Quantcast
Connect with us

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Τα ζώδια σήμερα 04/10/2020

Σήμερα, ημέρα ιδανική για απολαύσεις και ξεκούραση! Με την Σελήνη στον Ταύρο, χαιρόμαστε τα μικρά πράγματα στη ζωή! Ένα γεύμα δίπλα στην θάλασσα, με το άλλο μας μισό, είναι ό,τι καλύτερο για την σημερινή ημέρα!

ΚΡΙΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ Κριέ, η ημέρα σήμερα φέρνει άνεση, σιγουριά, ηρεμία και μπόλικες απολαύσεις! Ασχολήσου με τον εαυτό σου και με τα πράγματα που σου αρέσουν να κάνεις και σε ευχαριστούν! Συγκυρίες και γεγονότα, θα σε κάνουν να νιώσεις ξανά, βεβαιότητα και ασφάλεια, όσον αφορά τα κεκτημένα σου, την ζωή σου και τις αξίες σου! Απόλαυσε ένα ωραίο γεύμα με αυτούς που αγαπάς, ασχολήσου με την εμφάνιση σου, πήγαινε για ψώνια, ξεκουράσου και κακόμαθε τον εαυτό σου! Το αξίζει!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, το άτομο που θες, θα σου δώσει διστακτικά αλλά ξεκάθαρα, ένα σημάδι, ότι έχει αμοιβαία αισθήματα για σένα! Αν είσαι δεσμευμένος, είναι σίγουρα η ιδανικότερη ημέρα για να πραγματοποιήσεις επιθυμίες και στόχους που έχουν να κάνουν με την σχέση σου! Έχεις αποδείξεις πια, για την πίστη και την αφοσίωση του συντρόφου και απολαμβάνετε μαζί, αισθησιακές στιγμές!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στην καριέρα, μην αφήνεις για αύριο, πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί θα πελαγώσεις! Αξιοσημείωτη, είναι και η απρόσμενη οικονομική εύνοια, την σημερινή ημέρα!

ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ Ταύρε, σήμερα θα ενδιαφερθείς για βαθύτερη και πιο ουσιαστική επικοινωνία με τον περίγυρο σου! Ξέρεις πώς να εκφράσεις αυτό που σκέφτεσαι και θες! Οποιαδήποτε συζήτηση γίνει τώρα, θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα σε ικανοποιήσει συναισθηματικά, αλλά και ψυχικά! Προσπάθησε μόνο να μην παρασυρθείς σε υπερβολές, μεγάλα λόγια, κουτσομπολιά και ψέματα, γιατί κινδυνεύεις να εκτεθείς! Πετυχαίνεις καλές σχέσεις με αδέρφια, μακρινούς συγγενείς και γείτονες!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος, σήμερα μπορείς να αναμένεις μόνο θετικά αποτελέσματα για σένα και τον σύντροφο, ιδίως να επιδιώξεις τώρα μία ήρεμη και ομαλή συζήτηση με το ταίρι σου! Προσπάθησε να είσαι αντικειμενικός και θα δεις ότι θα πετύχεις τον στόχο σου! Αν είσαι ελεύθερος, αναμένεται μία ημέρα γεμάτη, φλερτ, ερωτικές επαφές, επικοινωνίες, γνωριμίες και συναντήσεις!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Επαγγελματικά, αλλά και οικονομικά χάνεις μάλλον τον έλεγχο, λόγω της υπερβολικής ανεμελιάς και ανάγκης για ψυχαγωγία, που σήμερα σε διακρίνει!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά
Αγαπητέ Δίδυμε, η σημερινή ημέρα, θέλει από σένα, καλοσύνη, συμπόνια, αλληλεγγύη αλλά και ψυχική ενδοσκόπηση! Προσπάθησε να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου, στις βαθιές επιθυμίες σου και στις πραγματικές ανάγκες σου! Μπορεί η ημέρα να μην είναι ιδανική για δραστηριότητες, αλλά είναι σίγουρα ευνοϊκή, όσον αφορά συνειδητοποιημένες προσωπικές αποφάσεις και συναισθηματική ανασυγκρότηση! Επίσης, σήμερα είναι η ιδανική ημέρα, να συγχωρέσεις ή να ζητήσεις συγνώμη!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Σε όποια προσωπική κατάσταση κι αν είσαι, είναι πολύ πιθανό σήμερα να σε απασχολήσει ένας έρωτας απωθημένος, κρυφός, απαγορευμένος ή που ανήκει στο παρελθόν! Οι παρασκηνιακές ενέργειες και συζητήσεις στον ερωτικό τομέα, είναι απολαυστικές μεν, εγκυμονούν κινδύνους δε! Γι’αυτό προσοχή στις αποκαλύψεις, που μπορεί να σε βλάψουν!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στην καριέρα, κάνεις μερικά λάθη λόγω αφηρημάδας ή ανασφάλειας! Αρκετές οι ευκαιρίες για οικονομική βελτίωση σήμερα! Να είσαι σε ετοιμότητα!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά
Σήμερα αγαπητέ Καρκίνε, θα έχεις έντονα μία διάθεση βελτίωσης και αλλαγής της ζωής σου, αλλά και ανατροπής των δεδομένων σου! Δημιούργησε τώρα ένα νέο όραμα, υλοποίησε τις ιδέες σου και εκπλήρωσε επιτυχώς τους στόχους σου! Η τύχη είναι αναμφίβολα με το μέρος σου, αλλά και πρόσωπα, όπως οι φίλοι σου! Φρόντισε λοιπόν, να ακολουθήσεις τις συμβουλές ανθρώπων που συναναστρέφεσαι και εμπιστεύεσαι εδώ και χρόνια και είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, η σημερινή ημέρα θα σου φέρει μία νέα συναρπαστική γνωριμία ή έναν καινούργιο έρωτα, μέσα από το φιλικό περιβάλλον ή μετά από βοήθεια κάποιου φίλου σου! Αν είσαι δεσμευμένος, πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικός τώρα! Η τάση τους- για ανεξαρτησία, κόντρα και προσωπική ελευθερία, πιθανόν να προκαλέσει τις αντιδράσεις του συντρόφου σου και να δημιουργηθούν εντάσεις στην σχέση σας!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στην καριέρα, καταφέρνεις και πετυχαίνεις με τις καινοτόμες και έξυπνες ιδέες σου! Στον οικονομικό τομέα, κάνεις έξοδα για ανούσια πράγματα!

