ΚΟΣΜΟΣ

Σύμμαχοι της Μέρκελ ζητούν απαγόρευση εισόδου σε μετανάστες

Οι Χριστιανοκοινωνιστές στης Βαυαρίας (CSU), οι σύμμαχοι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, ζητούν να απαγορευτεί η είσοδος στη Γερμανία στους μετανάστες εκείνους που δεν διαθέτουν έγκυρα αποδεικτικά ταυτότητας, σύμφωνα με ένα έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αποτελεί τον τελικό προορισμό για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τους πολέμους και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Για τους περισσότερους από αυτούς, πύλη εισόδου τους στη Γερμανία αποτελεί η Βαυαρία, όπου την εξουσία ασκεί το CSU.

Στο έγγραφο, που πρόκειται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα σε μια συνεδρίαση του κόμματος, τονίζεται ότι η σκόπιμη καταστροφή των δελτίων ταυτότητας και οι ψευδείς δηλώσεις των αιτούντων όχι μόνο καθυστερούν τη διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων τους για χορήγηση ασύλου αλλά συχνά την καθιστούν αδύνατη.

«Το κράτος μας δεν μπορεί πλέον να δέχεται κάτι τέτοιο, αν θέλει να συνεχίσει μακροπρόθεσμα να είναι κράτος δικαίου. Άλλωστε, προσωρινά έγγραφα μπορούν να αποκτηθούν από τις ασφαλείς γειτονικές μας χώρες», προστίθεται στο κείμενο.

Εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο έχουν φτάσει στη Γερμανία μέσα στο 2015 και η συντηρητική παράταξη εμφανίζεται διχασμένη όσον αφορά τον χειρισμό της μεταναστευτικής κρίσης.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version