ΚΑΒΑΛΑ

Σχολικοί τροχονόμοι Καβάλας | Κύριε Δήμαρχε, δείξτε την ανθρωπιά σας και προβείτε άμεσα στις πληρωμές μας

Να λυθεί άμεσα το θέμα των πληρωμών τους ζητούν με επιστολή τους από τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη οι σχολικοί τροχονόμοι των σχολείων της Καβάλας, παραθέτοντας τα επιχειρήματά τους, αλλά και με «επίκληση» στην ανθρωπιά του δημάρχου.

Οι σχολικοί τροχονόμοι ξεκαθαρίζουν ότι «κανείς δεν ευθύνεται που έκλεισαν τα σχολεία και όμως παρόλο που ήταν κλειστά όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτά πληρώθηκαν εκτός από τους σχολικούς τροχονόμους. Και γιατί; Γιατί μια παλιά νομοθεσία από το 1999 λέει πως όταν τα σχολεία δε λειτουργούν, δεν πληρωνόμαστε», ενώ τονίζουν ότι κάποιοι Δήμοι «πλήρωσαν με ΠΝΠ που εκδόθηκε στις 13-4-2020 και κάποιοι πλήρωσαν με την απόφαση για την κατανομή των λειτουργικών εξόδων των σχολείων».

Η επιστολή των σχολικών τροχονόμων
Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,
Πιστεύουμε να είστε ενημερωμένος από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής για το τι συμβαίνει με τους σχολικούς τροχονόμους τους τελευταίους τρεις μήνες.

Από τις αρχές Απριλίου προσπαθούμε να πείσουμε τους προέδρους των σχολικών επιτροπών ανά την Ελλάδα να προβούν στις πληρωμές μας, μιας και κάποιοι το έκαναν από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία.

Ευτυχώς σιγά σιγά με την επιμονή όλων μας κάτι έχουμε καταφέρει και έχουν πληρωθεί αρκετοί από εμάς. Το θέμα δεν είναι να έρθουμε σε αντιπαράθεση μαζί σας, ούτε το θέλουμε άλλωστε. Το θέμα είναι με επιχειρήματα να σας πείσουμε, ώστε να πληρωθούμε όλοι μας.

Κανείς δεν ευθύνεται που έκλεισαν τα σχολεία και όμως παρόλο που ήταν κλειστά όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτά πληρώθηκαν εκτός από τους σχολικούς τροχονόμους. Και γιατί; Γιατί μια παλιά νομοθεσία από το 1999 λέει πως όταν τα σχολεία δε λειτουργούν, δεν πληρωνόμαστε.

Θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αν κάποιοι συνάδελφοί σας δεν είχαν προβεί σε πληρωμές.

Κάποιοι πλήρωσαν με ΠΝΠ που εκδόθηκε στις 13-4-2020 και κάποιοι πλήρωσαν με την απόφαση για την κατανομή των λειτουργικών εξόδων των σχολείων και μάλιστα πλήρωσαν όλους τους μήνες που τα σχολεία ήταν κλειστά. Ένα επίσημο έγγραφο του κράτους και μάλιστα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας και Παιδείας.

Όλα τα χρόνια, σύμφωνα με αυτήν την απόφαση, πληρώνουν οι σχολικές επιτροπές τα έξοδα των σχολείων και τους σχολικούς τροχονόμους και όμως τώρα αυτήν την απόφαση δε την λαμβάνουν υπόψη τους και φοβούνται κάποιοι μη θεωρηθούν παράνομοι.

Οι δικαιολογίες πολλές. Το τι έχουμε ακούσει αυτούς τους μήνες δε λέγεται και όμως ακόμα και οι πιο δύσπιστοι έχουν πληρώσει. Λίγοι έχουν μείνει.

Τα σωματεία των σχολικών τροχονόμων, τα εργατικά κέντρα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, το σωματείο των ιδιωτικών υπάλληλων Ελλάδος, οι ενώσεις και οι σύλλογοι γονέων, οι δάσκαλοι και οι διευθυντές των σχολείων είναι στο πλευρό μας.

Οι περισσότεροι συνάδελφοί σας έχουν πληρώσει όλους τους μήνες και πιστέψτε με κανείς τους δεν θεωρεί τον εαυτό του παράνομο. Το αντίθετο μάλιστα.

Κάποιοι λένε ότι είναι καθήκον τους να το κάνουν αυτό, γιατί θεωρούν πως αδικούμαστε και γιατί είναι ένας τρόπος να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους σε εμάς που τόσα χρόνια (22 χρόνια κάποιες) διακινδυνεύουμε τη ζωή μας για να προστατέψουμε τα παιδιά που διασχίζουν τους δρόμους.

Είναι και θέμα κοινωνικό και όπως είχε πει και ο υπουργός Εσωτερικών πριν λίγες ημέρες: «Κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να μείνει πίσω. Κανένας πολίτης δεν πρέπει να μείνει αβοήθητος. Είμαστε όλοι άνθρωποι και στα δύσκολα πρέπει να δείχνουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας».

Δείξτε λοιπόν την ανθρωπιά σας αξιότιμε κύριε δήμαρχε στους σχολικούς τροχονόμους και προβείτε άμεσα στις πληρωμές, αφού τα χρήματα έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς σας από τις 28-4-2020 με επίσημη απόφαση του κράτους.

kavalapost

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version