ΛΕΩΝ

Γενικά
Αγαπητέ Λέοντα προσοχή χρειάζεται η σημερινή ημέρα και οπωσδήποτε σοβαρότητα! Οι συγκυρίες, οι καταστάσεις και τα γεγονότα του παρόντος, θα σε αναγκάσουν να περιορίσεις ψυχαγωγικές και ανέμελες δραστηριότητες και να πάρεις σημαντικές αποφάσεις, ώστε θεμελιώσεις την σωστή κοινωνική σου θέση, υπόσταση και εικόνα! Ήρθε η στιγμή, να αγωνισθείς, να αναρριχηθείς, να πετύχεις και να υλοποιήσεις μεγαλεπήβολους στόχους!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, παραδόξως δεν έχεις διάθεση για επιφανειακό ανούσιο φλερτ! Οφείλεις λοιπόν να ανεβάσεις τα στάνταρ σου και να επικεντρωθείς σε μία αξιόλογη κατάκτηση σου! Αν είσαι δεσμευμένος, προσφέρεις ποιοτικό χρόνο στην σχέση σου και έτσι λύνεις προβλήματα και βάζεις γερές βάσεις για την μετέπειτα κοινή σου πορεία με τον σύντροφο!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Σήμερα, επικεντρώνεσαι στην εργασία, πετυχαίνεις και εκπληρώνεις μεγάλους στόχους! Η πιθανότητα μάλιστα μίας αύξησης σήμερα, είναι πολύ πιθανή!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά
Η σημερινή ημέρα υπόσχεται, κέφι, ανεμελιά και αισιοδοξία, φίλε Παρθένε! Απολαμβάνεις εξόδους, συναντήσεις, συναναστροφές και επαφές, αφού οι προτάσεις και οι κοινωνικές προσεγγίσεις, θα είναι πολλές τώρα! Πες ναι σήμερα, σε μία πρόταση για ένα μελλοντικό ταξίδι, σε αθλητικές δραστηριότητες ή σε ευκαιρίες που έχουν να κάνουν με σπουδές ή σεμινάρια! Φιλοσοφείς διαφορετικά την ζωή και σίγουρα νιώθεις πιο ανανεωμένος και χαρούμενος, από ποτέ! Πέρασε όμορφα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος, μπορείς να αναμένεις μία ημέρα απόλυτα ανανεωτική και γεμάτη εξελίξεις για την σχέση σου! Συζητήσεις με τον σύντροφο, σε φέρνουν πολύ κοντά στην εκπλήρωση των στόχων σου και επιπλέον περνάτε υπέροχα μαζί, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες! Αν είσαι ελεύθερος, χορταίνεις φλερτ, ραντεβού, γνωριμίες, μηνύματα και τηλεφωνήματα!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Σήμερα παρασύρεσαι και πιθανόν να φερθείς κάπως ανώριμα και επιπόλαια στον επαγγελματικό, αλλά και στον οικονομικό τομέα και αυτό θα φέρεις απώλειες!

