ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Συσκεψη στο ΕΥΚ για τους 60 απολυθέντες της ΒΦΛ | Προσπαθεί να σπάσει το μέτωπο η Centrofaro

Συνεχίζεται η αγωνιστική κινητοποίηση στην οποία βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας οι 60 εργαζόμενοι της ΒΦΛ που απασχολούνται εργολαβικά μέσω της Κυπριακής εταιρίας Centrofaro. Σήμερα το πρωί στο ΕΥΚ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με παρόντες τους εργαζόμενους το προεδρείο του σωματείου της ΒΦΛ, τον πρόεδρο του ΕΥΚ και νομικούς εκπροσώπους. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία προσπαθώντας να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζομένων και να σπάσει το μέτωπο πρότεινε προσωπικά σε κάποιους παλαιότερους εξ αυτών βελτιωμένες συμβάσεις σε σχέση με την αρχική πρόταση μείωσης 50% ώστε να παραμείνουν και να προσληφθεί νέο προσωπικό με 500 ευρώ το οποίο θα καλύψει τις θέσεις των υπολοίπων και θα εκπαιδευτεί από τους παλιούς. Αυτό δεν το δέχονται οι εργαζόμενοι που απαιτούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους με τις παλιές συμβάσεις και μισθούς.

 

Την υπόσχεση του ότι το σωματείο εργαζομένων θα μείνει δίπλα στους 60 εργαζόμενους και το δίκαιο αγώνα τους έδωσε ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Τσιμενίδης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΥΚ Χρήστος Χρυσαλίδης δεσμεύτηκε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την δικαίωση των εργαζομένων.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version