ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύσκεψη για τον ορισμό τιμών καυσίμων για την προμήθεια δημοσίων υπηρεσιών

Ο ορισμός της μέσης τιμής για την προμήθεια των δημοσίων υπηρεσιών με καύσιμα και η συμμετοχή σε αντίστοιχους διαγωνισμούς των πρατηριούχων της περιοχής ήταν το θέμα της συνάντησης που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς με το σωματείο των πρατηριούχων, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Φώτη Πούλο και τον νομικό σύμβουλο Απόστολο Αγελαράκη.

Στη συνάντηση αυτή έγιναν γνωστές όλες οι νέες διατάξεις στη νομοθεσία και ο κ. Πούλος ενημερώθηκε για το τι έχει αλλάξει, ώστε ακολούθως να ενημερώσει τους συναδέλφους του και αυτοί με τη σειρά τους να μην αποκλείονται από συμμετοχή σε διαγωνισμούς για να προμηθεύουν με καύσιμα τις δημόσιες υπηρεσίες. Όπως τόνισε ο Αρχ. Γρανάς η μέση τιμή των καυσίμων βγαίνει με δειγματοληπτικό έλεγχο από έναν αριθμό πρατηρίων της περιοχής μας, ενώ υπάρχει και το παρατηρητήριο τιμών, που είναι ακόμη πιο αντιπροσωπευτικό. «Συζητήσαμε για όσα απασχολούν τον κλάδο των πρατηριούχων, ώστε να ξεπεράσουμε τις όποιες ασάφειες υπάρχουν στη νομοθεσία και η τιμολόγηση να γίνεται πιο αντικειμενικά.

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα και στους πρατηριούχους να μην αποκλείονται και να παίρνουν μέρος στους διαγωνισμούς, αφού μέχρι πρότινος ήταν απαγορευτική η όποια συμμετοχή τους. Η τιμή καθορίζεται κάθε εβδομάδα από το παρατηρτήριο τιμών και δεν είναι σταθερή». Για απαγορευτικές τιμές, που δυσκόλευαν τη συμμετοχή των πρατηριούχων έκανε λόγο και ο Φώτης Πούλος και συμπλήρωσε ότι τις περισσότερες φορές δεν υπήρχε ανάδοχος εταιρεία, που θα αναλάμβανε την προμήθεια των δημόσιων υπηρεσιών με καύσιμα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version