ΚΑΒΑΛΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΚΑΒΑΛΑΣ για την ΔΙΚΗ των ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Μήνυμα πυγμής στους ναυτεργάτες της πορθμειακής γραμμής Θάσου – Καβάλας, ότι όποιος σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται θα βρίσκει απέναντι την σιδερένια φτέρνα του νόμου που περιφρουρεί τα συμφέροντα των Ναυτιλιακών Εταιριών, επιχείρησαν να στείλουν στις 23 Ιούνη Μητσόπουλος και αστική δικαιοσύνη με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Θάσου να καταδικάσει σε 8 μήνες φυλάκισης σε όσους συμμετείχαν στην Πανεργατική Απεργία στις 11/3/2011.

Στην πραγματικότητα επιχείρησαν να καταδικάσουν τον ίδιο τον απεργιακό τους Αγώνα και ότι αυτός αντιπροσωπεύει για τους ναυτεργάτες της πορθμειακής γραμμής και τους άλλους εργαζόμενους, που πρόσφεραν απλόχερα την στήριξη και την αλληλεγγύη τους.

Το Δικαστήριο επέβαλλε ποινές φυλάκισης 8 μηνών στους 13 εν ενεργεία ναυτεργάτες και 8 συνταξιούχους με 3ετή αναστολή παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» κατέρρευσαν στην ακροαματική διαδικασία, ξεβρακώθηκαν τα τσιράκια του Μητσόπουλου, δεν αποδείχθηκαν από όσα κατέθεσαν στην ακροαματική διαδικασία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας, που έγινε μετά την ολοκλήρωση των απολογιών χωρίς στην ουσία να ληφθεί υπόψη τίποτε από όσα είπαν οι κατηγορούμενοι, οι μάρτυρες, οι συνήγοροί τους, υιοθέτησε όλους τους ισχυρισμούς των μαρτύρων κατηγορίας με το στόμα τον οποίον μίλησε ο ίδιος ο Μητσόπουλος.
Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το αιτιολογικό της απόφασης που ανέπτυξε η Εισαγγελέας κ. Ζαφειριάδου και υιοθέτησε και ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου κ. Τριανταφίλου ότι και μόνο η φυσική παρουσία των Απεργών Ναυτεργατών στο χώρο του λιμανιού που πραγματοποιούνταν η Απεργιακή Συγκέντρωση είχε «επιθετικό χαρακτήρα» αποτελεί παράνομη πράξη.

Είναι επικίνδυνη αυτή η λογική ποινικοποιεί τη συλλογική δράση και την συμμετοχή στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις, μας παραπέμπει στις μαύρες εποχές του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος που έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση του λαού μας.

Χωρίς να έχουν αναφερθεί συγκεκριμένα τα ονόματα των κατηγορούμενων, χωρίς να τους αποδίδονται συγκεκριμένες πράξεις, κρίθηκαν ένοχοι με το παραπάνω σκεπτικό.
Με την απόφασή του το Δικαστήριο επιβράβευσε την τρομοκρατία του Μητσόπουλου και ευθυγραμμίστηκε με την αντεργατική κυβερνητική πολιτική.
Ήταν μια καθαρά συνδικαλιστική δίωξη, οι κατηγορίες ήταν ανυπόστατες και κατασκευασμένες και η απόφαση ήταν έτοιμη πριν ακόμη ακουστούν οι απολογίες των κατηγορούμενων.

Αυτή η απαράδεκτη απόφαση επιβεβαιώνει ότι το Συνδικάτο Ναυτεργατών και ο αγώνας που δίνουν οι ναυτεργάτες είναι αυτός που τρομάζει τις Ναυτιλιακές Εταιρίες γιατί μπαίνει εμπόδιο στα σχέδια τους, γιατί όλα αυτά τα χρόνια παλεύει για να έχουν οι ναυτεργάτες μόνιμη και σταθερή δουλειά με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, για να έχει το νησί σύγχρονες ασφαλείς θαλάσσιες συγκοινωνίες 365 μέρες το χρόνο που θα υπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού και όχι το κέρδος των Ναυτιλιακών Εταιριών.

Πρέπει να κατανοηθεί από τους συναδέλφους στα καράβια του Μητσόπουλου ότι η πάλη μας θα είναι πιο αποτελεσματική όσο θα συσπειρώνονται περισσότεροι εργαζόμενοι στο Σωματείο τους, όσο θα ξεπερνούν τις φοβίες τους τόσο θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απειλές και τους εκβιασμούς του Μηστόπουλου. Θα γίνεται πιο δύσκολη η παρέμβασή του, δεν θα πιάνουν τόπο οι απειλές του. Θα σπάει τα μούτρα του.
Είναι ξεκάθαρο ότι καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να καταργήσει την ταξική πάλη, ο αγώνας των εν ενεργεία ναυτεργατών και συνταξιούχων δεν θα κριθεί στις αίθουσες των Δικαστηρίων.

Οι εν ενεργεία ναυτεργάτες, οι συνταξιούχοι και οι άλλοι εργαζόμενοι, η νεολαία επιβάλλεται να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την πάλη μας για την συσπείρωση δυνάμεων, για την ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου που ισοπεδώνει το σύνολο των δικαιωμάτων μας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version