Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 25/12/2022

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 25/12/2022

Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Σήμερα με την Σελήνη στον Υδροχόο, με την βοήθεια των φίλων μας, καταφέρνουμε και εκπληρώνουμε, πολλά μεγάλα όνειρα και υψηλούς στόχους!

ΚΡΙΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ Κριέ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ανήμερα των Χριστουγέννων δέχεσαι την βοήθεια των φίλων σου, και έτσι θα καταφέρνεις και να εκπληρώσεις, ένα μεγάλο σου στόχο και επιπλέον πετυχαίνεις να προσαρμοστείς στην οποιαδήποτε κατάσταση έρθει την σημερινή ημέρα! Σου ευχόμαστε να έχεις υπέροχα Χριστούγεννα!

 

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος, καταφέρνεις σήμερα και αντιμετωπίζεις ένα χρόνιο πρόβλημα στην σχέση σου! Αν είσαι ελεύθερος, λειτουργείς περισσότερο εγκεφαλικά, απέναντι σε νέες γνωριμίες, οι οποίες θα έρθουν, μέσα από φιλικές συναναστροφές!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Οι επαγγελματικές σου υποθέσεις, ιδίως όσον αφορά συνεργασίες και συναδελφικές σχέσεις, θα έχουν απόλυτη επιτυχία σήμερα! Στα οικονομικά σου θέματα, φέρεσαι μάλλον παρορμητικά και αυθόρμητα, με αποτέλεσμα να κάνεις λάθος διαχείριση χρημάτων!.

ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά
Φίλε Ταύρε, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Ανήμερα των Χριστουγέννων θες κοντά σου, μόνο αληθινούς και γνήσιους ανθρώπους που πραγματικά σε σέβονται, σε αγαπούν και μπορείς να τους έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη! Επιπλέον, ένα οικογενειακό θέμα ή μία κλονισμένη συγγενική σχέση, βρίσκουν λύσεις και εσύ ηρεμείς! Σου ευχόμαστε να έχεις υπέροχα Χριστούγεννα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, επιδιώκεις σήμερα να επικεντρωθείς και να ασχοληθείς με ένα συγκεκριμένο άτομο, που οι πράξεις τους τελευταία, υπόσχονται για το μέλλον, μια σταθερή και στέρεα σχέση! Αν είσαι δεσμευμένος, απέφυγε γκρίνια και απότομες συμπεριφορές απέναντι στο ταίρι σου, απλά για να έχεις τον έλεγχο!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Κυνήγησε και κατέκτησε σήμερα με ευκολία τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου στην καριέρα! Οικονομικά, οι στόχοι σου εκπληρώνονται, χάρη στους σωστούς σου χειρισμούς!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά
Φίλε Δίδυμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, σήμερα εκμεταλλεύσου την αυξημένη σου τύχη και την αισιοδοξία σου και σίγουρα δεν θα χάσεις! Σε χαρακτηρίζει μία ισχυρή επιθυμία για περιπέτεια, τόλμη, ελευθερία, ενεργή επικοινωνία, ψυχαγωγία και έντονη κοινωνικότητα! Σου ευχόμαστε να έχεις υπέροχα Χριστούγεννα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, προσπάθησε να μην ενθουσιαστείς τόσο πολύ σήμερα, με κάποιες νέες γνωριμίες και φλερτ, διότι πολύ πιθανόν να προσγειωθείς απότομα και να απογοητευτείς! Αν είσαι δεσμευμένος, απολαμβάνεις με το άλλο σου μισό, καλοπέραση και βελτίωση της επικοινωνίας σας!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Κάποιες οικονομικές δυσκολίες θα προκύψουν σήμερα, λόγω της παρελθοντικής λάθος διαχείρισης των χρημάτων σου! Επαγγελματικά, πετυχαίνεις στόχους και μάλιστα με ευκολία!