ΖΥΓΟΣ

Γενικά
Ακόμα κι αν δεν είναι άμεσα αντιληπτό, η σημερινή ημέρα θα είναι άκρως σημαντική για σένα, αγαπητέ Ζυγέ! Δεν θα ήταν κακό να μειώσεις λίγο τους ρυθμούς σου και τις κοινωνικές σου δραστηριότητες, ώστε να ασχοληθείς με τις ψυχικές σου ανάγκες και τις συναισθηματικές σου επιθυμίες! Να καταφέρεις να απαλλαχτείς από τοξικές διαπροσωπικές σχέσεις, να βάλεις ένα τέλος ανακουφιστικό για σένα και να ξαναρχίσεις από την αρχή!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος, απολαμβάνεις από τις πιο συναισθηματικές, ερωτικές και σεξουαλικές μέρες! Χορταίνεις πάθος, καυτές ερωτικές στιγμές και αισθησιασμό! Μην διστάσεις να αφοσιωθείς στον ερωτικό σου παρτενέρ, σήμερα! Αν είσαι ελεύθερος, η ημέρα είναι ιδανική για να σαγηνεύσεις και να κατακτήσεις, το άτομο που επιθυμείς!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στον τομέα της εργασίας, έρχονται κάποιες αποκαλύψεις που ενδεχομένως, να σε φέρουν σε δύσκολη θέση! Οικονομικά το ενδιαφέρον σου στρέφεται σε μια κληρονομιά, σε φορολογία ή σε χρέη!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ Σκορπιέ, ετοιμάσου για μία ημέρα γεμάτη αρμονία, ηρεμία, τακτοποιημένες διαπροσωπικές σχέσεις, κοινωνικοποίηση που σε ευχαριστεί και δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με ομορφιά, τέχνες και ψυχαγωγία! Σήμερα θα καταφέρεις να διορθώσεις διαφορές ή παρεξηγήσεις με κάποια άτομα που συναναστρέφεσαι και είχατε κάποια προβλήματα στο παρελθόν! Μην διστάσεις να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα και να πάρεις την πρωτοβουλία αποκατάστασης μίας σχέσης, χωρίς εγωισμούς!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος σήμερα επικεντρώνεσαι αποκλειστικά στον σύντροφο σου και την πορεία της σχέσης σας! Απολαμβάνεις συντροφικότητα, συναίσθημα και τρυφερότητα μαζί του! Όλες οι διαφωνίες που είχατε μέχρι τώρα, τελειώνουν και ηρεμείτε! Αν είσαι ελεύθερος, αποφεύγεις τα επιφανειακά φλερτ και ψάχνεις το άλλο σου μισό, γεγονός που μπορείς να το καταφέρεις τώρα, λόγω της γοητευτικής σου εμφάνισης και ερωτεύσιμης προσωπικότητας!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Συνεργάζεσαι με διαλλακτικότητα και καλοπροαίρετη διάθεση, γεγονός που θα σου αποφέρει κέρδος! Οικονομικά , απέφυγε σήμερα σημαντικές αποφάσεις, ιδίως για αγορές!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά
Φίλε Τοξότη, η σημερινή μέρα, είναι ιδανική για ενασχόληση και βελτίωση της ρουτίνας της καθημερινότητας σου! Είναι η κατάλληλη στιγμή, να ασχοληθείς με την καλή κατάσταση του σώματος σου και της ψυχικής σου ευεξίας και να αρπάξεις ευκαιρίες, ώστε να ξεκουραστείς, να ξεκινήσεις διατροφή ή γυμναστική, να προγραμματίσεις τις υποχρεώσεις σου, να κάνεις εκκαθάριση και ξεκαθάρισμα γενικά στην ζωή σου, ακόμα και να κόψεις μία και καλή, μία κακή σου συνήθεια!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος και ενδιαφέρεσαι για ένα συγκεκριμένο άτομο, σήμερα πιθανόν να διαπιστώσεις πως πρέπει να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα, για να προχωρήσουν τα ερωτικά σου σχέδια! Μην διστάσεις να πάρεις εσύ την πρωτοβουλία και να τον πλησιάσεις! Αν είσαι δεσμευμένος, κάνε σήμερα «πίσω» και κακόμαθε τον σύντροφο σου, ακόμα κι αν είχατε κάποιες διαφωνίες πρόσφατα!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στην καριέρα έχεις βελτίωση, αφού προβάλλεις τις ικανότητες και τα ταλέντα σου! Κάνεις σαφώς καλύτερη διαχείριση χρημάτων και έτσι θα έχεις κέρδη!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά
Η σημερινή ημέρα, αγαπητέ Αιγόκερε, απαιτεί από σένα ενέργεια, θάρρος και γενναιότητα! Η τύχη σήμερα είναι απόλυτα με το μέρος σου και εσύ οφείλεις να την εκμεταλλευτείς! Καταφέρνεις να κατακτήσεις στόχους και φιλοδοξίες και απολαμβάνεις την διεκδίκηση τους! Απέφυγε αλαζονική συμπεριφορά και θα απολαύσεις στιγμές που θα λαμβάνεις θαυμασμό, προσοχή και αναγνώριση από τους γύρω σου! Ιδανική ημέρα για διασκέδαση, θέατρο, δημιουργικές δραστηριότητες και ενασχόληση με τα παιδιά!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, ίσως είναι η πιο τυχερή μέρα για τα ερωτικά σου! Πολλές οι κατακτήσεις και φυσικά αρκετές και οι ερωτικές επιλογές! Σίγουρα θα πάρεις την ερωτική προσοχή που θες και πιθανόν, να μην ξέρεις τι να πρωτοεπιλέξεις! Αν είσαι δεσμευμένος, ίσως σήμερα ο σύντροφος σου κάνει ένα δωράκι ή μία έκπληξη που θα συναρπάσει και θα σε κάνει πολύ χαρούμενο!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στον τομέα της εργασίας, θα πρέπει να είσαι προσεκτικός αφού η τάση σου για έπαρση και προβολή, θα σου δημιουργήσει προβλήματα σε συνεργασίες! Οικονομικά, παρόλο που το έχεις παρακάνει με τα έξοδα, η τύχη είναι με το μέρος σου!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ Υδροχόε, βάζεις σε δεύτερη μοίρα σήμερα, φίλους, έντονη κοινωνική ζωή και χόμπι και βάζεις προτεραιότητα το σπίτι και την οικογένεια! Θα περάσεις αρκετό ποιοτικό και ευχάριστο χρόνο με τα άτομα της οικογένειας σου, που τώρα σε χρειάζονται. Αν μάλιστα, πρόσφατα υπήρξε παρεξήγηση ή τσακωμός, με κάποιο συγγενικό πρόσωπο, θα έρθει τώρα η μεγάλη ευκαιρία για εξομάλυνση της σχέσης!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος, η πρόταση της συγκατοίκησης είναι πολύ πιθανή σήμερα και καλό θα ήταν να διεκδικήσεις μία συζήτηση για αυτήν την εκδοχή, με τον σύντροφο! Αν είσαι ελεύθερος, πιθανόν να υπάρξει επαφή με ένα άτομο του παρελθόντος και αν φερθείς έξυπνα και συγκροτημένα, θα καταφέρεις εύκολα, ακόμα και επανασύνδεση!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στον τομέα της καριέρας, οι εξελίξεις είναι σαφώς θετικές, αλλά οικονομικά ίσως προκύψουν έξοδα για το σπίτι!

