Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ | Πότε έρχονται, ποιοι πληρώνουν και ποιοι εξαιρούνται

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ τα ειδοποιητήρια με τα ποσά των τελών κυκλοφορίας του 2023 που θα πρέπει να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων .
Τα ποσά θα είναι ίδια με πέρυσι και οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία για την εξόφληση των νέων τελών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Τα τέλη πρέπει να καταβληθούν από αυτόν που είναι κάτοχος την 1η Ιανουαρίου ή μέχρι την παράταση, αν έχει δοθεί. Τα τέλη είναι αδιαίρετα και αρκεί να τα πληρώσει ένας από τους συνιδιοκτήτες (σε τέτοια περίπτωση). Αν δεν πληρωθούν, ο καθένας είναι συνυπόχρεος για ολόκληρο το ποσό.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος παραμένουν οι απαλλαγές για τους γονείς ανηλίκων παιδιών με αναπηρία καθώς και για 8 κατηγορίες αναπήρων ενώ όσοι θέλουν να θέσουν τα οχήματα τους σε ακινησία και να μην καταβάλλουν τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες το αργότερο έως το τέλος του έτους.

Σημειώνεται για την διευκόλυνση των ιδιοκτητών ΙΧ τα ειδοποιητήρια θα περιλαμβάνουν QR Code και η πληρωμή τους θα μπορεί να γίνει απευθείας μέσω web banking. Με βάση το ισχύον καθεστώς το ύψος των τελών κυκλοφορίας καθορίζεται με βάση το κυβισμό για τα παλιά αυτοκίνητα και με βάση την εκπομπή ρύπων για τα καινούργια.

Ειδικότερα για τα αυτοκίνητα που αγοράστηκαν μετά το 2006 τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής:

Από 1.072 κ.ε – 1.357 κ.ε 135 ευρώ
Από 1.358 κ.ε – 1548 κ.ε 255 ευρώ
Από 1.549 κ.ε – 1.738 κ.ε 280 ευρώ

Από 1.739 κ.ε – 1.928 κ.ε 320 ευρώ
Από 1.929 κ.ε – 2.357 κ.ε 690 ευρώ
Από 4.001 κ.ε και άνω 1.380 ευρώ

Με κριτήριο τις εκπομπές CO2 η τιμή ανά μονάδα ρύπου είναι:

0-122: 0 ευρώ
123-139: 0,64 ευρώ
140-166: 0,70 ευρώ
167-208: 0,85 ευρώ
209-224: 1,87 ευρώ

225-240: 2,20 ευρώ
241-260: 2,50 ευρώ
261-280: 2,70 ευρώ
Πάνω από 281: 2,82 ευρώ

Πώς γίνεται η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων

Σημειώνεται ότι η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας όπως και η μη καταβολή τους επισύρει πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Φυσικά, όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας οφείλουν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου να καταθέσουν ψηφιακά τις πινακίδες μέσω της ειδικής πλατφόρμας της AAΔE. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας θα πρέπει να είναι όλοι σύμφωνοι για να τεθεί το όχημα σε ψηφιακή ακινησία.

Οι συνιδιοκτήτες ενημερώνονται μέσω της προσωποποιημένης πληροφόρησης ή με e-mail εφόσον έχει δηλωθεί, και εφόσον συμφωνούν πρέπει να εγκρίνουν το αίτημα. Στην ηλεκτρονική αίτηση μεταξύ άλλων θα πρέπει να αναγράψουν τα ακριβή στοιχεία της πόλης, της οδού καθώς και του αριθμού του σημείου ακινητοποίησης του οχήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ πέρυσι κατέθεσαν πινακίδες 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ρεπορτάζ ΕΡΤ | Αισιόδοξα τα μηνύματα στην Καβάλα για την Κρουαζιέρα

Η έρευνα της ΕΡΤ3 για τα λιμάνια της χώρας και την κρουαζιέρα συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τη Ζάκυνθο και την Καβάλα.

Στην Καβάλα, τα μηνύματα για την κρουαζιέρα είναι αισιόδοξα. Την φετινή χρονιά αναμένεται να δέσουν στο λιμάνι της πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση το Σαββάτο πρίν την Μ. Εβδομάδα στην λαϊκή αγορά της Καβάλας

Υποτονική ήταν ηκαταναλωτική κίνηση στην λαϊκή αγορά της Καβάλας, το Σάββατο πριν την μεγάλη εβδομάδα με τις προσδοκίες των επαγγελματίων που περίμεναν αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον να πέφτουν έξω, ωστόσο είναι αισιοδοξοι οτι η καταναλωτική κίνηση θα παρουσιάση άνοδο κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενω την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία για την διασύνδεση των μηχανιμάτων POS με τις ταμειακές μηχανές με την προθεσμία να εκπνέει για όλους τους επαγγελαμτίες την Μ. Τρίτη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλινό μπαζάρ απο τον Σύλλογο ΠΝΟΗ

Όπως κάθε έτσι και φέτος ο Σύλλογος ΠΝΟΗ, πραγματοποιήσε το Πασχαλινό του μπαζάρ, στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες της Καβάλας, να αγγαλιάζουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σύλλογους ΠΝΟΗ, βοηθάει παιδιά και ευαλωτές οικογένειες όλο τον χρόνο και ο καθένας μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en