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ Καρκίνε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, σήμερα επιθυμίες και στόχοι, πραγματοποιούνται μέσα από επαφές, κυρίως λόγω της αποτελεσματικής σου πειθούς, αλλά και της ισχυρής διορατικότητας σου! Κάνε την διαφορά τώρα και μείνε μακριά από την έντονη κοινωνική ζωή, αποφεύγοντας τα πολλά και ανούσια λόγια με τους γύρω σου! Σου ευχόμαστε να έχεις υπέροχα Χριστούγεννα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος, άρπαξε κάθε ευκαιρία για να απολαύσεις ερωτισμό, καυτές στιγμές, σεξουαλικότητα και πάθος χωρίς όρια, με το ταίρι σου! Ωστόσο, απέφυγε οπωσδήποτε την τάση σου για ζήλια και κτητικότητα! Αν είσαι ελεύθερος, μην παρασύρεσαι από το πάθος σου και μην προσεγγίσεις και πάλι ερωτικά το λάθος άτομο!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Οικονομικά, έρχεται μία λύση στα ξαφνικά και επιτέλους ανακουφίζεσαι! Στα επαγγελματικά σου, μετά από κάποιες συγκυρίες, αλλάζεις γνώμη για κάποιους συνεργάτες και συναδέλφους και αναθεωρείς καταστάσεις!

ΛΕΩΝ

Γενικά
Αγαπητέ Λέοντα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, σήμερα όλα θα πάνε ακριβώς όπως επιθυμείς! Αρμονικά, ήρεμα και ευχάριστα! Η σημερινή εύνοια, θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα να πάρεις τις ορθές αποφάσεις και να περάσεις όμορφες στιγμές, με τους δικούς σου ανθρώπους! Σου ευχόμαστε να έχεις υπέροχα Χριστούγεννα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, θα καταφέρεις να βρεις τις πολυπόθητες ισορροπίες, ώστε να προχωρήσεις στην διεκδίκηση του ατόμου που σε ενδιαφέρει και ποθείς και να τον κατακτήσεις! Αν είσαι δεσμευμένος, το έτερον ήμισυ σε περιποιείται, σε κάνει να νιώθεις όμορφα, σε ηρεμεί και κυρίως σου προσφέρει αφοσίωση!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Σήμερα, είναι η κατάλληλη ημέρα για οικονομικές συμφωνίες και υπογραφές! Στην καριέρα, βρίσκεις λύσεις σε θέματα, που είχες ως εκκρεμότητα από παλιά!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ Παρθένε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, σήμερα ξεχωρίζεις για την ήρεμη και σίγουρη δυναμικότητα σου, την αποτελεσματική πρακτικότητα σου, την οξυδέρκεια και την τετράγωνη λογική σου! Θα μπορέσεις να διεκπεραιώσεις πολλές από τις υποχρεώσεις σου, αλλά και να πετύχεις αρκετούς από τους στόχους σου! Σου ευχόμαστε να έχεις υπέροχα Χριστούγεννα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος, φρόντισε να επιδιώξεις σοβαρές και ήρεμες συζητήσεις με το έτερον σου ήμισυ, ώστε να βρείτε μόνιμες λύσεις, ακόμα και για παλαιά σας προβλήματα! Αν είσαι ελεύθερος, δίνεις ευκαιρία πια, μόνο σε αξιόλογες κατακτήσεις!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Επαγγελματικές επιτυχίες, αλλά και οικονομικές λύσεις έρχονται και επιτέλους ηρεμείς από άγχη και προβληματισμούς!

 

ΖΥΓΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ Ζυγέ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, τα σημερινά γεγονότα και οι συγκυρίες, θα σου φέρουν σίγουρα ενθουσιασμό, ανανέωση, χαρά και μπόλικη καλοπέραση! Σαφώς και το ενδιαφέρον των άλλων, είναι στραμμένο πάνω σου, αφού καταφέρνεις να τους γοητεύεις πολύ εύκολα! Σου ευχόμαστε να έχεις υπέροχα Χριστούγεννα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος, υπάρχει σήμερα μεγάλη πιθανότητα, να παρουσιάσεις εγωκεντρική συμπεριφορά, αφού ομολογουμένως κοιτάς λίγο παραπάνω τον εαυτό σου και δεν δίνεις την απαραίτητη σημασία στις ανάγκες και τα παράπονα του άλλο σου μισού! Αν είσαι ελεύθερος, απολαμβάνεις κατακτήσεις, επιτυχίες, φλερτ, θαυμαστές, ακόμα και ερωτικές εξομολογήσεις!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Πες ναι στις θαρραλέες κινήσεις και αποφάσεις σήμερα, στον επαγγελματικό και στον οικονομικό τομέα, αλλά όχι στην τόλμη και το ρίσκο!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά
Φίλε Σκορπιέ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, επικεντρώσου στον εσωτερικό σου κόσμο και θα δεις πως θα πάρεις τις σωστές αποφάσεις και θα βρεις τις απαραίτητες λύσεις, ώστε να έχεις επιτέλους ξανά τον έλεγχο σε διαπροσωπικές σχέσεις, συναναστροφές και επαφές! Σου ευχόμαστε να έχεις υπέροχα Χριστούγεννα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος, προσπάθησε να μην επαναφέρεις χωρίς λόγο, παλαιά προβλήματα και λάθη του άλλου σου μισού, προκαλώντας γκρίνια και καυγάδες, χωρίς λόγο! Αν είσαι ελεύθερος, παρασύρεσαι από αναμνήσεις, νοσταλγία και μία αδικαιολόγητη τάση να προσεγγίσεις ξανά το ερωτικό σου παρελθόν!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Ανταποκρίνεσαι σήμερα άψογα στις επαγγελματικές σου και τις οικονομικές σου υποχρεώσεις, γεγονός που θα έχει και τις ανάλογες θετικές συνέπειες!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά
Αγαπητέ Τοξότη ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Για σήμερα ανήμερα των Χριστουγέννων οι επικοινωνιακές ικανότητές σου, είναι πλέον γρήγορες, ευφυείς, αποτελεσματικές και αξιοθαύμαστες! Αν αποφύγεις κουτσομπολιά σήμερα, θα καταφέρεις να διεκδικήσεις και να πετύχεις τους στόχους σου, όπως και να τακτοποιήσεις διάφορες υποχρεώσεις, πρακτικά ζητήματα και εκκρεμότητες! Σου ευχόμαστε να έχεις υπέροχα Χριστούγεννα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, απολαμβάνεις νέες γνωριμίες και φλερτ! Πιθανότητα όμως, δεν θα προκύψει κάτι σταθερό ή σοβαρό άμεσα, γι’αυτό μείωσε τις προσδοκίες σου! Αν είσαι δεσμευμένος, προσπάθησε να είσαι πιο υπεύθυνος, σοβαρός και έντιμος όσον αφορά την σχέση σου!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Η σωστή συνεργασία και οι αξιοθαύμαστες ιδέες σου, θα σου φέρουν επιτυχία στην καριέρα! Έξοδα προκύπτουν που έχουν να κάνουν με το αμάξι, ή κάποιο ταξίδι και μετακίνηση!