ΙΧΘΥΣ

Γενικά
Η σημερινή ημέρα φίλε Ιχθύ, είναι ιδανική για να ανοιχθείς, να μιλήσεις και να πεις όλα αυτά που μέχρι τώρα κρατούσες μέσα σου! Ανοίγεις το μυαλό σου, είσαι οξυδερκής και ιδιαίτερα επικοινωνιακός και καταφέρνεις μέσα από επαφές, συζητήσεις και συναντήσεις, να πετύχεις σημαντικούς στόχους για εσένα! Ιδανική ημέρα για αποστολή μηνυμάτων, μετακινήσεις, σημαντικά και τηλεφωνήματα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, μπορείς να αναμένεις σήμερα, πολλές ερωτικές επαφές, φλερτ, επικοινωνίες, ειδήσεις και συναντήσεις και φυσικά νέες συναρπαστικές γνωριμίες, που θα αναστατώσουν ευχάριστα την ζωή σου! Αν είσαι δεσμευμένος, είναι η ιδανική μέρα να προγραμματίσετε μαζί με τον σύντροφο, μία έξοδο, ένα ταξίδι ή μία εκδρομή, που θα ανανεώσει σημαντικά την σχέση σας!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Οι ιδέες σου και η ευφυΐα σου, σε φέρνουν πολύ κοντά και εύκολα στην επιτυχία! Οικονομικά, θα προκύψουν κάποια απρόσμενα έξοδα και ίσως λίγο αγχωθείς!

