Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος τα πανηγύρια και οι μαζικές εκδηλώσεις

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, πραγματοποιήθηκε σήμερα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

 

“Η Κυβέρνηση παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, συνομιλεί με τους ειδικούς και θα λαμβάνει οποιαδήποτε μέτρα χρειάζονται” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

 

1ον. Εντείνονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας με έμφαση στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα. Από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 11η Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας 67.797 τεστ, εκ των οποίων τα 218 ήταν θετικά. Ποσοστό μόλις 0,35%. Όμως, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα θετικά τεστ είναι τετραπλάσια στον Προμαχώνα, από ό,τι για παράδειγμα στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα αποδεικτικά έγγραφα των αρνητικών τέστ που υποχρεούνται να προσκομίζουν όσοι επιθυμούν να εισέρθουν από τον Προμαχώνα. Σε περίπτωση επίδειξης μη-αυθεντικού, πλαστού εγγράφου, θα επιβάλλονται φυσικά οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

 

2ον. Ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία. Ήδη, το Σαββατοκύριακο έγιναν 1.011 στοχευμένοι έλεγχοι στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και στην Κρυσταλλοπηγή.

 

3ον. Όπως είχαμε προαναγγείλει, ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15 Ιουλίου. Επιπλέον, ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία από τις 22 Ιουλίου 2020. Παράλληλα, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα οι Η.Π.Α., εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου 2020, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα.

 

4ον. Επειδή η καμπάνα κινδύνου δεν χτυπάει μόνο για τις αφίξεις από το εξωτερικό, αλλά και για τα φαινόμενα χαλάρωσης στο εσωτερικό, ζητήθηκε από την Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων να εξεταστεί στη σημερινή της συνεδρίαση η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι, τουλάχιστον, τέλος Ιουλίου.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αρκετό φαγητό και πολλές δράσεις “ανοίγει τις πύλες του” το Food Truck Festival στις Κρηνίδες την Παρασκευή (31/05)

Το πρώτο Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας έρχεται να προσφέρει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι από την Παρασκευή 31 Μαΐου μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Το φεστιβάλ αυτό θα φιλοξενήσει 18 food trucks, φέρνοντας κοντά γεύσεις από διάφορες κουζίνες του κόσμου και προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία στους επισκέπτες.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 17:00 το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τις 00:00 το βράδυ, ενώ το Σαββατοκύριακο οι ώρες λειτουργίας του θα είναι από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 00:00 το βράδυ.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ποικιλία γεύσεων, από παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα μέχρι διεθνή πιάτα, street food και γλυκές απολαύσεις.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της πλατείας Πελεκανίδη των Κρηνίδων ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μόνος στο σπίτι» | Η πολυτελής έπαυλη πωλείται σε δημοπρασία 5,25 εκατ. δολάρια

Το χλιδάτο σπίτι της ταινίας «Μόνος στο σπίτι» μετρά περίπου 800 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, δύο σαλόνια, τζάκι, μια κουζίνα, ένα γκαράζ με τρεις θέσεις αυτοκινήτων και μια βεράντα.

Το διάσημο σπίτι στα προάστια του Σικάγο, όπου κάποτε ο νεαρός Κέβιν ΜακΚάλιστερ ξεχάστηκε πίσω, τη στιγμή που η οικογένειά του έφυγε σε ταξίδι στο Παρίσι, βγήκε σε δημοπρασία, σύμφωνα με μια καταχώριση της Zillow. Πρόκειται για το σπίτι που αποτέλεσε το «στούντιο» της θρυλικής και πλέον, κλασικής ταινίας «Μόνος στο σπίτι».

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές όμως, θα πρέπει να δαπανήσουν πολλά χρήματα, καθώς η πολυτελής έπαυλη των περίπου 800 τετραγωνικών μέτρων κοστίζει 5,25 εκατομμύρια δολάρια.

Να σημειωθεί πως η έπαυλη αγοράστηκε το 2012 για 1,58 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη σελίδα Zillow, αλλά πλέον οι ιδιοκτήτες της έβαλαν… πωλητήριο!

Το πολυτελές σπίτι που αποτέλεσε το «στούντιο» για τη θρυλική ταινία «Μόνος στο σπίτι»
Πηγή: AP

Το σπίτι καταχωρίσθηκε για μικρή χρονική διάρκεια στην πλατφόρμα Airbnb το 2021. Ωστόσο προοριζόταν για διαμονή μόνο μίας διανυκτέρευσης, δίνοντας έτσι στους θαυμαστές της ταινίας τη δυνατότητα να ζήσουν, έστω για λίγο, τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Να σημειωθεί πως αν και η πολυτελής έπαυλη ήταν ιδιαιτέρως ευρύχωρη, δεν επαρκούσε ώστε να χωρέσει όλο το καστ και το συνεργείο για τα γυρίσματα της ταινίας. Έτσι, σκηνές της οικογένειας μέσα στο σπίτι γυρίστηκαν στο New Trier Township High School, σύμφωνα με το NBC Chicago.

Το σπίτι επίσης «ανακαινίστηκε πλήρως και επεκτάθηκε» το 2018, σύμφωνα με τον Zillow. «Οι σημερινοί ιδιοκτήτες έδωσαν τη μέγιστη προσοχή στη διατήρηση της αρχιτεκτονικής λεπτομέρειας και της ακεραιότητας των πιο αξέχαστων και αναγνωρίσιμων χώρων του σπιτιού» κατά τη διάρκεια των ανακαινίσεων, ανέφερε η σελίδα Zillow.

Η χλιδάτη κατοικία διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, δύο σαλόνια, τζάκι, μια κουζίνα, ένα γκαράζ με τρεις θέσεις αυτοκινήτων και μια βεράντα.

nbcnews,newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν 11 Έλληνες μετά από συμπλοκή σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης

Συνελήφθησαν την Κυριακή (26-5-2024) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης έντεκα (11) Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμπλοκή και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά περίπτωση, ενώ επιπλέον ο ένας εξ αυτών κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.   

Αναλυτικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 26-5-2024, σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης, οι δράστες λόγω προσωπικών διαφορών συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο από αυτούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύονται.

Έπειτα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης επιτεύχθηκε η ταυτοποίηση και η άμεση σύλληψη έντεκα (11) συμμετεχόντων στη συμπλοκή, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και ένα (1) ακόμη άτομο που αναζητείται.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε κατά την προανακριτική έρευνα, κατά την διάρκεια της συμπλοκής ο ένας εκ των συλληφθέντων δραστών τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα τον έναν εκ των νοσηλευόμενων ημεδαπών χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο, ενώ έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για αθλητική βία.

Από το σημείο του συμβάντος, την οικία του ανωτέρω δράστη και την κατοχή  των συλληφθέντων κατασχέθηκαν συνολικά τρία γυάλινα μπουκάλια, δύο προστατευτικά κράνη, τμήμα από πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο, τέσσερις συσκευασίες πυροτεχνημάτων, είδη ένδυσης και υπόδησης και εννέα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης. 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en