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά
Αγαπητέ Αιγόκερε, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Ανήμερα των Χριστουγέννων ο Ερμής από το ζώδιο σου σχηματίζει την θετική γωνία εξαγώνου με τον Ποσειδώνα από το ζώδιο του Ιχθύ και εσένα σε χαρακτηρίζει η ισχυρή διαίσθηση, η γλυκύτητα, η δημιουργικότητα, η έμπνευση και η γοητεία! Κυνήγησε τα όνειρα σου, χρησιμοποιώντας το επικοινωνιακό σου ταλέντο! Σου ευχόμαστε να έχεις υπέροχα Χριστούγεννα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος, σήμερα είναι η κατάλληλη ημέρα, ώστε να συζητήσεις μαζί του, την ανάγκη σου για περισσότερη ασφάλεια, σταθερότητα και σιγουριά! Αν είσαι ελεύθερος, επικεντρώνεσαι σε ένα πρόσωπο, το οποίο έχει αρχίσει να δείχνει το ενδιαφέρον του για σένα!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Πες ναι σε νέες ιδέες και πρωτοβουλίες, στην καριέρα! Οικονομικά η τύχη είναι με το μέρος σου, σήμερα, ό,τι κι αν κάνεις!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ Υδροχόε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! η Σελήνη σήμερα στο δικό σου Ζώδιο και απλά, λάμπεις και πρωταγωνιστείς! Έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου, αν περιορίσεις την τάση σου για έπαρση και υπερβολές, θα καταφέρεις, να γοητεύσεις τους πάντες μέσα από συναναστροφές! Σου ευχόμαστε να έχεις υπέροχα Χριστούγεννα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, ετοιμάσου για αμέτρητες κατακτήσεις, θαυμαστές και πολλές ερωτικές επιτυχίες! Αν είσαι δεσμευμένος, πάθος και ένταση, χαρακτηρίζουν την σχέση σου σήμερα, αρκεί να αποφύγεις ανούσια ξεσπάσματα και κόντρα!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Πες όχι σε εντάσεις στο εργασιακό σου περιβάλλον, ιδίως αν είναι υποκινούμενες από ανταγωνιστική διάθεση! Οικονομικά, απέφυγε σημαντικές αγορές σήμερα, αφού το πιθανότερο είναι να το μετανιώσεις αργότερα!

ΙΧΘΥΣ

Γενικά
Αγαπητέ Ιχθύ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Σήμερα Ανήμερα των Χριστουγέννων ο Ερμής από το ζώδιο του Αιγόκερω σχηματίζει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα από το ζώδιο σου και εσύ καταφέρνεις με το ταλέντο και την γλυκύτητα του λόγου σου, να βελτιώσεις όλες τις φιλικές σου σχέσεις αλλά και να κατακτήσεις κάποια μεγαλεπήβολα όνειρα! Σου ευχόμαστε να έχεις υπέροχα Χριστούγεννα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, μην εμπιστεύεσαι τυφλά, τις προσταγές της καρδιάς σου, αφού τώρα είναι ιδιαίτερα εύκολο να υποκύψεις σε κολακευτικά λόγια και να εξιδανικεύσεις πρόσωπα! Αν είσαι δεσμευμένος, απέφυγε παράλληλες και απαγορευμένες ερωτικές ιστορίες, γιατί ενδεχομένως να αποκαλυφθείς!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Προσοχή θα χρειαστεί σήμερα σε τυχόν παραλήψεις ή λάθη στον εργασιακό τομέα! Στον οικονομικό τομέα, μην ξοδεύεις αλόγιστα, αφού οι συνέπειες, θα είναι δύσκολο να ανατραπούν!

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος σεισμός 3,1 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Νέος σεισμός 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (11/5) στις 16.20 στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοδυτικά από τα Βαλσαμάτα με εστιακό βάθος 16 χιλιόμετρα.

seismos-tora

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες Παρασκευή καταγράφηκαν άλλοι τρεις σεισμοί στην Κεφαλονιά μεγέθους 3,9, 4,1 και 3,1. Όπως τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο protothema.gr, οι χθεσινές τρεις δονήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της φυσιολογικής για την περιοχή του Ιονίου σεισμικής δραστηριότητας. «Παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν εμπνέει ανησυχία» είπε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε ότι οι δονήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ίδια τάξη μεγέθους. Εντοπίζονται να προέρχονται από γνωστό εγκάρσιο ρήγμα στο τόξο του Ιονίου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

12η Μαϊου | Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή – Πως καθιερώθηκε

Η νοσηλευτική χαρακτηρίστηκε ως έργο αγάπης και προσφοράς για τον συνάνθρωπο. Η παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών εορτάζεται από το 1965 κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, στην επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale (1820), της νοσηλεύτριας που σηματοδότησε και επηρέασε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα.