Πηγή: oroskopos

Click to comment

Απάντηση

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα 2 Μαΐου

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο

1893: Διοργανώνεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο το πρώτο συλλαλητήριο των Ελλήνων Σοσιαλιστών για την Εργατική Πρωτομαγιά. Στο πλήθος απευθύνεται ο ιδρυτής του κινήματος στην Ελλάδα, Πλάτων Δρακούλης.

1918: Η General Motors εξαγοράζει τη Chevrolet στο Ντέλαγουερ.

1940: Ματαιώνονται οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λόγω των πολεμικών γεγονότων. Αρχικά ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο Τόκιο και στη συνέχεια στο Ελσίνκι.

1941: Ο 17χρονος μαθητής, Μαθιός Πόταγας, εκτελείται στη Βυτίνα από τις δυνάμεις Κατοχής. Είναι ο πρώτος αντιστασιακός. Ο νεαρός εμφανίστηκε μπροστά στους ναζί και φέρεται να τούς είπε: «Σταθείτε, δεν θα μας σκλαβώσετε. Είμαι εδώ μόνος, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα ακολουθεί». Οι Γερμανοί τον σκότωσαν επί τόπου και στη συνέχεια του συνέθλιψαν το κεφάλι.

1945: Η Σοβιετική Ένωση ανακοινώνει την πτώση του Βερολίνου. Η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο κυματίζει στον ιστό του Ράιχσταγκ.

1949: Ο Άρθουρ Μίλερ τιμάται με το βραβείο Πούλιτζερ για το θεατρικό έργο του «Ο Θάνατος του Εμποράκου».

1955: Ο Τένεσι Ουίλιαμς τιμάται με βραβείο Πούλιτζερ για το θεατρικό του έργο «Λυσσασμένη Γάτα».

1964: Πραγματοποιείται η πρώτη ανάβαση του Σισαπάνγκμα, του 14ου υψηλότερου βουνού στον κόσμο και το χαμηλότερο από τις κορυφές 8.000 μέτρων.

1966: Ο Σκωτσέζος μηχανικός, Τζέιμς Γκουντφέλοου, πατεντάρει την τεχνολογία στην οποία βασίζεται ο προσωπικός αριθμός αναγνώρισης (PIN).

1976: Οι τρόφιμοι του Οίκου Τυφλών εξεγείρονται και καταλαμβάνουν το οίκημα του ιδρύματος στην Καλλιθέα. Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία που ένα κομμάτι του αναπηρικού χώρου εμπράκτως αμφισβητεί τον περιθωριακό ρόλο που του έχει επιβληθεί. Ηγετικό ρόλο στην κινητοποίηση έχει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

1977: Ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος τιμάται με το βραβείο Λένιν για την Ειρήνη.

1997: Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, γίνεται ο νεότερος πρωθυπουργός της χώρας από το 1812.

1998: Ιδρύεται στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με στόχο να καθορίσει και να εφαρμόσει τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2000: Ο πιλότος της Formula 1, Ντέιβιντ Κουλθαρντ, γλιτώνει από βέβαιο θάνατο, όταν το ιδιωτικό τζετ στο οποίο επιβαίνει παρουσιάζει μηχανική βλάβη, πέφτει στο αεροδρόμιο της Λυών στη Γαλλία και πιάνει φωτιά.

2008: Ο κυκλώνας Ναργκίς χτυπά τη Μιανμάρ και αφήνει πίσω του πάνω από 130.000 άτομα.

2010: Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει νέα μέτρα, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Την ίδια ημέρα, το Eurogroup εγκρίνει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, ύψους 110 δισ. ευρώ.

2011: Εκτελείται από Αμερικάνους στρατιώτες στο κρησφύγετο του στο Πακιστάν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, Σαουδάραβας επιχειρηματίας, ιδρυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα.

