Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβαλας | Καταδικαστική Απόφαση για Οδηγό Αστικού Λεωφορείου λόγω προσβολής προσωπικότητος σε άτομο ΑμεΑ

Με Δελτίο Τύπου ο σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβαλας έκανε γνωστό ότι καταδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας  οδηγός Αστικού Λεωφορείου και επιδίκασε Αποζημίωση σε Άτομο με Αναπηρία, εξαιτίας προσβολής της προσωπικότητος και απρεπούς συμπεριφοράς. 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας με πρόσφατη απόφασή του καταδίκασε οδηγό Λεωφορείου του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας για την απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά, που επέδειξε προς άτομο με αναπηρία, μέλος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ ν. Καβάλας.

Η ιστορία αυτή ξεκίνησε τον χειμώνα του 2014, όταν ο εν λόγω οδηγός με ανάρμοστο τρόπο και υβριστικές εκφράσεις, αποβίβασε Άτομο με Νοητική Αναπηρία, απωθώντας τον με τη βία από τις σκάλες του λεωφορείου και απαγορεύοντάς του να ξαναχρησιμοποιήσει το δικό του λεωφορείο, παρόλες τις αντιδράσεις των υπόλοιπων επιβατών, που παρακολουθούσαν έκπληκτοι και  αποσβολωμένοι το περιστατικό.

Παρεμφερή δε περιστατικά εναντίον του ίδιου μέλους του Συλλόγου μας επαναλήφθηκαν και στη συνέχεια, δίχως ο εν λόγω οδηγός να συμμορφωθεί ακόμη και σε σχετική εξώδικη πρόσκλησή μας. Ως Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ ν. Καβάλας μας θλίβει, μας προβληματίζει και μας απογοητεύει γενικότερα το γεγονός παρόμοιων συμπεριφορών στις μέρες μας, ιδιαίτερα όμως από εργαζομένους και επιχειρήσεις, που αναλαμβάνουν την λειτουργία μέσων μαζικής μεταφοράς και έρχονται σε επαφή με χιλιάδες πολίτες καθημερινά.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό, του οποίου επελήφθη η Δικαιοσύνη, αποτελεί ένα ατυχές γεγονός, που το καταδικάζουν επισήμως και η ίδια η Διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, καθώς και η πλειοψηφία των οδηγών του, που αποτελούν υπόδειγμα ευγένειας και συμπεριφοράς προς το επιβατικό κοινό τους.

Ευελπιστούμε, ότι αυτή η απόφαση θα λειτουργήσει ως γνώμονας και παραδειγματισμός για την αποφυγή παρόμοιων συμπεριφορών, που δεν συνάδουν σε πολιτισμένες χώρες και αποτελούν κατάλοιπα παρελθόντων ετών και απολίτιστων κοινωνιών. Επιτέλους λοιπόν θα πρέπει να αντιληφτούμε όλοι μας, ότι τα άτομα με αναπηρία και χρονίως πάσχοντες, δεν είναι απροστάτευτοι περιθωριοποιημένοι πολίτες, αλλά πολίτες με ίσα δικαιώματα και αποδοχή από τις κοινωνίες, που ζουν με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια.

Ευχαριστούμε πάνω από όλα τον δικηγόρο του Συλλόγου μας κύριο Μιχάλη Τικόπουλο, που ανέλαβε και διεκπεραίωσε την συγκεκριμένη διαδικασία και μάλιστα αφιλοκερδώς, χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε ο σύλλογός μας, αλλά ούτε και η οικογένεια, που βίωσε την άσχημη αυτή εμπειρία.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε το πρωί του Σαββάτου 27 Απρίλιου ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θόδωρος Μαρκόπολος στο γραφείο του απο μαθητές Μουσικών Σχολείων που βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Αδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδίαν” αλλά και απο την Πανηπειροτική Ενωση Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση το Σαββάτο πρίν την Μ. Εβδομάδα στην λαϊκή αγορά της Καβάλας

Υποτονική ήταν ηκαταναλωτική κίνηση στην λαϊκή αγορά της Καβάλας, το Σάββατο πριν την μεγάλη εβδομάδα με τις προσδοκίες των επαγγελματίων που περίμεναν αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον να πέφτουν έξω, ωστόσο είναι αισιοδοξοι οτι η καταναλωτική κίνηση θα παρουσιάση άνοδο κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενω την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία για την διασύνδεση των μηχανιμάτων POS με τις ταμειακές μηχανές με την προθεσμία να εκπνέει για όλους τους επαγγελαμτίες την Μ. Τρίτη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλινό μπαζάρ απο τον Σύλλογο ΠΝΟΗ

Όπως κάθε έτσι και φέτος ο Σύλλογος ΠΝΟΗ, πραγματοποιήσε το Πασχαλινό του μπαζάρ, στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες της Καβάλας, να αγγαλιάζουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σύλλογους ΠΝΟΗ, βοηθάει παιδιά και ευαλωτές οικογένειες όλο τον χρόνο και ο καθένας μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en