Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη | «Προσπάθησα να βγάλω όσους μπορούσα» – Συγκλονίζει νεαρός «ήρωας»

image_print

Ένας νεαρός επιβάτης περιέγραψε στην κάμερα τις στιγμές μετά το δυστύχημα, όταν προσπάθησε όπως είπε να βγάλει έξω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορεί. Στιγμές ανθρωπιάς και ηρωισμού μέσα από τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. 

Ένας νεαρός επιβάτης που βρισκόταν στο βαγόνι 6 της μοιραίας αμαξοστοιχίας μίλησε στην κάμερα για την τρομερή σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη που βύθισε στο πένθος την Ελλάδα. Στο βαγόνι που υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή όπως είπε, η κατάσταση ήταν τρομακτική.

«Εγώ βρισκόμουν στο βαγόνι 6 όπου ήταν απλά σαν ένας σεισμός. Έτσι το νιώσαμε. Ήταν τρεις συγκρούσεις, η μια πιο μικρή από την άλλη. Στο βαγόνι μου χτύπησε μόνο μια γυναίκα την οποία αμέσως βοήθησα, είχε σκιστεί στο φρύδι της, όχι κάτι πολύ σοβαρό. Μετά προσπάθησα με κάποια άλλα άτομα να βγάλουμε τους περισσότερους, δηλαδή γυναίκες, ηλικιωμένους γιατί ήταν πιο δύσκολη η μετακίνησή τους με τις βαλίτσες», είπε.

Και συνέχισε:

«Ήταν ένα κοριτσάκι 6 μηνών το οποίο προσπάθησα να βρω, δεν το βρήκα, αλλά ευτυχώς ήρθα εδώ μίλησα με τη μητέρα του και μου είπε ότι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, δόξα τω Θεώ. Οι περισσότεροι που ήταν στο βαγόνι μου ήταν καλά. Μετά επιχείρησα να πάω προς το βαγόνι 5, 4, 3 να βγάλω όσους περισσότερους μπορούσα.

Τι να σας πω, αίματα, με έχει πιάσει ταραχή, ούτε να μιλήσω δεν μπορώ. Ήταν τραγικά τα πράγματα… Συγκρούστηκε το βαγόνι 2, δηλαδή εκεί που είναι η καφετέρια, στο οποίο πρέπει να είχε και τα περισσότερα θύματα το οποίο δεν μπορούσες να πλησιάσεις ούτε από κάτω. Φλεγόταν, ήταν γεμάτο στις φλόγες, προσπάθησα να περάσω κάτω από κάτι συντρίμμια, δεν γινόταν να αναπνεύσεις, δεν μπορούσες να περάσεις εκεί».

 

 Πηγή: newsbomb.gr
DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ήρθε η υπογραφή της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση μέρους της Ακτής Καλαμίτσας

image_print

Θετικές εξελίξεις καταγράφονται για την Ακτή Καλαμίτσας, καθώς έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η υπογραφή από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για την παραχώρηση μέρους της ακτής.

Η είδηση ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κηπούπολης–Καλαμίτσας στην παραλία, παρουσία κατοίκων και φίλων της περιοχής. Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους παρευρισκόμενους, καθώς πρόκειται για μια εξέλιξη που αναμενόταν εδώ και καιρό.

Η παραχώρηση μέρους της Ακτής Καλαμίτσας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση και την καλύτερη διαχείριση ενός από τους πιο δημοφιλείς παραθαλάσσιους χώρους της Καβάλας. Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν άμεσα, με στόχο την αναβάθμιση της ακτής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Ανάμεικτα τα μηνύματα για τον τουρισμό – Στόχος η επιμήκυνση της σεζόν

image_print

Με ανάμεικτα συναισθήματα εξελίσσεται η φετινή τουριστική περίοδος στη Χαλκιδική, καθώς, παρά τη σταθερή παρουσία επισκεπτών, οι επαγγελματίες του κλάδου καταγράφουν μειωμένη προσέλευση σε σχέση με τις προσδοκίες αλλά και με προηγούμενες χρονιές.

Η τουριστική κίνηση εμφανίζεται συγκρατημένη, με αρκετές επιχειρήσεις να κάνουν λόγο για χαμηλότερες πληρότητες και πιο περιορισμένη καταναλωτική δαπάνη από τους επισκέπτες. Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, η οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη, το αυξημένο κόστος των διακοπών και ο έντονος ανταγωνισμός από άλλους μεσογειακούς προορισμούς έχουν επηρεάσει τη φετινή εικόνα.

Παράλληλα, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής συνεχίζουν να κυριαρχούν, γεγονός που δυσκολεύει τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων και δημιουργεί αβεβαιότητα για την πορεία της σεζόν.

Την ίδια ώρα, οι φορείς του τουρισμού εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η εικόνα μπορεί να βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον στρατηγικό στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Στόχος είναι η προσέλκυση επισκεπτών και μετά τον Αύγουστο, με δράσεις που αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της Χαλκιδικής, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι η επιμήκυνση της σεζόν αποτελεί μονόδρομο για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, καθώς μπορεί να αυξήσει τα έσοδα των επιχειρήσεων, να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και να περιορίσει την εξάρτηση του τουρισμού από τους δύο μήνες αιχμής του καλοκαιριού.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φουντώνουν οι υποψίες για κυκλώματα παράνομου εμπορίου ζώων στην Ελλάδα

image_print

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό που αποκαλύφθηκε στην Πάτρα, καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις εντείνονται οι υποψίες για τη δράση οργανωμένων κυκλωμάτων παράνομου εμπορίου ζώων με διασυνδέσεις στο εξωτερικό.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις αρμόδιες αρχές και στις φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες επισημαίνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί περιστατικά που εγείρουν ερωτήματα για τη διακίνηση ζώων από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να τηρούνται πάντα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οι έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το συγκεκριμένο περιστατικό συνδέεται με ευρύτερο δίκτυο παράνομης διακίνησης ζώων ή αν πρόκειται για μεμονωμένη υπόθεση. Παράλληλα, εξετάζονται όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και οι πιθανές διασυνδέσεις με πρόσωπα ή οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Οι αρχές τονίζουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα συμπεράσματα για την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Ωστόσο, η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη δημόσια συζήτηση γύρω από την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στις μετακινήσεις ζώων και την αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της ευζωίας τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en