2022: Ανακοινώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα υποβληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εγχείρηση καρκίνου και θα παραδώσει προσωρινά την εξουσία στον γραμματέα του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ.

Γεννήσεις

1729 – Αικατερίνη η Μεγάλη, αυτοκράτειρα της Ρωσίας

1872 – Καρλ Νέσλερ, γερμανός κομμωτής, που ανακάλυψε την περμανάντ

1896 – Πριγκίπισσα Ελένη της Ελλάδας

1975 – Ντέιβιντ Μπέκαμ, Άγγλος ποδοσφαιριστής

1996 – Γιούλιαν Μπραντ, Γερμανός ποδοσφαιριστής

Θάνατοι

1519 – Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ιταλός εφευρέτης και ζωγράφος

1941 – Πηνελόπη Δέλτα, Ελληνίδα συγγραφέας

2013 – Λευτέρης Βογιατζής, Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης

2013 – Τζεφ Χάνεμαν, Αμερικανός κιθαρίστας

Επέτειοι – Παγκόσμιες Ημέρες

Παγκόσμια Ημέρα Κωδικών Πρόσβασης
Παγκόσμια Ημέρα Τόνου
Παγκόσμια Ημέρα των Blogger

Continue Reading

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα 1 Μαΐου

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο

1753: Δημοσιεύεται το «Species Plantarum» του Καρλ Λίνε. Αυτή είναι η επίσημη ημερομηνία έναρξης της ταξινόμησης των φυτών, σύμφωνα με τον Διεθνή Κώδικα Βοτανικής Ονοματολογίας.

1776: Ο Γερμανός καθηγητής της Νομικής, Άνταμ Βάισχαουπτ, ιδρύει στο Ίνγκολσταντ το «Τάγμα των Πεφωτισμένων», πιο γνωστό με τη λατινική ονομασία «Ιλουμινάτι».

1786: Κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη η όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, «Οι Γάμοι του Φίγκαρο».

1827: Η Γ’ Εθνοσυνέλευση στην Τροιζήνα ψηφίζει το Πολιτικόν Σύνταγμα της Ελλάδος.

1840: Ο πρώτος πρεσβευτής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εγκαθίσταται στην Αθήνα. Είναι ο ελληνικής καταγωγής Κωστάκης Μουσούρος Πασάς.

1886Ταραχές ξεσπούν στο Σικάγο, εξαιτίας της γενικής απεργίας των εργατών που ζητούν οκτάωρο.

1888: Λαμβάνει χώρα η πρώτη απεργία στον τότε υπό οθωμανική διοίκηση ελλαδικό χώρο, στην πόλη της Δράμας, από καπνεργάτες που είχαν ως κύριο αίτημα τις δέκα ώρες εργασίας, καθώς εκείνη την εποχή εργάζονταν από δώδεκα έως και δεκατρείς ώρες ημερησίως.

1889: Σε ανάμνηση της εξέγερσης του Σικάγου το 1886, καθιερώνεται ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

1924: Αιματηρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώνονται στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ στην πλατεία Θεάτρου για την Εργατική Πρωτομαγιά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν 17. Ο βουλευτής των Φιλελευθέρων Κώστας Ζαβιτσιάνος κάνει λόγο για «ερυθρό κίνδυνο».

1926: Το εργοστάσιο της Ford καθιερώνει για τους υπαλλήλους του 5ήμερη εργασία, 40 ώρες την εβδομάδα.

1944: 200 Έλληνες κομμουνιστές εκτελούνται από τους Ναζί στην Καισαριανή.

1945: Ο υπουργός προπαγάνδας των ναζί, Γιόζεφ Γκέμπελς και η σύζυγός του, Μάγδα, αυτοκτονούν στον κήπο του Ράιχ έξω από το Καταφύγιο του Χίτλερ. Τα παιδιά τους έχουν επίσης σκοτωθεί με κατάποση χαπιών κυανίου που τους έδωσε η μητέρα τους.

1948: Ιδρύεται η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (Βόρεια Κορέα) με πρόεδρο τον Κιμ Ιλ Σουνγκ.

1961: Ο Φιντέλ Κάστρο ανακηρύσσει την Κούβα σοσιαλιστικό κράτος.

1967: Εννέα νεκροί, 56 τραυματίες και 16.000 άστεγοι είναι το αποτέλεσμα καταστροφικού σεισμού που πλήττει την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

1967: Ο Έλβις Πρίσλεϊ παντρεύεται την Πρισίλα Μπολιέ.

