Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα επιδόματα που θα δοθούν τα Χριστούγεννα

Διαβάστε αναλυτικά ποια επιδόματα θα δοθούν το επόμενο διάστημα και ποιες οι προϋποθέσεις για να τα λάβετε. Αναλυτική λίστα με όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Επίδομα θέρμανσης
Η πλατφόρμα myΘέρμανση για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Έως 31/5/2022 θα πρέπει να κάνετε αγορά πετρελαίου διπλάσιας αξίας από αυτή που θα λάβετε με την επιδότηση

Επιδοτούνται:

πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
βιομάζα (πέλετ)
θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης
Κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης
Τα φυσικά πρόσωπα που ορίζονται ως δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, εφόσον πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

α. Εισοδηματικά:

Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, ανέρχεται έως δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και είκοσι τέσσερεις χιλιάδες (24.000) ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική, το οποίο προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε τέκνο.

Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται έως είκοσι επτά (27.000) ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.

Στο ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα εκείνο, το οποίο αθροιστικά απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος και από την εισφορά αλληλεγγύης.

β. Ακίνητης Περιουσίας:

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2022, υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενων, του φορολογικού έτους 2021, να μην υπερβαίνει το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Επιταγή ακρίβειας – Επίδομα 250 ευρώ

Το επίδομα των 250 ευρώ θα λάβουν:

1) Ευάλωτοι συνταξιούχοι που τον Νοέμβριο 2022 λαμβάνουν:

α) Οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη, ή προκαταβολή κύριας σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου

β) Προσυνταξιοδοτική παροχή

γ) Αναπηρικά επιδόματα (e-ΕΦΚΑ)

δ) Σύνταξη από το Γ ενικό Λογιστήριο του Κράτους (ανάπηροι πολέμου, καλλιτέχνες, κλπ.) θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις: Ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα 9.600 ευρώ (από 7.200). Ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα 16.800 ευρώ (από 14.400). Συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 300.000 ευρώ (από 200.000). Φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας. Να έχουν υποβάλλει δήλωση για 2021.

2) Οι δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ θα έχουν προσαύξηση κατά 250 ευρώ.

3) Η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερήλικων θα δοθεί με προσαύξηση 250 ευρώ.

4) Οι ωφελούμενοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος τον Δεκέμβριο θα λάβουν διπλή δόση.

5) Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για τον Δεκέμβριο, θα υπάρξει για τις οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα παιδιού με μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού.

6) Μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24 μήνες που δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, θα είναι επίσης ωφελούμενοι των 250 ευρώ.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμμετέχει στην απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Απεργούν πανελλαδικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του νέου «δικαστικού χάρτη». Στην Καβάλα η απεργία έχει επιπλέον αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου.

Η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων που πρότεινε η Ολομέλεια των Προέδρων για το νέο «δικαστικό χάρτη», αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Μεγάλο είναι το διάστημα που οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρίες για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν βρίσκουν μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους ιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι σε μεγάλη έλλειψη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ένα ασθενοφόρο τοκαλοκαίρι το νησί της Θασού

Στο  ίδιο έργο θεατές, οι  κάτοικοι του νησιού της Θάσου, με το καλοκαίρι να είναι μόλις μια ανάσα μακριά, όμως το νησί μένει με μόλις ένα ασθενοφόρο παρόλο που που το νησί κατα την διάρκεια του καλοκαιρίου γεμίζει απο επισκέπτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Σωματείου ΕΚΑΒ Καβάλας, κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη, το προβλήμα αυτό υπάρχει χρόνια τόσο στο νησί τηε θάσου όσο και στην χερσαία ζώνη, με τους ίδιους να ζητούν αμέση στελεχωση του ΕΚΑΒ, με νέες προσλήψεις.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en