ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωτηρόπουλος | “Μικρό καλάθι” για την μείωση των κρουσμάτων – Τι είπε για την 4η δόση

“Μικρό καλάθι” φαίνεται πως κρατούν οι ειδικοί και οι επιστήμονες για την μείωση των κρουσμάτων της Όμικρον στην χώρα. 

Όπως τόνισε στο Radio ENA 90,5 και στον Απόστολο Ατζεμιδάκη ο παθολόγος Μιχάλης Σωτηρόπουλος η μείωση των κρουσμάτων οφείλεται στον φόβο του κόσμου αλλά και στα περιοριστικά μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν.

Σχολιάζοντας την παράταση που δόθηκε στα περιοριστικά μέτρα ο κ. Σωτηρόπουλος πρόσθεσε ότι είναι εύλογο να παραπονιούνται οι επαγγελματίες αλλά από την άλλη πλευρά δεν γίνεται να υπάρχει μουσική στα καταστήματα και να πεθαίνουν 100 άτομα την ημέρα.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς παρατήρησε ότι εκεί υπάρχει σημαντική αύξηση. Έκανε λόγο ότι και αυτό υπάρχει φόβος των πολιτών για την μετάλλαξη Όμικρον ενώ σημαντική ήταν και η επιβολή του προστίμου.

Τέλος όσον αφορά την 4η δόση ο ίδιος δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του, καθώς όπως τόνισε αρκετοί είναι οι ειδικοί και οι επιστήμονες οι οποίοι κάνουν λόγο πως η όποια συζήτηση για τέταρτη δόση κατά του συγκεκριμένου στελέχους το οποίο έχει αποδυναμώσει δεν θα ωφελήσει σε κάτι.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ετοιμάζονται δύο νέα εμβόλια, ένα κατά της Όμικρον και ένα κατά όλων των κορωνοϊών που έχουν παρουσιαστεί μέχρι και σήμερα αλλά ακόμα είναι αρκετά νωρίς για να δοθούν προς χορήγηση.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version