Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συν. Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: Κωμικοτραγική η ψήφιση του νέου Μνημονίου | Θα επανέλθουμε για τις σχέσεις με ΧΑ

image_print

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευή ο Βουλευτής Χουσείν Ζεϊμπέκ και  τα στελέχη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθη.

Κωμικοτραγική χαρακτήρισε την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζειμπέκ Χουσείν. Όπως  σημείωσε ότι μέσα σε 12 ώρες απο τη στιγμή που οι βουλευτές πήραν το κείμενο και ενώ μεσολαβουσε η νύχτα, έπρεπε να ψηφίσουν το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με τον εκβιασμό ότι ήταν απαραίτητο για να εκταμιευτεί η δόση των 11,8 δις. Αμέσως μετά την ψήφιση αποκαλύφθηκε το ψέμα της κυβέρνησης, καθώς η δόση θα «σπάσει» στα τρία και για τις δύο άλλες δόσεις θα απαιτηθούν και νέα επώδυνα μέρα όπως οι απολύσεις στο Δημόσιο, το νέο πλαίσιο των αδειοδοτήσεων και άλλα μέτρα, τον Ιούνιο και τον Ιούλιo.

Με δόλωμα το γάλα -γύρω από το οποίο επέκρινε αρκετά τους αντάρτες του γάλακτος-  σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το επώδυνο μέτρο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που θα ζημιώσει τους πολίτες με 12 δις ευρώ. Μίλησε με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και επέκρινε τόσο τον Πρωθυπουργό που απουσίασε από τη Βουλή όσο και τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη με τη στάση του στο θέμα της πρότασης μομφής. Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βγήκε «λαβωμένη» από τη διαδικασία με τις διαγραφές και τις διαφοροποιήσεις που υπήρξαν. Παράλληλα αναφέρθηκε στις δυσμενείς εξελίξεις που προκύπτουν από για τα εργασιακά από τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου  όπως και για τα Φαρμακεία.

Διευκρινίσεις για την ερώτηση γύρω από το νερό

Σε ότι αφορά στο νερό και την ερώτηση που κατέθεσε για την ποιότητα του νερού στην Ξάνθη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν επιρρίπτει ευθύνες σε κάποιον και δεν σημαίνει ότι ο ίδιος δεν εμπιστεύεται τις μετρήσεις των επίσημων φορέων. «Εμείς οφείλαμε να κάνουμε μια ερώτηση για να αποσαφηνιστεί η κατάσταση και εν κατηγορούμε κανέναν» σημείωσε ο Βουλευτής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση

Η αποπομπή Μπαλτάκου δεν αρκεί. Θα επανέλθουμε για τη Χ.Α.

Συνταρακτικό χαρακτήρισε το περιστατικό με τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη ο Ζειμπέκ Χουσείν που σημείωσε ότι η κυβέρνηση οφείλει  ξεκαθαρίσει το θέμα που έχει προκύψει. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και νομίζουμε ότι θα αποδωθούν ευθύνες και δεν πιστεύουμε ότι με την αποπομπή Μπαλτάκου έχει λήξει το ζήτημα. Η δεξιά του Σαμαρά δεν έχει σχέση με τη Δεξιά του Καραμανλή. Η υπόθεση ήρθε να επιβεβαιώσει όσα λέγαμε για τις σχέσεις με τη Χ.Α. Η λύση είναι να πάει άμεσα σε εκλογές», ανέφερε.

Γ. Χατζηθεοδώρου: Το πιο βάρβαρο και τερατώδες μνημόνιο

Το πιο βαρβαρο και πιο τερατώδες των Μνημονίων ήταν αυτό που ψηφίστηκε πρόσφατα σύμφωνα με το Γραμματέα της Νομαρχιακής Γιώργο Χατζηθεοδώρου, ο οποίος αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με αποκορύφωα την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. «Ζούμε ιστορικές στιγμές» ανέφερε και πρόσθεσε ότι καμία κοινωνική ομάδα πέρα από τους τραπεζίτες δεν έχει να ωφεληθεί από το πολυνομοσχέδιο αφήνοντας αιχμές για το ρόλο της ελληνικής ολιγαρχίας στην ψήφιση ενός κειμένου 800 σελίδων, σε τρία άρθρα και μέσα σε μια νύχτα.

«Δανείζουν την Ελλάδα όχι για να φτάσουν τα χρήματα στο λαό αλλά για να αναχρηματοδοτήσουν τον εαυτό τους ενώ οι τόκοι χρεώνονται σε ας και τα παιδιά μας. Όλα αυτά τα δάνεια που δόθηκαν για το χρέος, το έχουν αυξήσει δραματικά» ανέφερε μεταξύ άλλων. Σε ότι αφορά στην υπόθεση Μπαλτάκου, σημείωσε ότι προσφάτως «μάθαμε και επίσημα, ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή» είπε και πρόσθεσε ότι αν υπήρχε τσίπα αυτή η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Χαρακτήρισε «πυρηνάρχη» του Μαξίμου τον Π. Μπαλτάκο και επέρριψε ευθύνες στη ΔΗΜΑΡ για την περίοδο που συγκυβερνούσε εκβιαζόμενη, όπως είπε.

