Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωτήρης Γεωργούντζος για τη μάχη του με τον κορονοϊό | Είδα άνθρωπο να πεθαίνει δίπλα μου

image_print

Για τη μάχη του με το κορονοϊό μίλησε ο Σωτήρης Γεωργούντζος στην κάμερα του Live News του Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Ο γνωστός σπορτκάστερ, εμφανώς καταβεβλημένος και αδυνατισμένος ξαναστέκεται όρθιος και πλέον αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Ο Σωτήρης Γεωργούντζος νοσηλεύεται τις τελευταίες δέκα μέρες σε θάλαμο της ειδικής πτέρυγας της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου του Ρίου που έχει μετατραπεί σε κλινική για κρούσματα. Την περασμένη Παρασκευή η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου.

«Μέχρι την Παρασκευή δεν είχε βελτιωθεί η αναπνοή μου όσο ήθελαν οι γιατροί, ήθελα πιο πολύ οξυγόνο, με πήγαν στη μονάδα αυξημένης φροντίδας» ανέφερε ο δημοσιογράφος. Ο γνωστός αθλητικογράφος και παρουσιαστής από την Καλαμάτα, περιέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή που έζησε μέσα στο νοσοκομείο όταν είδε δίπλα του, έναν συνάνθρωπο του, ασθενή να πεθαίνει από κορονοϊό.

«Εκεί που είχα πάει στην μονάδα αυξημένης φροντίδας δίπλα ήταν η ΜΕΘ και είδα έναν άνθρωπο να πεθαίνει, μπροστά μου, με συγκλόνισε, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Έκαναν το παν οι γιατροί και οι νοσοκόμες». Σύμφωνα με τον κ. Γεωργούντζο, η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε πολύ σοβαρή, αφού σύμφωνα με τους γιατρούς άνηκε στο 5% των πιο δύσκολων περιπτώσεων του ιού.

«Είμαι καλά δεν έχω καθόλου πυρετό, η αναπνοή μου πάει πάρα πολύ καλά και αύριο θα φύγω» ανέφερε και πρόσθεσε: «Θέλω να πω ένα μπράβο για το προσωπικό των νοσοκομείων, πρέπει να είμαστε περήφανοι για το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Ανάμεικτα τα μηνύματα για τον τουρισμό – Στόχος η επιμήκυνση της σεζόν

image_print

Με ανάμεικτα συναισθήματα εξελίσσεται η φετινή τουριστική περίοδος στη Χαλκιδική, καθώς, παρά τη σταθερή παρουσία επισκεπτών, οι επαγγελματίες του κλάδου καταγράφουν μειωμένη προσέλευση σε σχέση με τις προσδοκίες αλλά και με προηγούμενες χρονιές.

Η τουριστική κίνηση εμφανίζεται συγκρατημένη, με αρκετές επιχειρήσεις να κάνουν λόγο για χαμηλότερες πληρότητες και πιο περιορισμένη καταναλωτική δαπάνη από τους επισκέπτες. Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, η οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη, το αυξημένο κόστος των διακοπών και ο έντονος ανταγωνισμός από άλλους μεσογειακούς προορισμούς έχουν επηρεάσει τη φετινή εικόνα.

Παράλληλα, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής συνεχίζουν να κυριαρχούν, γεγονός που δυσκολεύει τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων και δημιουργεί αβεβαιότητα για την πορεία της σεζόν.

Την ίδια ώρα, οι φορείς του τουρισμού εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η εικόνα μπορεί να βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον στρατηγικό στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Στόχος είναι η προσέλκυση επισκεπτών και μετά τον Αύγουστο, με δράσεις που αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της Χαλκιδικής, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι η επιμήκυνση της σεζόν αποτελεί μονόδρομο για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, καθώς μπορεί να αυξήσει τα έσοδα των επιχειρήσεων, να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και να περιορίσει την εξάρτηση του τουρισμού από τους δύο μήνες αιχμής του καλοκαιριού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πλούσιο θεατρικό καλοκαίρι στην Καβάλα

image_print

Πλούσιο είναι και φέτος το πολιτιστικό καλοκαίρι στην Καβάλα, με θεατρικές παραστάσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού και μετατρέπουν την πόλη σε σημείο αναφοράς για τους φίλους του θεάτρου.

Με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει αρχαίο δράμα, κλασική κωμωδία, μουσικοθεατρικές παραγωγές και ποιοτικές παραστάσεις, η Καβάλα επιβεβαιώνει και φέτος τον ρόλο της ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, προσφέροντας στο κοινό μοναδικές θεατρικές εμπειρίες κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ροδόπη: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος Ελληνίδας

Σύλληψη σε υπόθεση τηλεφωνικής απάτης στη Ροδόπη.
image_print

Υπόθεση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος Ελληνίδας, η οποία διαπράχθηκε το μεσημέρι της 12ης Ιουλίου 2026 σε οικισμό της Ροδόπης, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός Έλληνα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ελληνίδα και, με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, της ζήτησε χρήματα.

Η γυναίκα πείστηκε να συγκεντρώσει χρηματικό ποσό και να το παραδώσει σε συνεργό του δράστη, τον οποίο συνάντησε σε προκαθορισμένο σημείο.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο Έλληνας που περιλαμβάνεται στη δικογραφία μετέβη με αυτοκίνητο στο σημείο και, έχοντας τον ρόλο του «εισπράκτορα», παρέλαβε τα χρήματα.

Την προανάκριση συνεχίζει το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en