Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ποιους «δείχνει» ως υπαίτιους της τραγωδίας ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι ο επιθεωρητής του ΟΣΕ πέρασε την πόρτα του εφέτη ανακριτή για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στο υπόμνημα 80 σελίδων που κατέθεσε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, υποστηρίζει πως πράγματι εκείνος ήταν που έβγαλε τις βάρδιες, αλλά σε καμία περίπτωση, όπως ανέφερε, δεν είναι αυτός που ευθύνεται ούτε για το γεγονός πως δύο από τους τρεις σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το πόστο εργασίας τους, ούτε και για την επαγγελματική τους κατάρτιση.

Μάλιστα, θα υπερτονίσει πως ο ίδιος προτείνει το πρόγραμμα των βαρδιών, αλλά την τελική έγκριση την είχε ο διευθυντής κυκλοφορίας, που σκοτώθηκε πρόσφατα σε τροχαίο στο Λαγονήσι.

«Εγώ προτείνω τις βάρδιες και ο διευθυντής κυκλοφορίας τις εγκρίνει. Από εκεί και πέρα την ευθύνη την έχει αυτός που φρόντισε να υπάρχουν περισσότερα άτομα στη βάρδια ή αυτός που έφυγε νωρίτερα από το πόστο του;», αναμένεται να υποστηρίξει στην απολογία του ο επιθεωρητής του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιθεωρητής ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών και στον Γιώργο Ζήνδρο, τον σταθμάρχη του Παλαιοφάρσαλου, καθώς, όπως υποστηρίζει, είχε ευθύνη να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα ότι το Intercity 62 είχε καθυστέρηση μιας ώρας.

«Δηλαδή σε κάθε καθυστέρηση θα ενημερώνουμε τον προϊστάμενο δηλαδή; Όχι, όχι, όχι. Κοιτάει από πού να πιαστεί αυτός, κατάλαβες…», δήλωσε ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλων.

Η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία

Η ώρα είναι 22:00 το βράδυ και η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία μετά την τραγωδία στα Τέμπη ξεκινά από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Ο μηχανοδηγός παρέλαβε το έγγραφο 1001 και μετά το σινιάλο του σταθμάρχη ξεκινά με προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Μετά από 9,5 ολόκληρες ώρες, στις 7.30 το πρωί έφτασε στη Θεσσαλονίκη, με τα δρομολόγια να εκτελούνται πλέον με μεγάλη προσοχή αλλά και σε χαμηλές ταχύτητες.

Εξιτήριο έπειτα από ένα μήνα

Έπειτα από ένα μήνα νοσηλείας, ο 21 ετών Στέλιος πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου» 29 ημέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Ο νεαρός μπασκετμπολίστας από τη Θήβα μαζί με την σύντροφο του Βασιλική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ήταν από τους ελάχιστους διασωθέντες του δεύτερου βαγονιού.

«Ένιωσα ότι έρχονται πάνω μου τα σίδερα, έρχονται πάνω μου οι τοίχοι, απευθείας έπιασε φωτιά, σε δευτερόλεπτα. Ένιωθα ότι καιγόμουν, για αυτό σηκώθηκα όρθια, ο Στέλιος ήταν ήδη όρθιος και κατεβήκαμε από μία τρύπα που βρήκαμε στο πάτωμα», ανέφερε η Βασιλική.

Είναι συγκλονιστικό πως αυτά τα δύο νέα παιδιά επέζησαν, γιατί από τύχη άνοιξε μια τρύπα κάτω από τα πόδια τους και έτσι δεν κάηκαν ζωντανοί. «Έπεσε άλλο βαγόνι πάνω στο δικό μας. Το δικό μας βαγόνι λύγισε, γύρισε ανάποδα», συμπλήρωσε η σύντροφος του Στέλιου.

«Αυτή φώναζε «Στέλιο!», αυτός φώναζε «Βασιλική!». Όταν το σήκωσε τη δεύτερη φορά μου λέει: “Μπαμπά εγώ είμαι πιο καλά, ο Στέλιος θα πεθάνει”», ανέφερε ο πατέρας της Βασιλικής.

Ο Στέλιος όμως, παρά τα σοβαρά εγκαύματα τα κατάφερε! Έπειτα από ένα μήνα στο νοσοκομείο, έλαβε εξιτήριο και πλέον έχει επιστρέψει στη Θήβα.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας

Η την περιοδεία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, στην Βόρεια Ελλάδα συνεχίστηκε και στην πόλη της Καβάλας όπου ο ίδιος συνάντησε του πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα αλλά και με άλλους επαγγελματίες φορείς της περιοχής. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα επαγγελματικά, τα επιχειρηματικά θλεματα αλλα και η οικονομική ανάπτυξη της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Στέλιος Κυπουρόπουός, ο οποίος άκουσε και συζήτησε μαζί με τον κ. Σάββα Μιχαηλίδη το γεωπολιτικό ανάγλυφο της περιοχής ενώ ακουσέ και μερικά απο τα ζητήματα που απασχλούν τον Δήμο Νέστου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024» | Άσκηση σεισμού στις εγκαταστάσεις του Σανατορίου Καβάλας

Στην ετήσια περιοδική άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024”, προχώρησε το πρωί  πέμπτης 28 Μαρτίου 2024 η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας, σε συνεργασία με λοιπούς συναρμόδιους φορείς. Η άσκηση πραγματοποιείται  στο παλαιό Νοσοκομείο Καβάλας – Σανατόριο για εκπαιδευτικούς και πρακτικούς λόγους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en