ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ταχίνι | Ελληνικό φυσικό και super food

Καθώς διανύουμε τη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής (ακόμα και αν δεν την τηρούμε απόλυτα πιστά), μπορούμε να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο τροφές που είναι ιδιαίτερα θρεπτικές, όπως είναι το ταχίνι, για το οποίο μας δίνει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Γιάννης Χρύσου. 

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής του ανθρώπου χαρακτηρίζεται από μια πληθώρα επιβαρυντικών παραγόντων για την υγεία, όπως η κακή διατροφή, η μόλυνση του περιβάλλοντος, το άγχος και η ψυχολογική πίεση της καθημερινότητας, οι επιπτώσεις των οποίων θα μπορούσαν να προληφθούν με την υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής στην οποία περιλαμβάνονται τρόφιμα που, λόγω των ιδιοτήτων τους, έχουν χαρακτηριστεί ως υπέρ – τροφές (super foods).

Ταχίνι: ένα super food βγαλμένο από τη φύση

Μια τροφή χαρακτηρίζεται ως super food όταν σε μικρή ποσότητα συγκεντρώνει πλήθος ευεργετικών ουσιών και αποτελεί έναν αξιόλογο σύμμαχο στην προάσπιση της ανθρώπινης υγείας.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει το ταχίνι, ένα ελληνικό σούπερ τρόφιμο που προέρχεται από 100% αλεσμένο σουσάμι, με αποτέλεσμα να διατηρεί όλα τα ευεργετικά του πολύτιμου αυτού σπόρου.

Χάρη στη σύστασή του, γνωρίζουμε ότι η τακτική κατανάλωσή του στα πλαίσια ενός ισορροπημένου διαιτολογίου μπορεί να συμβάλλει στην πρόσληψη ασβεστίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, βιταμινών του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνης και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Με άλλα λόγια, το ταχίνι αποτελεί ένα «εργαλείο» για όσους θέλουν να προλάβουν την οστεοπόρωση, να προστατεύσουν την καρδιά τους, να ενισχύουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και γενικότερα, να οχυρώσουν τον οργανισμό τους.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version