ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

«Τα Θέρμα έγιναν άβατο των Εξαρχείων» – απειλές & εκφοβισμοί στη Σαμοθράκη

Τον ύπνο τους έχουν χάσει κάτοικοι της Σαμοθράκης, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχονται απειλές και εκφοβισμούς από επισκέπτες, σύμφωνα με τους ίδιους, που μάλιστα συγκαλούν συνάντηση για το θέμα αυτό.

Είναι γνωστό πως κάθε καλοκαίρι η Σαμοθράκη αποτελεί πόλο έλξης όλων των θαυμαστών της «άγριας» ομορφιάς και φύσης, οι οποίοι καταφθάνουν στο νησί, για να κάνουν κάμπινγκ.

Φέτος μαζί με τις σκηνές τους, κατασκηνωτές έφεραν μαζί τους και ένα πανό το οποίο ανήρτησαν σε δημόσια θέα, και στο οποίο δηλώνουν πως «μπάτσοι, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων, δήμαρχοι, αφεντικά θα κάνουμε ελεύθερο (κάμπινγκ) στους τάφους σας», γράφοντας συνθήματα σε τοίχους και κολλώντας αυτοκόλλητα.

Το μείζον θέμα που ταλανίζει κατοίκους και επαγγελματίες στην περιοχή των Θέρμων, εστιάζεται στις απειλές που έχουν αρχίσει να δέχονται όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, από τους κατασκηνωτές.

Τα Θέρμα έχουν γίνει άβατο των Εξαρχείων. Δεχόμαστε απειλές από τους αναρχικούς. Οι ντόπιοι είναι έτοιμοι για επανάσταση”, δηλώνει κάτοικος και επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισμού.

Τα άτομα που ανήρτησαν το πανό, ανήρτησαν παράλληλα και ένα κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «ενάντια στην αστυνόμευση και εμπορευματοποίηση των ζωών μας», στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Για εμάς το ελεύθερο κάμπινγκ δεν είναι μια φθηνή επιλογή εν μέσω κρίσης. Είναι πολιτική επιλογή κι ως τέτοια θα την υπερασπιστούμε. (…) Αν δεν αντισταθούμε και στις «διακοπές» οι ζωές μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές».

Ο Πολιτιστικός Σύλλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών Θέρμων και η Πρόεδρος του Μαρία Αράβια, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, διοργανώνοντας σήμερα στις 7 το απόγευμα συγκέντρωση στο παλιό σχολείο Θέρμων «επειδή ο κίνδυνος της πυρκαγιάς του δάσους μας, ρύπανσης των νερών και των δασών μας είναι υπαρκτός, επειδή δεν ανεχόμαστε απειλές, επειδή η ύπαρξη πυρήνων αναρχικων και λοιπών έχει κάνει την εμφάνιση της».

Η πρόσκληση απευθύνεται στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τη Δημοτική Αρχή του νησιού.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Σαμοθράκης έχει προχωρήσει στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την ΚΟΙΝΣΕΠ ΒΑΡΑΔΕΣ, με στόχο την αναβάθμιση του δημοτικού κάμπινγκ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version