ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας | Έστησε ψηφοφορία στο Avaaz για την μετεγκατάσταση των προσφύγων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας με Δελτίο Τύπου που έστειλε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στηρίζει την πρωτοβουλία πολιτών για την μετεγκατάσταση των προσφύγων και υπογράφει το σχετικό κείμενο. Καλεί τους πολίτες της Καβάλας να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να υπογράψουν στο https://secure.avaaz.org/el/petition/An_Yp_Metkis_PolitikisPerifereia_AMTh_Voyleytes_KavalasDimarho_Kavalas_Gia_tin_metegkatastasi_ton_prosfygon_apo_tin_topo/?fZafWeb&pv=2 με κεντρικό τίτλο «Για την μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Εσκι-Καπού (Χαλκερό Καβάλας)». Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης είχαν συγκεντρωθεί 539 υπογραφές ενώ ο στόχος που είχε βάλει το συντονιστικό είναι οι 750 υπογραφές

Διαφορετική γνώμη ωστόσο έχει η δήμαρχος Καβάλας η οποία πρωτίστως ξεκαθαρίζει πως θα πρέπει να ξεκινήσει σχετική κουβέντα με όλους τους φορείς παρόντες ώστε να κατατεθούν προτάσεις ενώ υπογραμμίζει πως η Καβάλα δεν διαθέτει στον αστικό ιστό της δομές που μπορούν άμεσα να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

Το σχετικό κείμενο που συνοδεύει την ψηφοφορία αναφέρει:

Στην Καβάλα που έχει δυο άδεια νοσοκομεία,άδεια στρατόπεδα, άδειες καπναποθήκες, άδεια εργοστάσια, επιλέχθηκε ένας χώρος που βρίσκεται στην μέση του πουθενά
παλιός σκουπιδότοπος, ανάμεσα σε νταμάρια για να “φιλοξενηθούν” 290 πρόσφυγες στην μεγάλη τους πλειοψηφία γυναίκες και παιδάκια.
Καμιά επαφή με τον κόσμο, καμιά δυνατότητα πρόσβασης σε ιντερνέτ για εξασφάλιση ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ μέσω skype ενός πρώτου ραντεβού με τις Υπηρεσίες Ασύλου.
Πρώτες ανάγκες για έναν απλό καφέ ή γάλα για τα παιδιά σημαίνει ένα ταξίδι 8 χλμ τουλάχιστον με τα πόδια πηγαινέλα στον εγγύτερο οικισμό. Ένα δένδρο όλο κι όλο, σήμα κατατεθέν της άγονης γης.
Τους έκρυψαν σε μια βουνοπλαγιά, ανάμεσα στα πουρνάρια και στα φίδια, μακριά από κάθε κατοικημένη περιοχή..
Απαιτούμε να κλείσει ΤΩΡΑ το Εσκι-Καπού που αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για την ιστορία της πόλης μας με τις προσφυγικές της καταβολές και τις αποδεδειγμένες ανθρωπιστικές ευαισθησίες των πολιτών της.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ
ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version