ΔΡΑΜΑ

Τα γραφεία του ΙΚΑ στη Δράμα επισκέφθηκε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Πατακάκης

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, της Περιφερειακής Παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση», προκειμένου να έχει μια πλήρη ενημέρωση της κατάστασης που επικρατεί σε επίπεδο υπηρεσιών αλλά και επιχειρήσεων της Π.Ε. Δράμας, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΙΚΑ στη Δράμα, τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, αλλά και την δραμινή γαλακτοβιομηχανία της ΝΕΟΓΑΛ.
Η συζήτηση με τον κ. Σπύρο Κοτρίδη, Διευθυντή Διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, αφορούσε κυρίως την ενημέρωσή του στον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας, η οποία αυτό το χρονικό διάστημα τυγχάνει πλήρους στελέχωσης, με αποτέλεσμα την καλή εξυπηρέτηση των δραμινών πολιτών. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις αγκυλώσεις των συνταξιοδοτικών ζητημάτων, λόγω της διατήρησης παλαιών ακόμη τακτικών, αλλά και της μη υιοθέτησης προτάσεων από μέρους της δραμινής διοίκησης. Προτάσεις, που όπως τόνισε ο κ. Κοτρίδης, μπορούν, εάν εφαρμοσθούν, να ελαχιστοποιήσουν τον χρόνο καταβολής των συντάξεων, γεγονός όμως που αφορά την κεντρική διοίκηση.
Ο κ. Πατακάκης κατά την διάρκεια της επίσκεψής στου στον ΟΑΕΔ, ενημερώθηκε από την προϊστάμενη ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ Δράμας, κ. Φωτεινή Τόλιου, για ζητήματα που σχετίζονται με την ανεργία της περιοχής μας, αλλά και την απορρόφηση ανέργων μέσω προγραμμάτων σε διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής μας. Όπως του επεσήμανε η Προϊσταμένη, σύντομα θα ξεκινήσουν και νέα προγράμματα, που αφορούν στην καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά και πως η υπηρεσία του ΟΑΕΔ Δράμας, μετά το κλείσιμο της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Στέγης, έχει επωμισθεί τις εκκρεμότητες των δύο αυτών φορέων, με αποτέλεσμα τον επιπλέον φόρτο εργασίας. Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, οι οποίοι χρησιμοποιούν τακτικά τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, αποτέλεσμα που προέκυψε μετά την εγκατάσταση στον νέο χώρο, ο οποίος είναι εκτός του κέντρου της πόλης. Αν και εξοικονομήθηκε ένα σεβαστό ποσό χρημάτων για την υπηρεσία, ωστόσο επιβαρύνονται οι ίδιοι οι πολίτες. Ένα ζήτημα για το οποίο, σίγουρα υπάρχει λύση, αφού υπάρχει κτιριακή περιουσία του ΟΑΕΔ, στο κέντρο μάλιστα της πόλης .
Η επίσκεψη στην ΝΕΟΓΑΛ Δράμας, ήταν ο επόμενος σταθμός του κ. Πατακάκη με τους συνεργάτες του, προκειμένου να σχηματίσουν μια άποψη, σε σχέση με τα σύγχρονα προβλήματα του επιχειρείν της περιοχής μας. Η συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σεβαστίδη ήταν απόλυτα επιτυχής ,αφού δόθηκε η ευκαιρία να υπάρξει μια πλήρης ενημέρωση, τόσο για την πορεία της δραμινής επιχείρησης, όσο όμως και για τις τακτικές, τις οποίες εφάρμοσε, ώστε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Με τη σοβαρότητα και τη σιγουριά, του μελετημένου επόμενου βήματος από την πλευρά της Διοίκησης της επιχείρησης, οι κ. Πατακάκης και Σεβαστίδης, αντάλλαξαν σοβαρές σκέψεις για το αύριο της περιοχής μας, το οποίο, όμως, όπως τόνισαν, πρέπει να σχεδιαστεί εδώ και τώρα. Και αυτό υποστήριξε ο κ. Πατακάκης, πως έχει ήδη δρομολογηθεί από την «Περιφερειακή Αναγέννηση», τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο όμως και σε τοπικό επίπεδο.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version