Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεχίζεται ο χειμώνας με τοπικές χιονοπτώσεις και σποραδικές βροχές σήμερα

image_print

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Άνεμοι έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ – Δείτε την πρόγνωση του Σαββατοκύριακου

Σήμερα αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στα ηπειρωτικά χαμηλού υψομέτρου αναμένονται σποραδικές βροχές ενώ ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια υπάρχει πιθανότερα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων ή χιονόνερου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 7, στην Θεσσαλία από -3 έως 8, στην Ήπειρο από -3 έως 12, στην Ανατολική Στερεά από -2 έως 7, στη Δυτική Στερεά από 1 έως 10, στην Πελοπόννησο από -2 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 10, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 0 έως 8, στις Κυκλάδες από 2 έως 8, στα Δωδεκάνησα από 3 έως 10 και στην Κρήτη από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Ιδιαίτερα στον Πατραϊκό, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών, ενώ το βράδυ θα χιονίσει στην Πάρνηθα.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και απο το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες και θα σημειωθούν χιονόνερο ή χιόνι. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με χιονόνερο και κατά τόπους μικρής έντασης χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Θρακικό 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 07 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στα ορεινά – ημιορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ασθενούς και τοπικά έως μέτριας έντασης, ενώ είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς και στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις και από το απόγευμα τοπικές βροχές. Στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 7 με 8 και στη δυτική Κρήτη μέχρι νωρίς το πρωί τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και τοπικά το πρωί στα νότια και από το απόγευμα στα βόρεια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-03-2022
Στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 08 με 10 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πως βλέπουν οι πολίτες την δημιουργία νέων κομμάτων;

image_print

Η συζήτηση γύρω από τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων παραμένει έντονη, με τις απόψεις των πολιτών να ποικίλλουν.

Για αρκετούς, η εμφάνιση νέων πολιτικών σχηματισμών αποτελεί μια ευκαιρία ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού και έκφρασης διαφορετικών προτάσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου αρκετοί δηλώνουν απογοητευμένοι από τα υπάρχοντα κόμματα.

Άλλοι, ωστόσο, εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί, εκφράζοντας την άποψη ότι η δημιουργία νέων κομμάτων από μόνη της δεν αρκεί για να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές. Όπως υποστηρίζουν, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αξιοπιστία των προσώπων, η σαφήνεια των προγραμμάτων και η δυνατότητα υλοποίησης των δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται.

Δεν λείπουν και εκείνοι που θεωρούν ότι η πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να δυσκολέψει τη διαμόρφωση σταθερών κυβερνήσεων και να δημιουργήσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα. Από την άλλη πλευρά, αρκετοί πολίτες εκτιμούν ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός μπορεί να λειτουργήσει θετικά, ωθώντας όλα τα κόμματα να παρουσιάσουν πιο ουσιαστικές προτάσεις και να βρίσκονται πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η δημόσια συζήτηση γύρω από την ίδρυση νέων πολιτικών σχηματισμών συνεχίζεται, με τους πολίτες να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να αξιολογούν τις νέες πρωτοβουλίες με βάση τις θέσεις, τις προτάσεις και την αξιοπιστία τους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξάνθη: Δύο καταστηματάρχες πούλησαν αλκοόλ σε ανήλικο και κατέληξαν στο κρατητήριο

image_print

Σε εξέλιξη η προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης.

Δύο συλλήψεις πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026 οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης, στο πλαίσιο ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την πώληση αλκοολούχων ποτών σε ανηλίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ιδιοκτήτες καταστημάτων, καθώς διαπιστώθηκε ότι προέβησαν στην πώληση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικο.

Η διάθεση αλκοόλ σε ανηλίκους αποτελεί σοβαρή παράβαση της νομοθεσίας και οι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών συνεχίζονται με στόχο την προστασία των ανηλίκων και την τήρηση της νομιμότητας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης.

Σύνταξη άρθρου : Στελλίνα Γκοτζαμάνη

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ήρθε η υπογραφή της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση μέρους της Ακτής Καλαμίτσας

image_print

Θετικές εξελίξεις καταγράφονται για την Ακτή Καλαμίτσας, καθώς έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η υπογραφή από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για την παραχώρηση μέρους της ακτής.

Η είδηση ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κηπούπολης–Καλαμίτσας στην παραλία, παρουσία κατοίκων και φίλων της περιοχής. Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους παρευρισκόμενους, καθώς πρόκειται για μια εξέλιξη που αναμενόταν εδώ και καιρό.

Η παραχώρηση μέρους της Ακτής Καλαμίτσας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση και την καλύτερη διαχείριση ενός από τους πιο δημοφιλείς παραθαλάσσιους χώρους της Καβάλας. Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν άμεσα, με στόχο την αναβάθμιση της ακτής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en