1983: Ο Μίκης Θεοδωράκης τιμάται με το βραβείο Λένιν για την ειρήνη.

1986: Η Νότια Αφρική παραλύει ολοσχερώς, καθώς 1,5 εκατομμύριο έγχρωμοι κάνουν αποχή από την εργασία τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής των φυλετικών διακρίσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία κατά του Απαρτχάιντ.

2009: Νομιμοποιείται ο γάμος ομοφυλόφιλων στη Σουηδία.

2011: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ανακοινώνει ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε από Ειδικές Δυνάμεις της χώρας, στο Πακιστάν. Εξαιτίας της διαφοράς ώρας μεταξύ των δύο χωρών, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα είχε σκοτωθεί στην πραγματικότητα στις 2 Μαΐου.

2021: Οι ΗΠΑ ξεκινούν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Αφγανιστάν στην τελική φάση που σηματοδοτεί το τέλος του μεγαλύτερου σε διάρκεια πολέμου τους. Επιπρόσθετα, το NATO επίσης ξεκίνησε να αποσύρει τα στρατεύματά του.

Γεννήσεις

1804 – Αλεξέι Κομιάκοφ, ρώσος ποιητής και συνιδρυτής του πνευματικού κινήματος των Σλαβόφιλων.

1811 – Ανδρέας Λασκαράτος, έλληνας ποιητής και σατιρικός συγγραφέας.

1909 – Γιάννης Ρίτσος, έλληνας ποιητής.

1960 – Σταμάτης Γαρδέλης, Έλληνας ηθοποιός

1969 – Γουές Άντερσον, Αμερικανός σκηνοθέτης

1977 – Στάθης Δρογώσης, Έλληνας τραγουδοποιός

Θάνατοι

1976 – Αλέκος Παναγούλης, έλληνας ήρωας της αντίστασης κατά της χούντας των συνταγματαρχών.

1976 – Ισίδωρος (Σιδέρης) Ισιδωρόπουλος, έλληνας μαθητής, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξής του από την αστυνομία, επειδή προέβαινε σε παράνομη αφισοκόλληση.

1993 – Κατερίνα Ανδρεάδη, Ελληνίδα ηθοποιός

1994 – Άιρτον Σένα, βραζιλιάνος πιλότος της Φόρμουλα 1.

2002 – Θανάσης Κακογιάννης, Έλληνας αντιστασιακός και πολιτικός

2008 – Δούκας Καλογήρου, Έλληνας πολιτικός

2015 – Φάνης Τσιμιγκάτος, Έλληνας μαραθωνοδρόμος.

Επέτειοι – Παγκόσμιες Ημέρες

Διεθνής Ημέρα Εργατών

Πηγή : newsbeast.gr

Continue Reading

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα 30 Απριλίου

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο

311: Ο αυτοκράτορας Γαλέριος Βαλέριος Μαξιμιανός εκδίδει διάταγμα, με το οποίο η χριστιανική θρησκεία αναγνωρίζεται επίσημα στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

1789: Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον ορκίζεται πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ.

1825: Ο Ελληνικός Στόλος, με επικεφαλής τον ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη και τους πυρπολητές Ανδρέα Πιπίνο και Γεώργιο Πολίτη, πυρπολεί τον Τουρκικό Στόλο του Καπουδάν πασά στη Μεθώνη και μία πυριτιδαποθήκη στην ξηρά.

1841: Η νεοσύστατη Εθνική Τράπεζα εκδίδει το πρώτο της χαρτονόμισμα, ονομαστικής αξίας πεντακοσίων δραχμών.

1897: Σε μία διάλεξη στο Βασιλικό Ινστιτούτο του Λονδίνου, ο Τζόζεφ Τζον Τόμσον ανακοινώνει την ανακάλυψη του ηλεκτρονίου ως υποατομικό σωματίδιο, πάνω από 1.800 φορές μικρότερο από ένα πρωτόνιο (στον πυρήνα του ατόμου).

1911: Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πορτογαλίας παράσχει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

1927Περικόπτονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και των αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, για να καλυφθούν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού.

1945: Ο Αδόλφος Χίτλερ και η Εύα Μπράουν αυτοκτονούν με δηλητήριο, μία ημέρα μετά τον γάμο τους, στο οχυρό του Φύρερ (Βερολίνο), καθώς οι Σοβιετικοί απείχαν γύρω στα 500 μέτρα από το κτίριο της Καγκελαρίας και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έπαιρνε οριστική τροπή.