Σήμερα, τιμούμε όλους τους Νοσηλευτές, οι οποίοι μέσα από την αυταπάρνηση και τον αλτρουισμό, συνεχίζουν να αγωνίζονται καθημερινά, ώστε να παρέχουν νοσηλευτική φροντίδα σε όλους τους συνανθρώπους μας, πρεσβεύοντας τις ηθικές αξίες και τα ιδανικά της νοσηλευτικής δεοντολογίας.

Ο νοσηλευτής αποτελεί πυλώνα στήριξης του συστήματος υγείας. Είναι κοντά στον ασθενή κάθε στιγμή με υψηλό αίσθημα ευθύνης, παρέχοντας φροντίδα και ανακούφιση στο σωματικό και ψυχικό του πόνο. Συμβάλει στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας και φυσικά, στην περίθαλψη και την αποκατάσταση του ασθενή. Είναι το πρόσωπο που έρχεται σε επαφή με τον ασθενή συνεχώς, γνωρίζει τις ανάγκες του και προσπαθεί να τις ικανοποιήσει.

Εκπαιδεύεται, βελτιώνεται, φροντίζει, ενημερώνει και στηρίζει τον ασθενή. Ο νοσηλευτής παρακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας γύρω από αυτή. Επιμορφώνεται και αναβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Είναι ο επαγγελματίας με μια πολυδιάστατη θέση στο χώρο της υγείας. Άλλωστε, οι νοσηλευτές από την πρώτη στιγμή της πανδημίας COVID 19, όχι μόνο ανταποκρίθηκαν πλήρως στις ανάγκες της πρωτοφανούς κρίσης της δημόσιας υγείας, αλλά υπερέβησαν εαυτούς, ηγήθηκαν, καινοτόμησαν και επιτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία το έργο τους σε συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό και όλους τους επαγγελματίες υγείας και εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία. Συνετέλεσαν να πετύχει η χώρα κάτι αξιοθαύμαστο και καθόλου αυτονόητο, να μείνει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην καταρρεύσει, όπως συνέβη σε άλλες χώρες του κόσμου με συστήματα υγείας πολύ πιο ισχυρά από το δικό μας.  

Όμως, η πλειοψηφία του νοσηλευτικού προσωπικού στη χώρα μας εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι 12.000 και πλέον αποχωρήσεις νοσηλευτών από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας τα τελευταία χρόνια και η επακόλουθη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού λόγω ελάχιστων προσλήψεων στα χρόνια της κρίσης, καθώς και οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας οδηγούν συχνά σε επαγγελματική εξουθένωση. Ενδεικτικά, η αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού προς τον πληθυσμό στη χώρα μας είναι 3,3 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους, ενώ η αντίστοιχη αναλογία στην Ε.Ε. είναι 8,4 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους. Χαμηλότερα από την Ελλάδα είναι το Μεξικό (2,9/1.000) και η Τουρκία (1,9/1.000). Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νορβηγία με 17,7 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 9 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους. Σε έρευνα έχει βρεθεί ότι το ποσοστό δυσαρέσκειας των νοσηλευτών από τις συνθήκες εργασίας στη χώρα μας είναι 56%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των Κάτω Χωρών είναι 11%. Επίσης, πολλοί, νέοι κυρίως, νοσηλευτές οδηγούνται στη μετανάστευση προς αναζήτηση καλύτερων οικονομικών συνθηκών και όρων διαβίωσης. 

Και ερχόμαστε στο σήμερα, όπου το υπάρχον και επιδεινούμενο ζήτημα της υποστελέχωσης του Νοσηλευτικού προσωπικού στην Υπηρεσία παραμένει άλυτο και τροχοπέδη στην εξέλιξη της νοσηλευτικής επιστήμης και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παρά τις φιλότιμες και αξιόλογες προσπάθειες του προσωπικού, οι συνθήκες ολοένα και δυσκολεύουν. Ένα πρόβλημα που έχει αναγνωριστεί από όλους, αλλά δυστυχώς δεν έχει επιλυθεί παρά τις προσπάθειες.  Ευελπιστούμε ότι θα δοθεί άμεσα μια λύση, διότι η λειτουργία της υπηρεσίας καθίσταται επισφαλής.

