Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Στη συνέχεια τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Έπειτα απλώνετε το μείγμα σε μια ορθογώνια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο και βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Όταν αρχίσει να λιώνει, κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να λιώσει με την κουβερτούρα. Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάμε τα αυγά με τον κρόκο και τη ζάχαρη συνεχώς με σύρμα σε άλλο μπεν μαρί, μέχρι να φουσκώσουν και να δέσουν.
Ανακατεύουμε μαζί τα δύο μείγματα πολύ καλά και γεμίζουμε την τάρτα. Απλώνουμε από 4-5 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 15 -20 λεπτά. Έπειτα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.