ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Τα θολά σημεία των δημοσκοπήσεων

Ένα απίστευτο μπαράζ δημοσκοπήσεων βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένα θολά σημεία που θα ξεδιαλύνουν το βράδυ της Κυριακής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι γκρίζες ζώνες είναι οι εξής:

-Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μεγαλώνει η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ορισμένες δίνουν διαφορά 9,9%, ενώ οι υπόλοιπες κινούνται στο 5-6%.

-Θολό είναι το τοπίο για την αυτοδυναμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να την ακουμπάει, όμως για την ώρα οι δημοσκοπήσεις δεν του δίνουν αυτοδυναμία.

-Έξι κόμματα φαίνεται ότι θα μπουν στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ. Τα θολά σημεία είναι ότι η σειρά αλλάζει από εταιρεία σε εταιρία, ενώ ορισμένες μετρήσεις δίνουν μέσα τους Ανεξάρτητους Έλληνες και άλλες δίνουν οριακά το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

-Οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν καταφέρει να απαντήσουν πιο είναι τρίτο κόμμα. Μπορεί οι περισσότερες να δίνουν Το Ποτάμι, όμως τα κόμματα που έχουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό είναι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version