Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Σύλλογος Περιγιαλίου | Απευθύνεται στην αντιπολίτευση, ασκεί κριτική στη Δήμαρχο

Στις 27-08-2018 ο Σύλλογός μας εξέδωσε ένα δελτίο τύπου-πρόσκληση, με το οποίο αφενός μεν αναφερόμασταν στην τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Περιγιαλίου, κυρίως λόγω της αδιαφορίας της διοίκησης του Δήμου Καβάλας,  αφετέρου δε, ζητούσαμε από την Δήμαρχο Καβάλας, κα. Τσανάκα “να ορίσει μέσα στο εύλογο χρονικό διάστημα του ενός μήνα, τον ακριβή χρόνο και τον τόπο όπου θα ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη για το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής του Περιγιαλίου”.

Από τότε μέχρι και την στιγμή που συντάσσουμε το εν λόγω δελτίο τύπου, δεν άλλαξε τίποτα. Η περιοχή του Περιγιαλίου παραμένει μακράν η πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Καβάλας και κανείς αρμόδιος δεν έχει αρνηθεί πως τα χρηματικά εντάλματα πλήρωμής θα βεβαιωθούν στην Εφορία και πως όσοι είναι ιδιοκτήτες γης στο Περιγιάλι θα κληθούν να πληρώσουν δυσβάσταχτα ποσά.

Το μόνο που είναι πλεόν ξεκάθαρο είναι πως είμαστε μόνοι μας.

Η Δήμαρχος Καβάλας, κα. Τσανάκα ενώ είχε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα να παρουσιάσει σε δημόσια εκδήλωση το σχέδιο της για την ανάπτυξη της περιοχής του Περιγιαλίου, επέλεξε να μην κάνει τίποτα, αδιαφορώντας πλήρως για τις αγωνίες μας και τους κόπους μας.

Περίπου 10.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, τα χρήματα και την γη των οποίων θα διαχειριστεί ο Δήμος Καβάλας, αν ένα πράγμα δεν αξίζουν, αυτό είναι η αδιαφορία.

Πλέον εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Καβάλας.

Καλούμε, λοιπόν, ΟΛΕΣ τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συνδράμουν στην προσπάθεια μας και να συνεργαστούν, όπως έχουν κάνει ήδη για το θέμα του ΤΑP, ώστε να μην γίνουν άλλα λάθη με το Περιγιάλι.

Ζητούμε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να θέσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα εξής ερωτήματα:

  1. Υπάρχει σχέδιο δράσης του Δήμου Καβάλας, αναφορικά με τα έργα ανάπλασης και υποδομής;
  2. Αν ναι:

α)   είναι επικαιροποιημένο;

β)   μπορεί να παρουσιαστεί δημόσια;

γ) πόσα και ποιά έργα έχουν ξεκινήσει ή έχουν ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης;

  1. Αν όχι:

α) Γιατί 5 χρόνια μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο;

  1. Πόσα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί από τις εισφορές των ιδιοκτητών;
  2. Πόσοι ιδιοκτήτες έχουν λάβει τις ειδοποιήσεις πληρωμής;
  3. Για αυτούς που δεν τα έχουν λάβει, ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί;
  4. Για αυτούς που τα έχουν λάβει, σε πόσο καιρό θα βεβαιωθούν στην Εφορία;

 

Τα γραφεία του Συλλόγου μας είναι πάντα ανοικτά για όλους και κυρίως για αυτούς που δεν υπόσχονται αλλά πράττουν.

Εκ μέρους του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου Καβάλας “Ο Άγιος Τρύφων”

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

150 δέματα σε άπορες οικογένειες από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Η επί του Σταυρού Θυσία του Θεανθρώπου για την σωτηρία των ανθρώπων υπήρξε διαχρονικά πηγή έμπνευσης των χριστιανών για έργα ευποιΐας, φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης.

Ακολουθώντας τα ίχνη του Κυρίου μας η Εκκλησία, με τις προνοιακές και κοινωνικές δομές της, σε κάθε ευκαιρία εκδηλώνει την αγάπη Της, το ενδιαφέρον και την συμπαράστασή Της στους αναγκεμένους αδελφούς μας στηρίζοντας άπορες, πολύτεκνες και εμπερίστατες οικογένειες ή και μοναχικά πρόσωπα, που έχουν ανάγκη μιας ιδιαίτερης φροντίδας.

Εν όψει, λοιπόν, των εορτών του Αγίου Πάσχα, την Μεγάλη Δευτέρα, 29η του μηνός Απριλίου ε.έ. παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, προνοία της Ιεράς Μητροπόλεως και σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ʺΑποστολήʺ και την υπεραγορά ʺΜασούτηʺ διενεμήθησαν 150 δέματα σε ισάριθμες άπορες οικογένειες. Προνοία ωσαύτως της Ιεράς Μητροπόλεως και σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ʺΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣʺ διενεμήθησαν άλλα 50 δέματα σε πολύτεκνες οικογένειες και μοναχικά πρόσωπα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Τέλος, επιδόθησαν από τον Σεβασμιώτατο προσωπικά σε 105 δικαιούχους τα επιδόματα, που χορηγεί η Εκκλησία της Ελλάδος στις τρίτεκνες χριστιανικές οικογένειες της Θράκης.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την αμέριστη και ανύστακτη φροντίδα του για την ακριτική Θράκη, και τους χορηγούς των δράσεων, ευχήθηκε στους ευεργετουμένους το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως να πλημμυρίζει τη ζωή τους και των οικογενειών τους.

evros24.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en