Στο περιθωριο της συνέντευξης ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου αναφέρθηκε στις επιλογές του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιοχή, με τους συνδυασμούς σε Περιφέρεια, Δήμο Ξάνθης και Δήμο Αβδήρων. Παίρνοντας το λόγο η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Βάσω Αγοραστού σχολίασε τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε το ΧanthPress.gr λέγοντας ότι μπορεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αναγνωρισιμότητα αλλά είναι άνθρωποι καθημερινοί που εργάζονται και έχουν αναφορές στην κοινωνία.

Τέλος, ο Ζεϊμπέκ Χουσεϊν ανέφερε ότι αρκετοί παραπονούνται ότι δεν τους καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις συνεντεύξεις του αλλά πάντοτε οι ίδιοι είναι αυτοί που παρίστανται όπως συνέβη την Παρασκευή.

πηγη: xanthipress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Ανάμεικτα τα μηνύματα για τον τουρισμό – Στόχος η επιμήκυνση της σεζόν

image_print

Με ανάμεικτα συναισθήματα εξελίσσεται η φετινή τουριστική περίοδος στη Χαλκιδική, καθώς, παρά τη σταθερή παρουσία επισκεπτών, οι επαγγελματίες του κλάδου καταγράφουν μειωμένη προσέλευση σε σχέση με τις προσδοκίες αλλά και με προηγούμενες χρονιές.

Η τουριστική κίνηση εμφανίζεται συγκρατημένη, με αρκετές επιχειρήσεις να κάνουν λόγο για χαμηλότερες πληρότητες και πιο περιορισμένη καταναλωτική δαπάνη από τους επισκέπτες. Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, η οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη, το αυξημένο κόστος των διακοπών και ο έντονος ανταγωνισμός από άλλους μεσογειακούς προορισμούς έχουν επηρεάσει τη φετινή εικόνα.

Παράλληλα, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής συνεχίζουν να κυριαρχούν, γεγονός που δυσκολεύει τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων και δημιουργεί αβεβαιότητα για την πορεία της σεζόν.

Την ίδια ώρα, οι φορείς του τουρισμού εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η εικόνα μπορεί να βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον στρατηγικό στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Στόχος είναι η προσέλκυση επισκεπτών και μετά τον Αύγουστο, με δράσεις που αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της Χαλκιδικής, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι η επιμήκυνση της σεζόν αποτελεί μονόδρομο για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, καθώς μπορεί να αυξήσει τα έσοδα των επιχειρήσεων, να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και να περιορίσει την εξάρτηση του τουρισμού από τους δύο μήνες αιχμής του καλοκαιριού.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φουντώνουν οι υποψίες για κυκλώματα παράνομου εμπορίου ζώων στην Ελλάδα

image_print

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό που αποκαλύφθηκε στην Πάτρα, καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις εντείνονται οι υποψίες για τη δράση οργανωμένων κυκλωμάτων παράνομου εμπορίου ζώων με διασυνδέσεις στο εξωτερικό.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις αρμόδιες αρχές και στις φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες επισημαίνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί περιστατικά που εγείρουν ερωτήματα για τη διακίνηση ζώων από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να τηρούνται πάντα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οι έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το συγκεκριμένο περιστατικό συνδέεται με ευρύτερο δίκτυο παράνομης διακίνησης ζώων ή αν πρόκειται για μεμονωμένη υπόθεση. Παράλληλα, εξετάζονται όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και οι πιθανές διασυνδέσεις με πρόσωπα ή οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Οι αρχές τονίζουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα συμπεράσματα για την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Ωστόσο, η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη δημόσια συζήτηση γύρω από την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στις μετακινήσεις ζώων και την αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της ευζωίας τους.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο… «μετακομίζει» στα Κήπια Καβάλας – Νέο κέρινο ομοίωμα στο μουσείο

image_print

Μία ακόμη σπουδαία προσωπικότητα του παγκόσμιου αθλητισμού προστέθηκε στη συλλογή του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κήπια Καβάλας. Ο λόγος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, το κέρινο ομοίωμα του οποίου εκτίθεται πλέον στον χώρο, εμπλουτίζοντας τη μοναδική συλλογή του μουσείου.

Το νέο έκθεμα αποτυπώνει με εντυπωσιακή λεπτομέρεια τον Πορτογάλο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να φωτογραφηθούν δίπλα σε έναν από τους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών.

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κήπια συνεχίζει να εμπλουτίζει τη συλλογή του με μορφές διεθνούς εμβέλειας από τον χώρο του αθλητισμού, της τέχνης και της πολιτικής, αποτελώντας έναν ξεχωριστό προορισμό για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en