Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος σε τεκμήρια διαβίωσης και ποινικές διώξεις για χρέη

Το τέλος των τεκμηρίων διαβίωσης από το 2015, σταδιακή μείωση των φόρων στα εισοδήματα, τα ακίνητα και τα επιχειρηματικά κέρδη, αλλά και κατάργηση της ποινικής δίωξης για τους οφειλέτες του Δημοσίου προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Επίσης, ο υφυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ανέφερε ότι θα επεκταθεί και τα επόμενα χρόνια η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας «με τον μήνα» μετά την… άρση της ακινησίας. Το μέτρο αυτό που ισχύει φέτος δίνει τη δυνατότητα σε όσους είχαν καταθέσει τις πινακίδες τους να τις παραλάβουν, καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας μόνον για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

Ειδικότερα, ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε:

• Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το 2015. Μίλησε για «μετάβαση στην εποχή χωρίς τεκμήρια, χάρη στην προετοιμασία που έχει γίνει με την αξιοποίηση πληροφοριών και την υιοθέτηση σύγχρονων ελεγκτικών εργαλείων, ελπίζω από τα εισοδήματα του 2015».

• Μείωση του ΕΝΦΙΑ ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ από το 1,43% και τη μετατροπή του σε έσοδο της Αυτοδιοίκησης. Μιλώντας στην ίδια ημερίδα ο «αρχιτέκτονας» του ΕΝΦΙΑ Νίκος Καραβίτης ανέφερε ότι ο φόρος μπορεί να μειωθεί κατά 30% για τα αστικά ακίνητα και τα οικόπεδα και να αυξηθεί για τα αγροτεμάχια καθώς είναι πολύ χαμηλός. Επίσης, πρότεινε κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.

• Αλλαγές στο πλαίσιο των ποινικών διατάξεων για φορολογικές παραβάσεις σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Όπως είπε «χωρίς να θίγεται η αποφασιστικότητά μας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θα αντιμετωπισθεί και η ελληνική ιδιαιτερότητα ποινικοποίησης της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο».

Το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία προβλέπει την κατάργηση των ποινικών διώξεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου που δεν έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.

• Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, έτσι ώστε ο ανώτατος συντελεστής του 42% να μειωθεί στο 32%.

• Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος των επιχειρήσεων.

Στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η νέα ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο καθώς τότε θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης στη ρύθμιση από τους οφειλέτες, όπως ανέφερε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, μιλώντας στο Tax Forum του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Επίσης, η κα Σαββαΐδου ανακοίνωσε ότι:

• Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα για τον συμψηφισμό των επιστροφών φόρων με οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

• Θα αυξηθεί από τις 60 στις 120 ημέρες το χρονικό περιθώριο εντός του οποίου θα πρέπει να διευθετηθεί μια φορολογική διαφορά στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών.

Πηγή: Εφημερίδα: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Η ώρα του οβελία σε όλη την Ελλάδα – Αρκετές σούβλες στην Καβάλα

«Φωτιά» παίρνουν σήμερα Κυριακή του Πάσχα οι σούβλες σε όλη την Ελλάδα!

Από άκρη σε άκρη οι Έλληνες τηρούν το έθιμο για το ψήσιμο του οβελία και ετοιμάζουν το πασχαλινό τραπέζι για να γιορτάσουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Το υπαίθριο σούβλισμα του αρνιού το Πάσχα είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα και μάλιστα έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο οβελίας είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πασχαλινού τραπεζιού αλλά και ολόκληρης της ημέρας.

Στην Καβάλα αρκετοί φαίνεται πως είναι εκείνοι οι πολίτες που λόγω και του πολύ καλού καιρού ξεκίνησαν να σουβλίζουν τον παραδοσιακό οβελία από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα!

Δείτε φωτογραφίες από οβελίες σε Καβάλα και Δράμα :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χριστός Ανέστη! – Με κατάνυξη η Ανάσταση στην Καβάλα

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε και στην Καβάλα η ακολουθία της Αναστάσεως, με πλήθος πιστών να συρρέει στους ναούς για το «Χριστός Ανέστη».

Ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου χοροστάτησε της ακολουθίας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en