1947: Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, μία ομάδα της ΟΠΛΑ (οργάνωσης του ΚΚΕ) επιτίθεται με χειροβομβίδες κατά λεωφορείου της Πολεμικής Αεροπορίας στη Θεσσαλονίκη. Από την επίθεση σκοτώνονται 5 και τραυματίζονται 8 αεροπόροι.

1954: Καταστρεπτικός σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλονίζει τις Σοφάδες Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 άτομα και να τραυματιστούν 117.

1975: Οι Βιετκόνγκ καταλαμβάνουν τη Σαϊγκόν και το τελευταίο αμερικανικό ελικόπτερο απογειώνεται από την οροφή της πρεσβείας των ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρονται από τη χερσόνησο της Ινδοκίνας, ύστερα από εμπλοκή 20 ετών, έχοντας υποστεί δεινή ήττα, ενώ Βόρειο και Νότιο Βιετνάμ ενοποιούνται υπό κομμουνιστική διοίκηση.

1982: Στην Ελλάδα, αναγνωρίζεται με νόμο η Εθνική Αντίσταση.

1993: Το CERN ανακοινώνει ότι τα πρωτόκολλα του παγκόσμιου ιστού θα είναι ελεύθερα.

1999: Τραγωδία στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας. Σφοδρή σύγκρουση Ι.Χ. αυτοκινήτου με βυτιοφόρο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου σκοτώνεται, ενώ αργότερα, καθώς φτάνει στο σημείο του δυστυχήματος η Πυροσβεστική, το βυτιοφόρο εκρήγνυται σκοτώνοντας τέσσερις πυροσβέστες.

2001: Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, Ντένις Τίτο, γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που κάνει ταξίδι στο διάστημα ως τουρίστας.

2009: Επτά άτομα σκοτώνονται και 17 τραυματίζονται σε παρέλαση στην Ολλανδία, όταν ο Καρστ Ρόελαντ Τέιτς οδήγησε με ταχύτητα στο αυτοκίνητο του πάνω στο πλήθος. Στόχος του ήταν η βασιλική οικογένεια.

2012: Υπερφορτωμένο φέρι ανατρέπεται στον ποταμό Βραχμαπούτρα στην Ινδία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 103 ανθρώπους.

2021: Σε μια από τις χειρότερες τραγωδίες σε καιρό ειρήνης στο Ισραήλ, 45 άνθρωποι σκοτώνονται και 150 τραυματίζονται σε πανικό στη διάρκεια προσκυνήματος υπερορθόδοξων Εβραίων στο όρος Μερόν.

Γεννήσεις

1903 – Ελένη Καζαντζάκη, ελληνίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, δεύτερη σύζυγος του Νίκου Καζαντζάκη.

1905 – Σεργκέι Νικόλσκι, Ρώσος μαθηματικός

1916 – Κλοντ Σάνον, Αμερικανός μαθηματικός

1948 – Αλέξανδρος Ωνάσης, Έλληνας κοσμικός (γιος του Αριστοτέλη Ωνάση)

1955 – Δήμητρα Λιάνη, Ελληνίδα σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου

1956 – Λαρς φον Τρίερ, Δανός σκηνοθέτης

1982 – Κίρστεν Ντανστ, Αμερικανίδα ηθοποιός

Θάνατοι

1989 – Σέρτζιο Λεόνε, Ιταλός σκηνοθέτης

1994 – Ρόλαντ Ράτζενμπεργκερ, Αυστριακός οδηγός αγώνων

1997 – Γεώργιος Πλυτάς, Έλληνας πολιτικός

2000 – Βασίλης Γεωργιάδης, Έλληνας σκηνοθέτης

2002 – Νίτσα Τσαγανέα, Ελληνίδα ηθοποιός

2005 – Πάνος Γεραμάνης, Έλληνας δημοσιογράφος

2011 – Λάκης Σάντας, Έλληνας αντιστασιακός που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη τη νύχτα της 30ής προς 31 Μαΐου 1941

2011 – Ερνέστο Σάμπατο, Αργεντινός συγγραφέας

2012 – Γιάννης Γραβάνης, Έλληνας ποδοσφαιριστής

2013 – Γιώργος Μουρατίδης, Έλληνας ποδοσφαιριστής

Πηγή : Newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en