ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Συνεχίζεται το παραλήρημα Ερντογάν | “Η Ελλάδα πνίγει παιδιά μεταναστών στο Αιγαίο!”

Απειλές, προειδοποιήσεις και «πολεμικές ιαχές»

Η ρητορική της Τουρκίας ακολουθεί ένα δρόμο κλιμάκωσης, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δίνει τον τόνο και τους υπουργούς του να ακολουθούν.

Το «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», με το οποίο απείλησε την Αθήνα ο τούρκος πρόεδρος, δεν υιοθετείται μόνο από την κυβέρνηση του αλλά και από την αντιπολίτευση.

Ερχονται νύχτα με Bayraktar οι Τούρκοι

Τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης επιχειρούν μάλιστα να εμφανιστούν με ακόμα πιο εθνικιστικές θέσεις, καλώντας τον Ερντογάν και την κυβέρνηση του να μην περιορίζονται στα λόγια, αλλά αν έχουν το «θάρρος» και το «κουράγιο» να κινηθούν με πράξεις απέναντι στην Ελλάδα.

Η τουρκική πολιτική σκηνή υιοθετεί σύσσωμη την ανθελληνική ρητορική, παρά το ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον λαό της χώρας να μην θεωρεί εχθρούς τους Έλληνες και να μην υιοθετεί τις ακρότητες που επιχειρούν οι πολιτικοί να επιβάλουν στην ατζέντα.

Η ανησυχία

Και παρά το ότι η συγκυρία που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – θεωρητικά – δεν επιτρέπει παραφωνίες στο ΝΑΤΟ, και δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, η Άγκυρα δεν διστάζει να δοκιμάζει τα όρια τόσο της Βορειοατλανικής Συμμαχίας και της Δύσης. Και σίγουρα δημιουργεί ανησυχία στην Αθήνα.

Ακόμα και αν μία ευθεία απειλή εναντίον της Ελλάδας, πέραν της ρητορικής, επί του πεδίου, θα μπορούσε να φέρει την Τουρκία σε δύσκολη θέση, κανείς δεν μπορεί πλέον να αποκλείσει ένα ατύχημα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version