και φιλικά της ΜΜΕ απέτυχε. Οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν μια de facto δικαίωση του Ν. Ανδρουλάκη. Με θεσμικό τρόπο, με τις πρωτοβουλίες μας στη Δικαιοσύνη, φτάσαμε σήμερα παραίτηση του Γ. Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, πρόσωπα απόλυτα συνδεδεμένα με τον Πρωθυπουργό» ήταν η ανάρτηση του βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής Οδ. Κωνσταντινόπουλου ενώ ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μ. Κατρίνης αρκέστηκε στο λακωνικό «Από σήμερα, οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες». Στο ΠΑΣΟΚ φέρονται ενοχλημένοι και από τα όσα διαρρέονται περί «νόμιμης συνακρόασης με εισαγγελική άδεια», κάτι για το οποίο θα ζητηθούν εξηγήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο εντοπίζεται και η «απροθυμία Ανδρουλάκη» να απαντήσει στις κλήσεις υπουργών , οι οποίοι επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά μέχρι αργά χθες το απόγευμα κάτι τέτοιο δεν είχε καταστεί εφικτό. Κατά τη Χαριλάου Τρικούπη τόσο οι κύριοι υπουργοί, όσο και ο παραιτηθείς διοικητής της ΕΥΠ είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την υπόθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και δεν είπαν την αλήθεια.

Πηγη: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δεν θα λειτουργήσουν τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων λόγω θεμάτων ασφαλείας

Στον προσανατολισμό μη-λειτουργίας των Λασπόλουτρων των Κρηνίδων βρίσκεται η διοίκηση του Δήμου Καβάλας όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στο ENA Channel και στην εκπομπή Αναλυτής ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Μουριάδης υπάρχουν θέματα ασφαλείας τα οποία καθιστούν δύσκολη την λειτουργία των Λασπόλουτρων.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τρόμος για γυναίκα στην Δράμα : Βρήκε κομμένα τα φρένα του οχήματος της -Κινδύνεψαν τα παιδιά της!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Δράμα, όταν 38χρονη κατήγγειλε ότι άγνωστοι της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή η δική της και των δύο παιδιών της.

Σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε στην αστυνομία άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της, την ώρα που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο σπίτι της. «Μπήκα με τα παιδιά μου στο αυτοκίνητο επειδή είχαμε κάτι προγραμματισμένο. Μόλις ανέπτυξα λίγη ταχύτητα το φρένο δεν πατιόταν!»

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αρχαιολογικά είναι τα θέματα που παρατείνουν τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα την κοινωνία της Καβάλας και ιδίως τα καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο που εξελίσσονται στο σημείο.

Όπως μας δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κύριος Αλέξης Γούλας, υπάρχει θέμα με την αρχαιολογία καθότι βρέθηκαν στο σημείο πολλά αρχαία με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να αργούν.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en