Και η λύση είναι μία και μόνο μία. κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον ασθενή συνάνθρωπό μας τις υπηρεσίες που του αξίζουν.

Κλείνοντας σας παραθέτω τα επίσημα στοιχεία του γραφείου κίνησης του Γ.Ν. Καβάλας, σύμφωνα με τα οποία το περασμένο έτος 2023 από τα ΤΕΙ εξυπηρετήθηκαν 94.862 ασθενείς, από τα ΤΕΠ 77.548, ενώ στα απογευματινά ιατρεία προσήλθαν 6.993 ασθενείς, συνολικά δηλαδή 178.803 περιστατικά. Από την άλλη πλευρά, πραγματοποιήθηκαν 34.392 εισαγωγές ασθενών, με 82.696 ημέρες νοσηλείας και μέση διάρκεια νοσηλείας 2,40 ημέρες και συνολική κάλυψη κλινών 61,73 %, ταυτόχρονα μέσα στο έτος πραγματοποιήθηκαν 5.608 χειρουργεία.

Όλος αυτός ο όγκος εργασίας επιτελέστηκε από την ήδη υποστελεχωμένη νοσηλευτική υπηρεσία, με μία κάλυψη που αγγίζει το 50% και ολοένα επιδεινώνεται.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας για τον επαγγελματισμό, τον αλτρουισμό και το φιλότιμο που καθημερινά επιδεικνύει, ξεπερνώντας κάθε όριο ψυχικής και σωματικής καταπόνησης. 

Χρόνια πολλά σε όλες τις νοσηλεύτριες και όλους τους νοσηλευτές!

 

Ο Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Γεώργιος Τσιγάρας

Δελτίο Τύπου

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χρυσούπολη | Σύσκεψη για τις ζημιές στα ακτινίδια από το χαλάζι

Την Πέμπτη 09/05/2024 στην Χρυσούπολη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Συνεταιρισμών, των Ομάδων Παραγωγών και των Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με την καλλιέργεια και την εμπορία του ακτινιδίου καθώς και γεωτεχνικών, ώστε να διατυπωθούν και να καταγραφούν τα προβλήματα στην φετινή καλλιεργητική χρονιά.

Δυστυχώς η φετινή χρονιά ξεκίνησε με μεγάλο ποσοστό ακαρπίας το οποίο ξεπερνάει το 40% μεσοσταθμικά σε επίπεδο νομού και οφείλεται στον ήπιο χειμώνα και τις υψηλές θερμοκρασίες που επηρεάζουν αρνητικά τις λειτουργίες των δέντρων. Πρωτοφανής είναι επίσης ο μεγάλος αριθμός μη εμπορεύσιμων καρπών σε σχήμα “πεταλούδας”, οι οποίοι αφαιρούνται από τα δέντρα κατά το αραίωμα και πιστεύουμε ότι και αυτό οφείλεται στην κλιματική κρίση. Στα ήδη μειωμένα κατά το ήμισυ τονάζ ανά στρέμμα, τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται τεράστιες ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους που πλήττουν καθολικά τη περιοχή μας, σπάζοντας μεγάλο ποσοστό βλαστών από τα δέντρα. 

Οι ζημίες στα κιλά υπολογίζονται από 40% – 80% και αυτό συνεπάγεται με μια τεράστια απώλεια εισοδήματος για τους ακτινιδιοπαραγωγούς του Δήμου Νέστου. Η ζημία θα μετακυλήσει και στην επόμενη χρονιά διότι το ακτινίδιο καρπίζει σε κλαδιά της προηγούμενης χρονιάς.   

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νέστου σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών και τις Επιχειρήσεις του νομού Καβάλας θα ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς και τεκμηριώνοντας θα διεκδικήσει αποζημιώσεις για την αντιστάθμιση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών.     

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en