ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Συνεχίζεται η εγκληματική αδιαφορία του ΥΠΑΑΤ για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων του Ν. Σερρών

Συνεχίζεται η εγκληματική αδιαφορία του ΥΠΑΑΤ για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων του Ν. Σερρών που έχουν πληγεί από οζώδη δερματίτιδα.

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ Μιχάλης Τζελέπης επανέφερε στην Βουλή το ζήτημα «της μη πληρωμής των κτηνοτρόφων του Ν. Σερρών, των οποίων το ζωικό κεφάλαιο έχει πληγεί από οζώδη δερματίτιδα» με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 90/13-10-2016  Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Ειδικότερα, στην Επίκαιρη Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 1073/10-6-2016 Ερώτηση που σας είχα καταθέσει, η οποία συζητήθηκε στην Ολομέλεια της 11-7-2016 είχε δεσμευτεί ο Αναπληρωτής Υπουργός  ότι για την οζώδη δερματίτιδα θα εξέταζε αν υπήρχε η δυνατότητα για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αποζημίωσης των κτηνοτρόφων. Παρόλο που οι εκτιμήσεις έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία απολύτως πληρωμή και οι κτηνοτρόφοι είναι σε απελπιστική κατάσταση».

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Τζελέπης επανήλθε εκ νέου θέτοντας το ερώτημα στον Υπουργό ως προς το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής των κτηνοτρόφων του Ν. Σερρών, των οποίων το ζωικό κεφάλαιο έχει θανατωθεί λόγω της οζώδους δερματοπάθειας. Τέλος, ο Βουλευτής αιτήθηκε από τον Υπουργό να του γνωστοποιήσει γιατί δεν εφαρμόστηκε η ΚΥΑ 1677/9-6-2016, αφού από την ΔΑΟΚ έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και υπάρχει διαπίστευση.

Βάση του άρθρου 130 του Κανονισμού της Βουλής, αναμένεται ως είθισται να καθοριστεί εντός 10 ημερών η ημερομηνία συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ. Μιχάλη Τζελέπη, όπως επίσης και ο κύκλος συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής .

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version